Ma 2024 április 20. Tivadar napja van. Holnap Konrád napja lesz.
22b8c826f89ba9558cc68524699d1372.jpg

Szókimondó - Trotli anarchisták

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Mint amilyen például Dániel Péter. A jelző németből származó szleng: gyámoltalan, ügyetlen, hülye a jelentése. A főnév, mint minden modern fogalom megnevezése, ógörög. Zűrzavaros agyú, szertelen, szervezetlenséget, rendetlenséget erőszakosan előidézni akaró beteg lelkű személy.

Bakunyin és Kropotkin elmélete révén a szélső baloldali mozgalmak kísérő jelensége, de mindenképpen törvény- és társadalomellenes. Értékpusztítás a lényege.

Ismertebb anarchisták voltak Gavrilo Princip, az első világháború kirobbantója, a baromállat Luccheni, aki a csodálatos Sissyt meggyilkolta, Matuska Szilveszter, a viaduktrobbantó, a hatvanas évek nemzetközi vörös brigádjai, köztük a ma is őrjöngőfazék Cohn-Bendit.

A társadalmi együttélés szemszögéből az emberi nemzés kártékony és kegyetlen szégyenei. Ők, Dániel Péter ügyvédenc, a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció reklámszendvics emberének előzményei. Csakhogy ezeknek – szerencsénkre – torz karikatúrája csupán, mert olyannyira trottyantott, hogy robbantani, ölni nem mer. Hála Jehovának. Habitusa lényegén persze ez mit sem változtat. Az csak a baj, hogy nem merjük nevén nevezni ezt a mázoló, elfajzott jog-pöcsentyűt, akinek föltűnési viszketeg port szórtak gatyájába, és örökké ficong.

Lőn, hogy egy törvényesen parlamentbe jutott párt a Jobbik, megunta a tesze-toszát és vörös festékkel leöntötte Károlyi Mihály szobrát. Több cikkben is taglaltam Károlyi emberi hitványságát, de ez nem ok arra, hogy az egyik legjobb magyar szobrász kiváló műalkotását leöntse valaki piros festékkel. Azóta a szobor átköltözött Siófokra, ahol a Pátzay-tanítvány Varga Imre több munkája is látható. Vannak a Vatikánban is alkotásai, de jutott műveiből a kommunista emléktemetőbe, a szoborparkba is.

Dániel Péter szellemi leépültségére jellemző, hogy vérszemet kapott egy téves és törvényt sértő akció láttán, s ő is leöntött egy szobrot Kerekiben, nyilván egy fafaragó népművész Horthy-szobrát. A pesti Károlyit a jobbról érkező párt öntötte le, a falusi Horthyt szélbalról az MSZP-ből kiszakadás gyurcsánykodó föltűnönc. A vélemény szabad, de formája civilizált országokban törvényes keretek közé szorított. Egyik sem felelt meg e követelménynek, de Dánielé súlyosabb, mert ő nemcsak saját véleményét nyilvánította ki, ami máskülönben történelmi hülyeség, hanem belerondított Kereki falujának véleményalkotásába, tehát terrorisztikus módon egy önálló közigazgatási falu lakóiba fojtotta bele a szót. Ők nem jöttek föl Kerekiből pesti szobrot meggyalázni. Szerencséje a gügye, egyre inkább zugabb ügyvédnek, hogy nem söréteztek a popsijába a falusiak törvényt szegő tettét látva. Mert neki semmi köze nincs ahhoz, hogy Kerekiben mi tetszik a lakóknak és mi nem.

Súlyosbítja Dániel cselekedetét, hogy eltéveszthetetlen vallási jelvényeket visel, ezzel egy közösséget denunciál. És ez már társadalmilag veszélyes. Szamarat vagy kecskét – mert tőle több nem telik – ad a legszélsőségesebb indulat-hordozók alá. Társadalmi gyűlölködést gerjeszt. Ugyanakkor a nemzeti oldalt is erősíti. Hahaha. Kétségtelen, hogy lazulás, lemorzsolódás tapasztalható a választás óta eltelt két esztendőben a kormányerők körül, de Dániel, Heller, Paul Lendvai gyűlölettől habzó akciói újra reaktiválják a jobbközép sorait. A politikai taktika szemszögéből nézve ez agyzsugorodott ostobaság – az ő szemszögükből.

Dániel átvette a kottyantott Gyurcsány szerepét, azaz a baloldal lejáratását. A nemkívánatos társadalmi feszültséget fokozza a siófoki Kovacsics István bíró, aki egy közönséges bűntettben „erkölcsileg pozitív tartalmú és társadalmilag hasznos figyelemfelhívást” vél fölfedezni. Őrület. Kommentár nincs.

Szalay Károly  - demokrata.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2789) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (537) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Életmód (1) Belföld (11) Kultúra (7) Sport (729) Mozaik (83) Mondom a magamét (7549) Szépségápolás (15) Gazdaság (705) Tereb (146) Flag gondolja (36) Politika (1582) Mozi világ (440) Nézőpont (1) Történelem (18) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Nagyvilág (1310) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (312)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>