Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
d13d70ddf8ce7249194a20244afc3463.jpg

Qrogatás

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Miután a környezetemben az elmúlt huszonnégy órában legalább tucatnyian figyelmeztettek, hogy vessük papírra, örökítsük meg, tessék, legyen: Gyurcsány Ferenc tényleg bekattant. Így utólag persze okos az ember. Figyeltük, figyelgettük a jeleket, de nem hittük volna, hogy Ferenc testvér (copyright Eperjes Károly) belső bomlása ennyire előrehaladott.  

Vegyük csak sorjában. Vasárnap este már látszott a baj Kálmán Olga szadizós műsorában. Tudják, az ATV produkciójáról van szó, ahol másokkal rekedt hangon kekeckedik a műsorvezető, Ferencnél viszont stabil mikrofonállványnak szegődött. Nem, Kálmán Olga nem bántotta Gyurcsány Ferencet, mi több, szeretettel, időnként pediglen műkeményen nézett rá. Bőven belefért szakmai erkölcsiségébe a bukott kormányfő Orbánnak címzett, példátlanul gusztustalan mondata: „„otthon, a családi pénztárban lehet nyúlkálni, ha Anikó megengedi”.



Tudják, mi ebben a mondatban a legszebb? Hogy amennyiben Anikó helyett Klárát írunk, még igaz is. Mert ne kerteljünk, az önállóságára oly büszke Gyurcsány Ferencet valahonnan a pécsi egyetem menzájáról kaparta össze az Apró-klán. Szép magas, milyen kis cuki szemüveges, majd megtanítjuk rendesen beszélni, pont jó lesz Klárinak és a pártnak. Talán még ma is zsebpénzt kap, mint a kulcsos gyerekek. És még ő beszél családi kasszáról, pompás.

Szóval kezdődött a tévében, folytatódott tegnap az egyszemélyes műsorral, a Demokratikus Charta romjain. Mert Fletó azért jól megtanulta a mozgalomban: árgus szemmel figyeljük az ellent, soha nem lehet tudni, gyűlésen komoly emberrel nem közösködünk. Szanyi Tibor például csak öt percet kért, hogy szóljon a Kossuth tér sarkán, de még ennyit sem kapott. Válaszképpen a csalódott Szanyi megosztotta gondolatait internetes híveivel: „Az MSZP szexi mivolta a legkevésbé sem abból áll, hogy valaki qrogassa”.

Finom kis úrinépek ezek a szocialisták, szó se róla. Qrogatják egymást… Most történetesen Szanyi qrogatja a nagy elqrót, majd ő vissza…

Azt mondom, ne avatkozzunk mi be ebbe.
Mindenesetre tény, hogy a magyarság többsége lájkolja, pardon, szereti, ha a jól megérdemelt vádemelésig Gyurcsány porba alázza magát. Milyen szép, már-már költői fordulat volt például, amikor tegnap Gyurcsányék végre beharangozták a Hörömpő Cirkusz Világszámot a Kossuth tér sarkán, s hirtelen csend támadt, talán még Mécs Imrében is meghűlt a vér, mert ez morajlott a pesti utcán: „Gyurcsány, takarodj! Gyurcsány, takarodj!”

Valljuk be, tegnap Ungváry Rudolf „történésznek” is elgurult a gyógyszere, de fájdalom, amíg négykézláb kereste a téren, egyidejűleg a mikrofonba is belebeszélt. Talán nem kellett volna. Mert a szellemileg roppant pallérozott Ungváry papa, aki, ha egy kiló kenyeret kér a boltban, nem állja meg, hogy ne nyilasozzon egy sort, a következő nyájas üzenetet intézte népéhez, a suksükölő maradékhoz:



„Halkan mondom, hogy ne gondolják, hogy az indulat beszél belőlem, és lassan, hogy mindenki megértse: a kurva anyját annak, aki az én magyarságomat kétségbe meri vonni.” No, ezt az önmagát látványosan qrogató szöveget az övéi meg is értették: a beszámolók szerint, „beszédét és utolsó mondatát hosszú taps követte”.

Akárhogy is forgatjuk a szót, Gyurcsány Ferenc politikai hatalma manapság délután öttől hatig tart, és fájdalom, pusztán a fővárosi közterület ötven négyzetméterére korlátozódik. Ez a valóság. Reméljük, sok vidám percet szerez még nekünk a bankárdemokrácia megmentésére szövetkezett Demokratikus Koalíció és a Chartás Túlélők Antifasiszta Gombfocicsapata. A kezdés mindenesetre biztató, legközelebb ne bajlódjanak térfoglalással, egyszerűen üljenek le egy asztal köré, mindenkinek garantáltan jut majd szék.

Egyébként pedig a magyar nép – nem csak így, finom sejtetéssel, hogy inkább otthon maradt tegnap délután – újra véleményt mondott Gyurcsányról. A Századvég friss közvélemény-kutatása szerint tízből kilencen egyetértünk a különadóval. Ennyit az emberek rettegésfokáról, demokráciaféltéséről, és ennyit arról, hogy cirkuszi mutatványosok lepjék el a Kossuth teret és környékét.

Szentesi Zöldi László , magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Politika (1582) Mozi világ (440) Belföld (10) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (146) Mondom a magamét (7501) Jobbegyenes (2778) Irodalmi kávéház (537) Szépségápolás (15) Sport (729) Flag gondolja (36) Mozaik (83) Vetítő (30) Életmód (1) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Kultúra (6) Gazdaság (702) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Történelem (17) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (310) Nagyvilág (1309)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>