Ma 2024 augusztus 10. Lőrinc napja van. Holnap Zsuzsanna, Tiborc napja lesz.
8dcb8cba3d840a291947f1eb6967f5f4.jpg

Volt MSZP-elnökök estek egymásnak

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

– Új arcokról beszéltem és nem fiatalításról, de ez, úgy látszik, Kovács Lászlónak nagyon becsípődött – reagált Mesterházy Attila az ATV Egyenes beszéd című műsorában Kovács László volt uniós biztos saját pártja vezetését bíráló kijelentéseire.

Mint ismert, a volt külügyminiszter azt nyilatkozta a Magyar Időknek: ha így folytatja az MSZP, még a parlamentbe sem juthat be 2018-ban.

Azt is kifejtette: a teljesítmény hiányzik a jelenlegi vezetőségből. Mesterházy Attila az ATV-ben való szereplésével egyébként teljesítette a Magyar Időknek tett ígéretét. Tegnapelőtt ugyanis azt nyilatkozta Kovács László prognózisát firtató kérdésünkre: – Igen, bejutunk a parlamentbe és megnyerjük a választásokat! A véleményemet majd egy tv-interjúban fejtem ki!

Mesterházy Attila az ATV-ben azt fejtegette: valóban volt olyan kérése 2012-ben pártelnökként, hogy azok, akik már 20 éve az első sorokban képviselik a pártot, lépjenek hátrébb egy kicsit, és adjanak helyet az új arcoknak. Az előző MSZP-elnök elismerte: a döntések előkészítésénél jobban kellett volna a régi pártpolitikusokkal éreztetni, hogy fontosak. Kovács László volt pártelnök MSZP-t kritizáló megjegyzéseire azt is hozzáfűzte: úgy látja, a volt külügyminiszter nehezen emészti meg, hogy a két legutóbbi kongresszuson nem választották meg semmilyen funkcióra, „amire jelentkezett”. A szocialista országgyűlési képviselő azt mondta: kizárt, hogy ne kerülne be az MSZP 2018-ban az Országgyűlésbe, ha karakteres, szociáldemokrata politikát folytat nemzeti elkötelezettséggel, és ahogy fogalmazott, mindezt „tökösen képviselik”.

Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese szintén optimistán azt mondta: nem az a kérdés, bejutnak-e az Országgyűlésbe, hanem az, hogy nyernek-e, a párt mindenesetre erre készül. A Kossuth rádió 180 perc című műsorában tegnap reggel Kovács László megerősítette, amit lapunknak nyilatkozott, vagyis ha az MSZP így folytatja, kieshet a parlamentből. Arra az észrevételre, hogy Mesterházy nem volt elragadtatva a Magyar Időknek adott nyilatkozatától, Kovács azt válaszolta: ő pedig Mesterházy pártelnöki tevékenységétől nem volt elragadtatva.

A Tumblr megosztóportálon Szanyi Tibor EP-képviselőt más témában kérdezték, ám eljutottak az MSZP belső gondjaiig. Kijelentette: szerinte azért nyerhet a Fidesz 2018-ban, mert „megbuherálták” a választási törvényt. Egy kérdésre azt válaszolta : „Én nem együttműködök az MSZP-vel, hanem része vagyok az MSZP-nek! Reményeim szerint ez így is marad, akkor is, ha maga a párt jelenleg egy csődtömeg. Az én dolgom, hogy ezt a katyvaszt megreformáljam, oszt ez vagy sikerül, vagy nem”.

Losonczi Kata - ]]>www.magyaridok.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Nagyvilág (1310) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Politika (1582) Jobbegyenes (2833) Gasztronómia (539) Flag gondolja (36) Irodalmi kávéház (537) Kultúra (9) Szépségápolás (15) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (146) Vetítő (30) Belföld (11) Történelem (18) Nézőpont (1) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (714) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Mozi világ (440) Mondom a magamét (7760) Életmód (1) Heti lámpás (323)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>