Ma 2024 május 04. Mónika, Flórián napja van. Holnap Györgyi napja lesz.
Bokros Lajos tényleg elhitte, hogy ő politikai tényező

Bokros Lajos tényleg elhitte, hogy ő politikai tényező

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Így jár, aki hisz Gyurcsánynak!

Bokros Lajos szerint a Modern Magyarország Mozgalmat (MoMa) kirekesztette a "magát még nagynak képzelő" két baloldali párt, az MSZP és a DK az ellenzéki összefogásból.

A MoMa vezetője pénteki közleményében azt írta, négy hónap hitegetés, sőt hazudozás után a DK elnöke végre bevallotta: nem akarnak megállapodni a Modern Magyarország Mozgalommal, pedig szeptemberben még Gyurcsány Ferenc sürgette a DK–MoMa-szövetség létrehozását.

Szándéka hamis volt, átvert bennünket"

– kesergett Gyurcsány Ferenc magatartásán Bokros Lajos. Úgy tűnik, ő tényleg volt olyan hülye, hogy hitt Gyurcsánynak.

Közleményében úgy értékelte, az MSZP és a DK le akarja kaszálni a kisebb pártokat, a megélhetési politikusok csak pénzhez akarnak jutni, és nem akarnak rendszerváltást, sem ellenzéki szövetséget – mondta a megélhetési politikus.

Megjegyezte, hogy a MoMa "nagyvonalúan lemondott pénzről, sajtóról, országgyűlési képviseletről", amikor 2014-ben nem indult el a választásokon, hogy ne rontsa az ellenzéki összefogás esélyeit. Viszont ha egy párt egymás után kétszer nem indul a választásokon, akkor azt törlik a pártok nyilvántartásából, a MoMa számára ezért nincs más út, mint indulni 2018-ban – közölte a volt pénzügyminiszter.

Ezzel pedig újabb baloldali lista lesz az ellenzéki térfélen és legalább 27 egyéni választókerületben tovább osztja a baloldali szavazatokat a MoMa megjelenése. Persze ismét egy 0,0001 százalékos pártról van szó, így vélhetően sok vizet nem fognak zavarni.

Már ha egyáltalán indulnak a választáson, amennyiben ugyanis nem érik el az egyszázalékos eredményt, akkor vissza kell fizetniük a többmilliós állami támogatást, ami valószínűleg azt jelentené, hogy Bokros mehetne az adósok börtönébe.

Talán mindezt belátja Bokros is, és végül nem fog elindulni a választáson.

Bácskai Balázs

]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Jobbegyenes (2794) Életmód (1) Nagyvilág (1310) Irodalmi kávéház (537) Mozi világ (440) Egészség (50) Sport (729) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Politika (1582) Gazdaság (707) Heti lámpás (312) Történelem (18) Nézőpont (1) Kultúra (9) Tereb (146) Autómánia (61) Flag gondolja (36) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15) Belföld (11) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (7579)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>