Ma 2023 június 06. Norbert, Cintia napja van. Holnap Róbert napja lesz.
cd4f00c7b3581ad56e5e2f12f8472b4c.jpg

Ki lesz a baloldal új Ságvári Endréje, az itt a kérdés?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Fölkapta a sajtó a hírt, hogy kormányzati nyomásra szeretnének névcserét elérni egy szegedi, Ságvári Endre nevét viselő tanintézmény esetén. Szegeden állni látszik az idő, de ez inkább legyen csak a szegediek baja, hiszen nekik kell odajáratni a kölköt.

Szegeden állni látszik az idő, de ez inkább legyen csak a szegediek baja, hiszen nekik kell odajáratni a kölköt. Ságvári viszont változatlanul érinthetetlen kommunista hérosz, legalábbis ez tűnik ki mindazokból a reakciókból, amelyeket a baloldali értelmiség produkál.

Egy korábbi, 2006-os tyúkper kapcsán, amikor az ügyészség rehabilitálta a Ságvári ellen intézkedő egyik rendőrt, mondván az csak a kötelességét teljesítette, nem volt politikai indíttatása, aláírás-cunami indult, az alábbi indoklással:

 “[…] a perben született ítélet alkotmányosságát megkérdőjelezzük, mert legitimálja a népirtó fasiszta rezsim törvénytelen intézkedéseit, és egyúttal jogi és politikai értelemben utat nyit a szélsőjobboldal előtt.”

Mi Ságvári Endrét nem ismertük személyesen, emberi kvalitásáról, képességeiről csak a visszaemlékezések alapján alkothatunk képet. Nem tartjuk vérgőzös kommunistának, sem ÁVH-s zsigerelőnek, inkább valamiféle korabeli aktivistának. Mindenesetre iskolát semmi esetre sem neveznénk el róla.

Az viszont koránt sem biztos, hogy az új baloldali szervezkedések mögötti pártok nem tennék ezt meg. Hiszen napra-nap kapja meg az egész jobboldal, hogy fasiszta, náci, fideSS, meg hasonlók. Aki pedig e totalitárius rendszer ellenében nyomtatópatronnal megdobálja a székházat, betöri az ablakokat, vagy aki megfázik a hidegben tüncizés közben, abból bármikor generálhat mártírt a folytonosan gyökereit kutató baloldal.

Jogos tehát a kérdés, hogy ebben a nagy antifasiszta harcban ki lesz, kik lesznek Ságvári után az új generáció, és vajon mit neveznek majd el róluk. Talán Gulyás Mártonról balettintézetet, Várady Zsoltról egy évszakot, vagy Hammer Ferencről pszichiátriai kutatóközpontot. Vagy ott az a névtelen pesti srác, aki a mocskoshírtévézősök gyűrűjében egy artikulálatlan üvöltésben fogalmazza meg az elégedetlenkedők véleményét. Őróla mit neveznek majd el? Minket ez sokkal jobban érdekel…

Miért Rigó - ]]>www.tutiblog.com]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Sport (729) Mozaik (83) Nagyvilág (1306) Mondom a magamét (6854) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (264) Vetítő (30) Flag gondolja (33) Gazdaság (681) Életmód (1) Tereb (142) Autómánia (61) Politika (1581) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Történelem (15) Kultúra (6) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (9) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (521) Jobbegyenes (2624) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>