Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
d7fa5fa3336161518e8829bc96856338.jpg

Női kvóta avagy Szanyi bort iszik, miközben Gurmai vizet prédikál

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Míg a hazai közélet a Nagy Baloldali Összeborulás összezuhanásán és összetöpörödésén csámcsog, Szanyi kapitány és Gurmai Zita már az unijós választás lázában ég.

Ajkuk ugyan minduntalan lebiggyed, mikor az egykor szebb napokat látott, imádott pártjuk széteséséről kérdezgetik őket; de mosolygó szemükkel már a brüsszeli jövőt kémlelik. Bőszen vizslatják: kinek lehet majd árulkodni? Kinek lehet majd a következő Orbán-kormányról jelentéseket írni? (mert úgy tűnik, a jövőbeni szoci különítmény sem bízik már a hazai győzelemben…)

Gurmai Zita Facebook oldalának tanúsága szerint a párt leendő európai képviselői a hétvégén Rómában jártak. A nemzetközi tapasztalattal egyedüliként rendelkező Zitát elkísérte a sok-sok jelezővel illetett, szoci „fenegyerek” Szanyi kapitány (kinek keresztneve már nem is jut eszembe); a Gyurcsány-kormány volt pénzügyminisztere, Veres János; a még mindig ifjú Újhelyi Pisti; és az egyelőre még ismeretlen Gúr Roland is. Az EU választási lista első öt helyén álló politikus turnézott tehát. (Mindebből nagyon úgy tűnik, hogy ők is csak legfeljebb öt képviselő bejutásában bíznak…) Az utazás apropója nem mellesleg a hétvégi ]]>európai szoci kongresszus]]> volt, amit Olaszország fővárosában tartottak. A találkozón meghatározták a közelgő választások stratégiáját, s persze az együttműködés lehetőségeit. A „mieink” meg építgették a „nemzetközi kapcsolataikat”, ami leginkább abban nyilvánult meg, hogy úgy pózoltak egy-egy szoci nagy ágyúval a fotók kedvéért, mintha néhány rock sztárral találkoztak volna valami zenei fesztiválon. Gurmai Zita fel is töltött néhány jobban sikerült képet, melyeken jól látszik a mosolygó Sergei Stanishev (az Európai Szocialista Párt elnöke); a magyar gyűlöletének számtalanszor hangot adó Hannes Swoboda frakcióvezető; és a szintén „jó barátunk” Martin Schulz is, aki jelenleg még az európai parlament elnöke. Gurmai, a képek láttán ]]>nyájasan megjegyzi]]>: „Nem kell félteni a brüsszeli munkától az MSZP európai parlamenti képviselő-jelöltjeit.” Pedig mi valójában nem is a szocialista képviselőket féltjük a munkától… Inkább Magyarországot a jelentésektől!
 
De Szanyi kapitány is szeret posztolni. Inni és posztolni.  „Gurmai Zita a beszédével szinte felrobbantotta az európai szoci kongresszust. Legfőképp közölte, hogy a nők vannak többségben!” – írta ki a saját oldalára, néhány, Zitára nézve ]]>nem túl előnyös fotó]]> kíséretében… Bár a hazugságot gyorsan leleplezi egy-két hozzászóló, miszerint nem is igaz, hogy a nők lennének többségben, ez Szanyit nem nagyon zavarja. (Általában sem szokta a szocikat zavarni a hazugság. Lásd. Gyurcsány őszödi beszédét a visszaemlékezések szerint „imádták” és állva tapsoltak.) Magyarországról is, a fényképek tanúsága szerint négy férfi és egy nő érkezett Rómába, a kialakuló disputát Szanyi, a valóságra fittyet hányva imigyen zárja le: „Ez azért nem így van a szocialistáknál. Az európai kongresszusunkon egyenesen kizárjuk a szavazásból azokat a delegációkat, amelyeknél a női/férfi arány nem fele-fele.”
 
Gurmai Zita egyébként hiteles ebben a témában, hisz évtizedek óta a nők helyzetéről készült statisztikákat bújja, hátha valami hátrányos adatra lel. És lel, mert sajnos van belőle bőven (erőszak, munkaerő-piaci diszkrimináció, kismamák munkavállalási nehézségei, stb.), majd tonna számra gyártja jelentéseit. Mármint, ha a papírok súlyát nézzük. Mindeközben viszont sajnos semmi sem történik. A szociknál sem!
 
Mert hiába kapott Rómában is mikrofont és lehetőséget Gurmai Zita arra, hogy ismét szólhasson a női egyenjogúság fontosságáról, a hátrányokról és az általa többször felvetett női kvótáról, ha közben a szocik bort isznak és vizet prédikálnak.  Pontosabban Gurmai Zita vizet prédikál, miközben Szanyi kapitány sorra töltögeti a poharát.
 
Ugyanis a szocik Európai Parlamenti választásokra leadott listája, minden komment nélkül a következőképpen fest:
 
1. Dr. Szanyi Tibor országos elnökség tagja, Európa-politikai tagozat elnöke
2. dr. Ujhelyi István Parlament alelnöke
3. dr. Gúr Roland Fogyasztóvédelmi tagozat ügyvezető elnöke (ifjúsági)
4. Dr. Veres János Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnök
5. Dr. Gurmai Zita Nőtagozat elnök, Európai Szocialisták Pártjának alelnöke
6. Winkfein Csaba országos elnökség tagja, megyei alelnök
7. Mudri György Európai Bizottság szakértője (ifjúsági)
8. Kolozs András Budapest XVI. kerületi elnök
9. Szabó Vilmos Budapest XI. kerületi elnök, Európa Tanács közgyűlésének tagja
10. Tüttő Kata budapesti elnökség tagja

Ütős kis csapat lesz ez. Nyolc férfi és két nő. Hajrá Gurmai Zita! Hajrá női kvóta!

]]>www.tutiblog.com]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (7501) Szépségápolás (15) Flag gondolja (36) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Politika (1582) Életmód (1) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (310) Nézőpont (1) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (702) Autómánia (61) Történelem (17) Nagyvilág (1309) Belföld (10) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Jobbegyenes (2778) Tereb (146) Kultúra (6) Irodalmi kávéház (537) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>