Ma 2024 augusztus 09. Emőd napja van. Holnap Lőrinc napja lesz.
69b6bd36204a2409f0f17f229be2e8d1.jpg

Brüsszel kedvence, tovább tömik pénzzel Gyurcsányt

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az Altus feladata, hogy elemezze, hogy a lengyelországi operatív programok mennyiben járulnak hozzá az Európai Unió fejlesztéspolitikai céljaihoz a mostani, 2014–2020-as időszakban.

Ismét elnyert egy brüsszeli pályázatot az Altus Zrt. – ]]>tudta meg az Index.hu]]>. Gyurcsány Ferenc cége ezúttal a lengyel fejlesztéspolitikát vizsgálhatja nagyjából 400 ezer euróért, vagyis 120 millió forintért, a cég már meg is kötötte a szerződést az Európai Bizottsággal.

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és DK-elnök cége a lengyelországi kohéziós politika vizsgálatáról kötött szerződést az Európai Bizottsággal. Az Altus feladata, hogy elemezze, hogy a lengyelországi operatív programok mennyiben járulnak hozzá az Európai Unió fejlesztéspolitikai céljaihoz a mostani, 2014–2020-as időszakban.

Az elnyert összeg annak az ötmillió eurós (másfél milliárd forintos) keretnek a része, amelyre három konzorcium pályázhat, hogy az összes uniós tagországban elemezze és értékelje a 2014 utáni időszak tervezési programjait és dokumentumait. Az egyik ilyen 11 nemzetközi cégből álló konzorciumot vezeti az Altus, és korábban már nyert szintén nagyjából 400 ezer eurót. A mostani szerződést novemberben kötötte meg az Altus, és jövő októberig tart a munka, az előkészítő megbeszélés már meg is volt Brüsszellel.

Bújtatott pártfinanszírozás gyanúja

Mint korábban a ]]>Magyar Idők is megírta]]>: az EB másfél milliárd forintos megbízási szerződést kötött Gyurcsány Ferenc cégével, az Altus Zrt.-vel, hogy egy konzorcium élén fejlesztési pénzeket vizsgáljon. A Fidesz szerint mivel a DK elnöke az Altusból származó jövedelmét pártja támogatására is fordítja, az EB illetékes intézményének döntése felveti a közvetett pártfinanszírozás lehetőségét, sérti a politikai pártok közötti esélyegyenlőséget.

Októberben Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter ]]>levélben kérte]]> Walter Deffaa, a regionális és várospolitikai fejlesztésért felelős főigazgatóság vezetőjének megerősítését arra vonatkozóan, hogy a nyertes pályázat kihirdetése előtt a testület meggyőződött arról, egyik konzorciumi tag sem áll, illetve állt csődeljárás alatt, valamint a nyertes cégekkel, illetve vezetőikkel szemben nem merült-e fel visszaélés vagy csalás gyanúja, továbbá tisztázták-e, hogy a cégek nem folytatnak az unió költségvetésére nézve veszélyes tevékenységet.

Ezek után ]]>Brüsszel lényegében ultimátumot adott]]> az Altus-ügyben a magyar kormánynak. Az ajánlat arról szólt, hogy ha Magyarország nem bolygatja Gyurcsány Ferenc cégének uniós szerződését, akkor az Altus a keretszerződés további részeiben egy forintot sem kap majd.

Ehhez képest most újabb 120 millió forintos pályázatot nyert a Gyurcsány-cég.

No Comment!

]]>www.magyaridok.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (146) Gasztronómia (539) Gazdaság (714) Egészség (50) Heti lámpás (323) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Sport (729) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Mondom a magamét (7760) Autómánia (61) Mozi világ (440) Nagyvilág (1310) Belföld (11) Flag gondolja (36) Irodalmi kávéház (537) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2833) Kultúra (9) Nézőpont (1) Politika (1582) Szépségápolás (15) Történelem (18)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>