Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
439095047095d23fed98f5ff30b1fb93.png

Diákokkal írattak levelet Orbán Viktornak

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Tanítási időben, az iskolapadban másolták belga diákok az Amnesty International petíciójának rövidített verzióját, a sablonleveleket pedig elküldték Orbán Viktornak.

A kormányfő folyamatosan kapja a magyar menekültpolitikát kifogásoló küldeményeket a belga tanulóktól, amelyek tartalma szóról szóra azonos.

Saját kampánycéljaira használja fel az Amnesty International (AI) a belga diákokat. A tanulók a magyar menekültpolitika miatt kritizálják hazánk miniszterelnökét, úgy tűnik azonban, nem pusztán saját akaratukból.

Az AI „Magyarország megsérti a menekültek emberi jogait” címmel tett közzé petíciót, amelyben azonnali cselekvésre buzdítva azt kérte az aláíróktól, hogy saját nyelvükön fogalmazzanak levelet Orbán Viktornak. A petícióban azt írják: „Magyarország megsérti a menekültek emberi jogait azzal, hogy megakadályozza hozzáférésüket az ország területén egy valódi menekültügyi eljáráshoz. A törvénymódosításokat, amelyek többek között bűncselekménnyé nyilvánították a menekültek és menedékkérők számára a határzár átlépését, a céljuk pedig, hogy Magyarország felelősségét áttolják másokra, vissza kell vonni.”

Úgy tudjuk, az AI petíciójának rövidített változatát több belga iskolában is a diákok elé tették, akik ezt kézzel levélpapírra másolták és Orbán Viktornak címezve postára adták.

A kormányfőhöz intézett leveleket a belga iskolák fejlécével látták el, a sorokat tinédzserek, köztük kiskorúak (18 év alattiak) írták a belga iskolákban, az oktatási keretek között. Volt, hogy a tanórán, a tanítók kérésére készítették el a leveleket a diákok, ugyanis október 16-án Amnesty-napot tartottak több oktatási intézményben is, például Ninove város Heilige Harten Secundair nevű iskolájában. Lapunk az iskola Face­book-oldalán és honlapján is megtalálta azt a fotógalériát, amely végig dokumentálja, ahogy a kinyomtatott AI-petíció rövidített változatát az iskolapadban átmásolják a diákok, akik ezután egy szövetzsákban egy postaládához viszik és feladják a borítékokat Orbán Viktornak.

Erkölcsileg aggályos, hogy egy nemzetközi szervezet iskolás gyermekeket használ fel önnön kampánycéljai­ra és arra, hogy ezzel egy másik ország miniszterelnökének írassa meg levelek sokaságát. Adatvédelmi szempontból pedig gondot okozhat, hogy a szóban forgó leveleket a diákok nevükkel és más adatokkal is ellátták. Az ENSZ gyermekjogi egyezménye szerint a gyermekeknek joga van a véleménynyilvánítás szabadságához. Hozzá kell tenni azonban, hogy ugyanígy joguk van a politikamentességhez, a modern európai oktatási rendszerekben pedig nem elfogadott a diákok politikai nézetének direkt vagy indirekt módon való befolyásolása. Az európai oktatási rendszerek alapelve a gyerekek mindenek felett álló érdeke, amit sért a gondoldásuk hamis tényekkel való befolyásolása is.

]]>www.magyaridok.hu]]> - Vigh Dániel

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (6) Gazdaság (702) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (7501) Mozi világ (440) Flag gondolja (36) Belföld (10) Politika (1582) Vetítő (30) Szépségápolás (15) Heti lámpás (310) Jobbegyenes (2778) Nézőpont (1) Történelem (17) Egészség (50) Irodalmi kávéház (537) Mozaik (83) Tv fotel (65) Sport (729) Tereb (146) Rejtőzködő magyarország (168) Autómánia (61) Nagyvilág (1309) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>