Ma 2024 április 20. Tivadar napja van. Holnap Konrád napja lesz.
965d1ff283fb4016c69d68ee09a8ec91.png

Aranycsata?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Szombat este a honi labdarúgásért is hűséggel rajongó hölgyek és legények az Üllői útra fognak figyelni. Régen volt ekkora tétje a Ferencváros szempontjából magyar bajnoki mérkőzésnek. Az a Videoton látogat a kilencedik kerületbe, amely mind anyagilag, mind a játékosokat figyelembe véve előrébb jár a zöld-fehér alakulatnál.

Óriási a különbség a két egyesület között, Magyarország leggazdagabb csapata látogat ahhoz a csapathoz, amely a létéért küzd.

Mielőtt azonban a koronázó város lelkes ultrái elégedetten hátra dőlnének, ki kell, hogy ábrándítsam őket: a Ferencváros csapatát és szurkolótáborát nemhogy gödörbe vágta volna a csőd közeli állapot, hanem egyenesen a tabella második helyéig repítette. A „pilótát,” Prukner Lászlót már nem először magasztalom blogbejegyzéseimben, tényleg hihetetlen, amit a zöld-fehér alakulattal alkot, hiszen a ferencvárosiaknak is el kell ismerniük, hogy egy fikarcnyival sem erősebb a keretük, mint a mögöttük toporgó csapatoknak. Márpedig ilyenkor mondanom (írnom) sem kell, hogy mennyit számít egy olyan edző, aki nem csak fizikailag, hanem lelkileg is magas szinten tudja tartani a társaságot..

A hangulat minden valószínűség szerint olyan lesz, mint egy Fradi – Újpest csúcsrangadón. A zöld-fehér szurkolókon és a rohamrendőrségen biztos nem fog múlni a felejthetetlen rangadó érzete, azért talán reménykedhetünk egy hangyatüsszentésnyivel kevesebb anyázásban. Az viszont valószínűsíthető, hogy a meccs hangulatát a magyar labdarúgás vezetőségének több tagja is emelni fogja jelenlétével.

Tippelésekbe nem bocsátkoznék, én csak azt szeretném, ha egy felejthetetlen mérkőzést láthatna a remélhetőleg 5 számjegyűre duzzadó közönség, hiszen mind a hazai, mind pedig a vendég oldalon rengetegen kíváncsiak a mérkőzésre. Alighanem a semleges szurkolók egy hazai sikernek tapsolnának inkább, hiszen a bajnokság izgalomfaktorát alaposan megnövelné, ha három pontra zsugorodna a két csapat közötti távolság. Az élboly tagjai gyaníthatóan döntetlen esetén bólogatnának elégedetten, hiszen ez esetben visszatérhetne a remény, hogy még ők is beleszólhatnak  a bajnoki aranycsatába. Vendég győzelem esetén pedig azt hiszem, mindenki elkönyvelné: a Videoton történetének első bajnokságát 2011-ben nyerte.

Egy szó mint száz: két szimpatikus csapat, két remek edző, két csodálatos szurkolótábor, remélhetőleg két fergeteges félidő.

Minden adott, hogy szombat este egy olyan találkozót nézhessünk meg, amelyre sokáig emlékezni fogunk.

fourfourtwo.hu, Martí Zoltán

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (312) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (537) Tereb (146) Mozi világ (440) Életmód (1) Mozaik (83) Autómánia (61) Gazdaság (705) Vetítő (30) Egészség (50) Nézőpont (1) Politika (1582) Sport (729) Történelem (18) Jobbegyenes (2789) Mondom a magamét (7546) Flag gondolja (36) Nagyvilág (1310) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (7) Titkok és talányok (12) Belföld (10) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>