Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
88c9114241bdf466af76f51393a43079.jpg

Soros kötelék

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ha túl nagy meghökkenést nem is, némi meglepetést okozott a hír, hogy Soros Györggyel üzleti partnerségre lépett Gyurcsány Ferenc cége, az Altus, amelyet a magyar származású pénzügyi guru zsíros megrendelésekkel töm évek óta.

Ez a valószínűleg nem minden hátsó szándék nélküli összefonódás lehet az oka annak, hogy a kormányváltás után leértékelődött bukott kormányfő iránt megélénkült az érdeklődés a baloldali liberális médiában, miközben Bajnai Gordon kiesett a pikszisből; egyre kevesebben tekintenek úgy rá, mint Orbán Viktor potenciális kihívójára.

Az is tisztán látszik, hogy előbb Bajnai igyekezett kiakolbólítani Mesterházy Attilát az ellenzék vezére szerepéből, majd amikor kísérlete a kormányfőjelöltség megszerzésére dugába dőlt, egyre harsányabban, egyre tébolyultabb magabiztossággal ]]>igyekezett kikényszeríteni]]> a baloldali összefogást a saját – vagyis inkább valaki más – receptúrája szerint.

Érdekes volt, ahogy Gyurcsány érdekellentétbe került a bukását követően maga helyett a baloldal nyakába ültetett „ideiglenes”, „szakértő” utódjával, mert nem akarták bevenni őt a választási szövetségükbe.

Kérdés: vajon tudták-e hetekkel, hónapokkal ezelőtt Bajnai Gordonék, hogy Gyurcsány mögött is ott áll Soros? Ha tudták, akkor igencsak figyelemre méltó a helyzet. Nem akármilyen harapófogóba került Mesterházy. Úgy látszik, a Soros által erőteljesen befolyásolt nemzetközi pénzvilágnak egyáltalán nincs ínyére a szocialista párt új, fiatal vezérkara, ezért tesznek meg mindent azért, hogy befolyásolják, pontosabban erőteljesen meghatározzák azt a folyamatot, ami jelenleg a baloldali ellenzéki térfélen zajlik.

Érdekes, hogy a legutóbbi választások idejére gyakorlatilag megszűnt SZDSZ – ]]>hátrahagyva]]> néhány száz milliós tartozást az állami fejlesztési banknál – néhány egykori vezető politikusa a Bajnai-féle pártba tagozódott be, másik része Gyurcsány pártjába, míg a parlagon hagyott Fodor Gábor liberális pártot alapítva igyekezett magának mozgásteret teremteni. Mindezt figyelembe véve mégsem annyira meglepő, hogy a volt SZDSZ-esek egyik része által támogatott Gyurcsány mögé szerveződött Soros a milliárdjaival. Nem véletlen, hogy azok az országok, amelyeknek fontos érték a gazdasági és politikai szuverenitás, a nemzeti kultúra, a történelmi múlt, az évezredes keresztény értékrend és erkölcs, igyekeznek megvédeni magukat a tőzsdeguru bárminemű befolyásától.

Nekünk is jó okot szolgáltatott erre Soros György. Nem árt felidézni a száraz, szikár tényt: 2008 őszén, amikor a pénzügyi világválság elérte hazánkat, amikor Gyurcsány volt a miniszterelnök, éppen Soros pénzügyi alapja indított erkölcstelen támadást a legnagyobb magyar bank, az OTP papírjai ellen, amit a hazai bankrendszer elleni támadásként is értékelhetünk. És éppen ez a támadás adott okot a Gyurcsány-kormánynak arra, hogy azonnal az IMF-hez forduljon a gigahitelért, mert már senki nem volt hajlandó finanszírozni minket, csillagászati kamatfelárért se. Gyurcsányék hitelét 3-4 ezer milliárd forintos éves részletekben ez a kormány fizette vissza, kényszerűen elvonva a forrást három esztendőn át más területektől.

Érdemes figyelembe venni azt is, hogy az amerikai törvényhozásban a válság kezdetén éppen Soros lobbizott az IMF kongresszusi támogatása mellett, és hogy Obama egyik fontos támogatójában is őt tisztelhetik az amerikaiak, sőt neki köszönhetik a drogliberalizációt is sok egyéb liberális maszlag mellett. Ha már az elszámoltatást megúszni látszik Gyurcsány, legalább a Soroshoz fűződő kapcsolatának gyökereit nem lenne haszontalan felderíteni az illetékes állami szerveknek. Szigorúan nemzetbiztonsági okokból.

Torkos Matild - mno.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Nézőpont (1) Belföld (10) Autómánia (61) Nagyvilág (1309) Gazdaság (702) Heti lámpás (310) Vetítő (30) Mondom a magamét (7501) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Tereb (146) Jobbegyenes (2778) Mozi világ (440) Kultúra (6) Flag gondolja (36) Gasztronómia (539) Politika (1582) Történelem (17) Mozaik (83) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (537)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>