Ma 2024 május 12. Pongrác napja van. Holnap Szervác, Imola napja lesz.
825313b90db651c52a604557ae57cecd.jpg

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Itt van ez a kulturális bizottság, amelynek oly mérhetetlenül magas a mércéje, hogy még egy magyar egyetemi tanár sem felel meg nekik.

Úgy tűnik, már az elején legyinthetünk egy nagyot az EU, pontosabban az Európai Bizottság állítólagos megújulására. Ebből sem lesz semmi. És legyintésünk szomorú és dühös.

Szomorú annak ellenére, hogy sem Guy Verhofstadt, autentikusabban Guy Maurice Marie Louise Verhofstadt, egykori belga miniszterelnök, aki kidagadt nyaki erekkel üvöltözött hazám miniszterelnökével azon a bizonyos vitán, sem a faragatlan Martin Schulz, akit Silvio Berlusconi egykor (találóan)  náci kápónak nevezett, sem pedig nagy kedvencem, a leszbikus osztrák Ulrike Lunacek, akiről most nem mondok semmit, egyikük sem érte el azt, amire vágyott, nem kapták meg a magas uniós pozíciókat, amelyekre oly nagyon vágytak.

És akkor itt van ez a kulturális bizottság, amelynek oly mérhetetlenül magas a mércéje, hogy még egy magyar egyetemi tanár sem felel meg nekik.

Dühösek lehetünk, de naivak nem. Ezt a bizottságot, pontosabban rögtönítélő bíróságot  Gerő vagy Aczél sem állíthatta volna jobban össze. Azt hittem, a túlsúlyos magyar gráciák (Göncz, Herczogh, Gurmai) után valami jobb jön. De a kontinuitás folytatódik.

Itt van ez a szintén dagadék észt liberális amazon, Yana Toom, aki a meghallgatáson arra hívta föl a figyelmet, hogy ellentmondásos a magyarországi oktatáspolitika. A szabadelvű politikus a felsőoktatás autonómiáját, az általános iskolai tankönyveket, illetve a hallgatói szerződéseket említette.

Hát Yana, kedves Yana, kedves kócos észt Yana, külön fáj, hogy észt vagy, hiszen annyira örültem anno a Baltikum felszabadulásának, nem is hiszed, hogy mennyire. Nektek nagyon nehéz volt, évtizedekig szenvedtetek, sokkal többet és hosszabb ideig, mint mi, magyarok. Aztán eljött a szabadság, te meg ott ülsz a bizottságban, nagy pénzért, mint kócos liberális és hülyeségeket beszélsz. Az oktatáspolitika mindenütt ellentmondásos, de a tankönyvek… Honnan tudod, kócos liberális, hogy milyenek a magyar tankönyvek? Pláne a tanév elején, amikor a harmincadik oldalig sem jutottak még el a tanárok. Honnan tudod, te észt, hogy mi a probléma? Uniós szinten fontos a nagy rálátás, hát akkor milyenek a baszk tankönyvek, a szlovénok, a bajorok, a románok, a finnek, milyenek a bolgárok, a szlovák tankönyvekről nem is beszélve. Tudod, hogy milyenek, fogalmad sincs. (Érdekes módon a Nagy Bizottságot is csak a magyar sajtószabadság érdekelte, nem a baszk, a szlovén, a bajor, a román meg a többi.)

De mégis hasznos volt buta kérdésed, rávilágított arra, hogy a magyar biztos meghallgatása koncepciós eljárás volt, előre eltervezett aljas és nívótlan akció. Ami persze a magyar miniszterelnök ellen szólt. Amit persze ovációval fogadott szép hazám néhány lelkes állampolgára, Bolgár György, Gréczy és a hasonszőrűek Népszavástól, Népszabadságostul (Szabad Nép), ATV-stül.

Hogy nagy politikusainkról ne is beszéljünk.

Az intellektuális Szanyi Tiborunk például a priori kijelentette, hogy Navracsics Tibor nem lenne jó EU-biztos, mert megtagadja az európai értékeket. Most nincs kedvünk lezongorázni az egyetemi tanár meg az angyalföldi pitbull közötti szellemi különbségeket, nem is zongorázzuk le. És Szanyi európai értekeit sem, mert arról még kotta sincs.

Aztán itt van a másik szellemi high tech, a DK-s Molnár Csaba, aki egyébként Magyarország európai parlamenti képviselője, aki habzó szájjal mondta, hogy a magyar jelölt a kérdések jelentős részére nem tudott vagy nem akart válaszolni és megsértette az Európai Parlamentben ülők tekintélyét. Hozzátette: Navracsics Tibor megbukott, és pótvizsgára kötelezték.

Kezdem nem érteni ezt a Navracsicsot, csak úgy odamegy, képes odamenni a Nagy Bizottság elé és ott megsérti a parlamentben ülő tekintélyét. Többek közt Csabáét, Yanáét és a többiekét.

Hát igen, a magyar biztosjelölt, az egyetemi tanár küzdelme hősies volt, fellépése elegáns és meggyőző. Hazámat képviselte. Más kérdés, hogy ez nem elég a beteg Európának, a beteg Németországnak sem, ami viszont hetek óta különböző rendezvényein nem győz hálálkodni a határnyitásért Magyarországnak bátor és demokratikus lépéséért. Miközben elvadult sajtója naponta rágalmazza szép hazámat.

Kedves Yana, te észt, most volt sapka Navracsicson vagy nem?

(szék) - gondola.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Flag gondolja (36) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (18) Irodalmi kávéház (537) Heti lámpás (313) Nézőpont (1) Gazdaság (708) Mondom a magamét (7593) Autómánia (61) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1582) Tereb (146) Egészség (50) Vetítő (30) Nagyvilág (1310) Jobbegyenes (2801) Mozi világ (440) Sport (729) Szépségápolás (15) Belföld (11) Titkok és talányok (12) Kultúra (9)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>