Ma 2023 december 08. Mária napja van. Holnap Natália napja lesz.
Jakab Péter adott utasítást az államtitoksértésre

Jakab Péter adott utasítást az államtitoksértésre

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Lebukott a nagypofájú!

Jakab Péter jobbikos pártelnök utasította frakciótársát, Stummer Jánost arra, hogy kreáljon botrányt a Puskás Arénába tervezett alagút ügyéből – tudta meg a Magyar Nemzet. 

Értesüléseink szerint Jakab ezzel kívánta elterelni a figyelmet hétfői autóbalesetéről, az azzal kapcsolatos hivatalos vizsgálatokról, valamint saját sofőrjének botrányos ügyeiről.

Mint ismert, a hétfői balesetkor a pártelnök autóját sofőrje, Hajnády Kristóf vezette.

Hajnády már 2014-ben a Jobbik képviselőjelöltje volt. Később Facebook-oldalán egy olyan fotót tett közzé, amelyen Auschwitzban a győzelem jelét mutatta.

A baleset híre, valamint a botrányos fénykép viharos gyorsasággal terjedt a világhálón.

Ekkor lépett akcióba a jobbikos kommunikációs gépezet.

Stummer János a nemzetbiztonsági bizottság elnökeként államtitkokat képező információkat jelentősen eltorzítva tett közzé a közösségi médiában.

A Puskás Arénába tervezett alagúttal összefüggésben közölte: azt Orbán Viktor titokban saját magának akarja megépíteni, kétmilliárd forintért.

A valóság ezzel szemben az, hogy a tervezett beruházás azért szükséges, hogy azon keresztül védett személyek, kiemelt vendégek és előadók közlekedhetnek majd a jövőben.

Az alagút megépítését pedig azért kellett titkosítani, hogy a munkálatok során ne kelljen nemzetbiztonsági kockázatokkal számolni.

A tervezett beruházásról szóló előterjesztést a nemzetbiztonsági bizottság tagjai már napokkal ezelőtt megkapták, ám Stummer csak pártelnöke balesete után tette közzé a törvénysértő videót.

Jakab Péter természetesen szinte azonnal az államtitkokat kiteregető politikus védelmére kelt. Szerinte párttársa az egyetlen helyes utat lépte meg, amikor közzétette a szóban forgó videót.

Pintér Sándor belügyminiszter, miután tájékozódott az ügyben, csütörtökre találkozóra hívta Stummer Jánost.

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (6) Nézőpont (1) Egészség (50) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Mozaik (83) Mondom a magamét (7254) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1309) Tereb (146) Heti lámpás (282) Jobbegyenes (2724) Szépségápolás (15) Flag gondolja (34) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Történelem (16) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Gazdaság (694) Politika (1581) Belföld (10) Sport (729) Irodalmi kávéház (531) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>