Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
17536cbd71898146fbf36fb626f9d30d.jpg

Jobbszél - Gyarmat

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az építőtáborban népszerűek voltak a keletnémet lányok (hivatalosan a Freie Deutsche Jugend – rövidítve: FDJ – a KISZ testvérszervezete), de nem annyira ideológiai síkon, mint inkább azért, mert a strandon anyaszült meztelenül napoztak, sétálgattak és fürödtek.

A táborvezetőnő első megbotránkozását („Nudisták a szocializmusban!”) ügyesen leszerelték azzal, hogy „Nichts nudismus! Freikörperkultur. Szabad testkultúra. Ez minálunk igen elfogadott.”

– Az más – törődött bele a tábor nagyhatalmú vezetője. – Ha a keletnémet elvtársaknak, Marx honfitársainak ez belefér, mi se legyünk prűdek!

Így a kiszes fiúk gyönyörűségére maradhattak a pucér testek. (Igaz, nem a nyugati magazinok címlapjainak karcsú manökenjei flangáltak a tóparton, de a kommunizmus útjának építése rögös, és hosszú távon a szocialista cici diadalmaskodik az imperialista felett.)

Este, a tábortűznél a mi fiaink is kitettek magukért, kultúrműsort rögtönöztek a kedves vendégeknek. Gitárkísérettel előadták a Guantanamerát, volt csatakiáltás („Óolé-balimba balaoj!”), és amikor a hangulat tetőfokára hágott, egy lobogó hajú fiatalember szavalta. József Attilától a Hazámat. A lányok persze nem értették, tapsoltak, visongtak, egyikük azonban kíváncsian lefordíttatta magának. Figyelmesen hallgatta, és különösen azok a sorok gondolkodtatták el: „Adj magyarságot a magyarnak, hogy mi ne legyünk német gyarmat!”

– Hm – töprengett a hölgy. – Német gyarmat…
– Az a kérdés – kapcsolódott bele a beszélgetésbe egy harmadik fiatal –, hogy keletnémet vagy nyugatnémet gyarmat.
– Hülye vagy, elvtárs! – torkolták le. – Keletnémet gyarmat nem lehet, persze, hogy az NSZK-ról van itt szó.

Az FDJ-s nudista lány azonban sejtelmesen mosolygott.

– Német gyarmat. Így fogalmaz a költő. Nem keleti, nem nyugati. Egységes német. Német gyarmat… Jól hangzik.
– Ne fantáziálj butaságokat, Angela! Inkább játsszunk „hettyem-pittyet” a magyar fiúkkal!

Ungváry Zsolt - demokrata.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Gazdaság (702) Nézőpont (1) Mozi világ (440) Heti lámpás (310) Titkok és talányok (12) Sport (729) Vetítő (30) Nagyvilág (1309) Jobbegyenes (2778) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Politika (1582) Egészség (50) Tv fotel (65) Belföld (10) Történelem (17) Mondom a magamét (7501) Irodalmi kávéház (537) Mozaik (83) Flag gondolja (36) Tereb (146) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (6) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>