Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
d82f55a90959d99552e793a8b358bee3.jpg

Közeleg az Igazság Napja - Legyen ott Ön is!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Tízezreket várnak szeptember 1-jén a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium elé, ahol civilek több mint egy hónapja tüntetnek.

Az ingatlan önkényes visszaállamosításának ügyéről további információt a ]]>www.13020.ro]]> honlapon lehet megtudni, ahol internetes aláírással bárki tiltakozhat a román kormány intézkedése ellen.

Nem arról van szó, hogy itt van már a Kánaán, mert az még nagyon nincs itt, de hogy közeledünk hozzá, az biztos. A forint árfolyama stabilan 278 körül jár az euróhoz képest. Ennek köszönhetően az államháztartás bruttó adóssága júliusra a GDP 77,6 százalékára csökkent az év eleji 78,9 százalékról, elsősorban a forint erősödése miatt. A jó hírt a Magyar Nemzeti Bank jelentette be a múlt pénteken. Miközben a liberális orgánumok szorgalmasan ontják a rossz híreket arról, mennyire nem megy a magyar gazdaság, hogy már mindenütt lassú emelkedés tapasztalható, de nálunk bezzeg még mindig csak megyünk lefelé, a legkeményebb mutatók már jelzik, hogy nagyon is jó irányba tartunk. És ha kitartunk – s miért ne tartanánk ki, ha már eddig kibírtuk –, akkor hamarosan szép idők köszöntenek ránk.

Mert a Szentírás nem véletlenül mondja, hogy kezdetben volt az Ige, és az Ige testté lett.

S amint az ősidőkben a Háromszor Szent Hermész, azaz Hermész Triszmegisztosz hirdette volt, „ami fent van, az van lent, s ami lent van, az van fent”… A két igazságot úgy szokás hétköznapi nyelvre fordítani, hogy a nagy és kis rendszerek összefüggenek, de ami fontosabb, hogy az Eszme, az Idea magasabb rendű, mint az Anyag, hétköznapiasan mondva, a Gondolat szüli meg az Eredményt, az Akarat szüli meg a Cselekvést, s az hozza el a Sikert. Marxista szóhasználattal: valójában a tudat határozza meg a létet, és nem fordítva. A bűntudat a bűn uralmát hozza el, lásd a 2006-os budapesti csatát, a jó tudata pedig a jó diadalát. Mert szoros összefüggés van a szeretet és összefogás népének 2010-es kirobbanó diadala s e nép legjobbjainak 2012-es ugyancsak kirobbanó olimpiai diadala között. Éppen úgy, ahogy minden szorongattatás ellenére, a magyar fizetőeszköz is túlélte és kiheverte az ellene folyó spekulációs támadásokat, mivel azt meg Nietzsche hagyta ránk, hogy ami nem pusztít el, az megerősít.

Hát, erősödésre éppen van lehetőség. Már itt is a következő alkalom: megyünk Erdélybe. Kollégiumot, hitet, magyarságot védeni. Megyünk bizony. A román állam beletiport a magyarság jogaiba és elcsikarta a református egyháztól a kommunisták által államosított, majd törvényesen a reformátusoknak visszaadott Székely Mikó kollégiumot, akik pedig a tulajdont visszaadták jogos tulajdonosának, azokat három év börtönnel sújtotta. Minderről Zárug Péter tudósít e lap hasábjain. Itt álljon csak annyi, hogy egy bátor pap kiállása már százakat késztetett kiállásra, de ezrekre, tízezrekre lesz szükség, hogy a román sovinizmust megállítsuk. „Szeptember elsején, déli 12 órára Isten összegyűjti Sepsiszentgyörgyre a jogtiportságban szenvedő erdélyi magyarságot. Gyógyítani akarja a most már elkendőzhetetlenül hátrányos helyzetbe taszított életünket, a több rendben megkárosított közösségeinket… Eljött a felismerés döntésre kényszerítő órája. A megaláztatás és a reánk kényszerített tehetetlenség nyomasztó terhe hordozhatatlan a 21. századi erdélyi magyarság számára” – szól a felhívás. Azt pedig már Zárug Péter teszi hozzá, hogy mindazok, akik ott voltak a Békemeneten, és tehetik, szervezzék meg ismét magukat!

Üljünk buszokra, autókba, vonatra és legyünk ott az „Igazság napján” székely testvéreinknél, ahogy ők is eljöttek, amikor mi hívtuk őket. Ne csak szóban, hanem tettben is legyünk szolidárisak! Legyen ez a megmozdulás a valódi magyar egység megalkotásának XXI. századi alapkőletétele. Úgy legyen. Én ott leszek.

Bencsik András - demokrata.hu

(Zárug Péter Farkas írása a Demokrata 2012. augusztus 22-én megjelent számában olvasható.)

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Politika (1582) Sport (729) Egészség (50) Tv fotel (65) Mondom a magamét (7501) Nagyvilág (1309) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (537) Flag gondolja (36) Nézőpont (1) Tereb (146) Autómánia (61) Kultúra (6) Belföld (10) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Gazdaság (702) Történelem (17) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (310) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Jobbegyenes (2778)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>