Ma 2024 április 19. Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
6ef73dba2f59ca623990627b1bbf32b2.jpg

Magyarországi választások – 2010 – csoda vízió

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

És akkor áprilisban megtörténik a csoda... Mert szükségünk van a csodákra. Mert olyan sokat szenvedett ez az ország, hogy megérdemlünk némi csodát.

Igen, áprilisban a választásokat a jobboldal nyeri fölényes többséggel. Bár sokan a Fidesz kétharmados abszolút többségéről vizionáltak, ez azért nem jött össze. Talán nem is baj. Nem diktatúrát akarunk, hanem hatékony munkát.

Persze a Fidesznek azért nem kellett aggódnia. Megszerezte a szavazatok több, mint felét. A rendszerváltás óta nem történt meg, hogy az egyéni választó körzetek többségében már az első körben sikerült képviselőt választani. Talán tucatnyi helyen kellett második forduló és ott sem volt kétséges a jobboldali győzelem. Nem mellékesen így rengeteg pénz maradt a költségvetésben.
 
 
Persze a 8 éve kormányzásra készülődő Fidesz rögtön két frakciót is alakított. Lett egy nagy létszámú Fidesz és egy jóval kisebb létszámú KDNP frakció. A köztársasági elnök pedig őket kérte fel a kormányalakításra. Ravasz, mondhatnánk, hiszen így duplán jutottak bizottsági tagsági helyekhez. Hiába, minden szentnek maga felé...
 
A Jobbik meglépte, amit akart. 2009-ben az EP-választások alkalmával legyőzte a magát harmadik erőnek aposztrofáló, azóta szerencsére elporladó szabad demokratákat, 2010 áprilisában pedig támogatottságban maga mögé utasította a szocialistákat is. Tulajdonképpen a parlamenti erősorrend így alakult:
 
1.      Fidesz
2.      Jobbik
3.      Kereszténydemokraták
4.      Szocialisták
5.      Lehet Más a Politika
 
 
A Jobbik vált a Fidesz-KDNP kormány lelkiismeretévé, s végre egy konstruktív ellenzékkel rendelkezet a Parlament, akik nem szavaztak le minden javaslatot, mert az a kormány oldalról jött. A szocialisták leamortizált létszámukkal igyekeztek az LMP-vel összefogni (együtt is csak 15% támogatottsággal), de az LMP igyekezett minden párttól egyenlő távolságot megtartani és a zöld gondolatokat megfogalmazni.
 
Végre elkezdődhetett a hatékony munka.
 
1        Új alkotmányra van szükség, mely nem a szovjet mintára összetákolt korcs gyermeke, hanem a Szent korona tanán alapul. (Ez persze egy hosszú folyamat).
2        Az új kormány eltörli a vagyonadót és még sok-sok népnyomorító törvényt, jogszabályt.
3        Kénytelenek új költségvetést készíteni, hiszen a Bajnai-kormány költségvetése libakakit sem ért.
4        Újra ki kell alakítani a családi adórendszert.
5        Csökkenteni a lakosság terheit.
6        Az örökké éhes bankokkal megegyezni, hogyan lehet elkerülni a lakosság tömeges elszegényedését, utcára kerülését.
7        A Jobbik folyamatosan szorgalmazza, de a Fidesz-kormány is kénytelen belátni, ideje újratárgyalni az ország adósságrendezését.
8        Felül kell vizsgálni a privatizáció számos elemét.
9        Képviselői mentelmi jog ide, vagy oda, aki az elmúlt nyolc évben sikkasztott, bűnt követett el, közpénzekkel kufárkodott, bűnhődjön.
10    Végre érdemi nyomozás indul a 2006-os tüntetések kapcsán.
 
 
A balliberális elit persze próbál az utcára vonulni, de kevesebben lesznek, mint a reggelente a buszmegállóban fagyoskodók. A magát jobboldalinak nevező kormány végre rájön, hogy ki kell építenie a maga médiabirodalmát, mert az emberek a tévén-rádión szocializálódnak.
 
Vissza kell adni a magyarságnak az önbecsülését. Kettős állampolgárságot annak, aki akarja, függetlenül melyik utódállam foglya.
 
Persze a Fidesz-KDNP kormány igyekszik Eu-konform lenni, patikamérleggel kiszámítani a lépéseit, hiszen a baloldalról folyamatosan fasisztázzák és össze akarják mosni a Jobbikkal. A Jobbik konstruktív ellenzék lesz, vagyis támogatja a nemzetmentő törekvéseket, de elutasítja a behódoló lépéseket.
 
A Fidesznek sietnie kell a pozitív intézkedésekkel, mert hamarosan itt lesz az önkormányzati választások ideje is. Ahol még az a csoda is megtörténhet, hogy nem szabad demokrata főpolgármestere lesz Budapestnek. Ebben az esetben lesz esély rá, hogy a négyes metró befejeződjön, hogy végre ne folyjon el a pénz a BKV-nál.
 
Újraindulnak a vasúti szárnyvonalak és még az is lehet. 2010-ben kisüt a Nap.
 
Orbán Viktor lesz a miniszterelnök, aki azért ezerszer jobb választás, mint a pufajkás Horn, az ügynök Medgyesy, a böszme Gyurcsány, vagy a libás Bajnai. Nekik helyet kell szorítani valamelyik PPT beruházás következtében az állam által lízingelt börtönben.
 
Nawesh
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja
 
 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Nézőpont (1) Heti lámpás (312) Nagyvilág (1310) Politika (1582) Egészség (50) Autómánia (61) Belföld (10) Vetítő (30) Tereb (146) Jobbegyenes (2788) Kultúra (7) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Gazdaság (705) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (537) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15) Történelem (18) Mondom a magamét (7546) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (36) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>