Ma 2024 augusztus 10. Lőrinc napja van. Holnap Zsuzsanna, Tiborc napja lesz.
c25bc5b95f93ee94d2b910afbb22ceea.jpg

Magyarországi választások –2010 – kiszáradt magyar olajfa

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ha már kalap! Talán a hölgy előtt lebeghetne a kalapos király, II. József példája, aki halálos ágyán mindent megbánt és visszavonta rendelkezéseit.

Bár biztosan nem a kalappal van probléma. Inkább azzal, ami/aki alatta van. Hetekig cáfolták a hírt nagy vehemenciával, hogy kizárt, hogy az MDF és az SZDSZ, a kvázi két ősellenség összeborulna.

Hetekig cáfolták, majd hírtelen jött a damaszkuszi fordulat (liberáliséknál ez azért enyhe klerikális sértés is lehet) és kiderült, hát persze, ők soha nem tagadták, hogy egyeztetnek, hogy közös lista.
 
 
Tehát ezt is megértük. Hogy a rendszerváltó (?) MDF és SZDSZ közös listán indul. Összenő, ami összetartozik? Antal József (ha már nem tetszett forradalmat csinálni) legfeljebb forog a sírjában. Vajon, amikor Antall elbagatellizálta a rendszerváltást, hol volt a tamási jogásznő? S miután kiesett az igazságügyi miniszteri bársonyszékből, tud még tükörbe nézni?
 
Volt már Tisztelet Társasága, aki átlendítette a súlytalanná váló pártot a bűvös 5%-os küszöbön, s legutóbb Bokros Lajos neve (?) segítette a pártot. Annyira megtetszett nekik a volt szocialista megszorító, hogy már miniszterelnöknek is elképzelnék. Érdekes szociológiai kutatás lehetne, hogy az elmúlt két évtizedben mennyire cserélődött ki a párt szavazóbázisa. No és a tagsága.
 
A jól értesültek szerint az SZDSZ létre sem jött volna, ha nincs a Hit Gyülekezete. A párt alakulásánál sok-sok hites szavazat/tag segítette a születést. Volt később kopogtatócédula gyűjtés és imakommandó (!) a Fidesz ellen. Ha már nem sikerült a fiatal demokratákat a szabad madarak ifjúsági pártjává tenni, akkor legyenek ők a fő ellenség. A folyamatos fasisztázás mellett.
 
Az SZDSZ-nek nagy pofon volt, hogy 2009-ben még az új LMP is több szavazatot szedett össze, mint a nagy liberális öregek. S lett egy, a párttal szemben menetelő frakció.
 
MDF-SZDSZ szövetség? Vajon lesz néhány százezer szavazó, aki szerint ez a nyerő páros?
 
S mi teszi pikánssá a történetet? Az önálló (?) pártot vivő, azaz szociáldemokrata (?) milliárdos Kapolyi kampánypénze...
 
Nawesh
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Jobbegyenes (2833) Belföld (11) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Gazdaság (714) Történelem (18) Politika (1582) Nézőpont (1) Egészség (50) Mondom a magamét (7760) Mozaik (83) Flag gondolja (36) Tereb (146) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1310) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (9) Sport (729) Vetítő (30) Heti lámpás (323) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (537)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>