Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
Felemás kézilabda hétvége

Felemás kézilabda hétvége

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Női válogatottunk Szlovákiát legyőzve VB résztvevő, férficsapatunk viszont nagy csatában kikapott Horvátországtól, így még küzdenie kell az EB indulás jogáért.

Mindkét Magyar kézilabda válogatottunk pályára lépett vasárnap.

Az Imre Vilmos irányította lányaink egygólos idegenben szerzett előnnyel várhatták a szlovákok elleni nyíregyházi visszavágót és hozták is a papírformát. Végig vezetve, magabiztosan 33-22-re győztük le északi szomszédainkat hölgyvonalon, így együttesünk simán kijutott a decemberi Kínában rendezendő világbajnokságra. A csapat legeredményesebb játékosa a Vác friss igazolása az egykori ferencvárosi majd Hypo játékos Tóth Tímea volt a maga 6 góljával. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy lányaink számára ez tulajdonképpen csak bemelegítés volt, az igazi nagy csaták a VB-n várnak majd a mieinkre.

 * * *
 
A férficsapat sajnos nem áll ilyen jól. Igaz nekik nem egy ellenfelük van a csoportban, de egészen a múlt hét közepéig pontveszteség nélkül álltak a fiúk és úgy tűnt simán ott lesznek a jövő évi Európa Bajnokságon. Sajnos azonban elég volt egy kis megingás és egygólos vereséget szenvedtünk idehaza a szlovákoktól így saját magát hozta nehéz helyzetbe a csapat.
Zadarban – félelmetes hangulatban 7000 néző előtt – kellett volna javítani a világbajnoki ezüstérmes horvátok ellen. Nem sok hiányzott hozzá. Elsősorban a káprázatos formában védő Fazekas Nándor bravúrjaival végig remekül tartotta magát együttesünk a zadari pokolban, végül a nagyon izgalmas végjáték során egy góllal 26-25-re a házigazdák nyertek. Ezzel eldőlt, hogy idegenben kellene nyerni Szlovákia ellen, ha jövő télen EB - n szeretnének játszani a magyar férfi kézisek. Nehéz, de nem megoldhatatlan feladat!
 
Juhász Attila
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (7501) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (36) Életmód (1) Belföld (10) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Heti lámpás (310) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2778) Kultúra (6) Sport (729) Gazdaság (702) Vetítő (30) Nézőpont (1) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (537) Autómánia (61) Tereb (146) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1309) Történelem (17) Politika (1582) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>