Ma 2024 április 18. Andrea, Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.
8a8dd3c86aa898bc258966f579ebac11.jpg

Bajnai és a Bilderberg-csoport

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Hat év után újra van magyar résztvevője a Bildelberg-csoport éves találkozójának. 

A világ legbefolyásosabb pénzügyi-gazdasági-politikai vezetői az Együtt-PM elnökét, Bajnai Gordont is meghívták a négynapos informális ülésére, amelyen a világelit a globális problémákra keresi a választ. Az ott elhangzottakat hétpecsétes titok övezi.

Korábban a magyarok közül csak Surányi György vett részt a rendezvényen 1996 és 1998 kzöött utoljára pedig Martonyi János 2008-ban.

Az idei 62-ik Bilderberg találkozóra, amelyet Koppenhágában tartanak május 29 és június 1 között 22 ország 140 résztvevőjét, technológiai, ipari, pénzügyi cégek vezetőit, politikusokat és a tudományos élet jeles képviselőit várják, olvasható a szervezet honlapján.  Idén tiszteletét teszi a NATO főtitkár, a francia külügyminiszter, a kanadai jegybankelnök, a görög nemzeti bank igazgatóságának elnöke, az EKB végrehajtó testületének tagja a nagy ipari cégek közül pedig a Fiat és Royal Dutch első embere.

A névsor a tavalyihoz képest valamivel szerényebbnek tűnik, akkor Beatrix királynő, Cameron brit kormányfő, Christine Lagarde IMF elnök vagy Timothy Geithner volt amerikai pénzügyminiszter jelenlétében tartották a többnapos találkozót.

Miről tanácskozik idén zárt ajtók mögött a világelit?

Az idei témák között szerepel a közel-keleti és az ukrán kérdés, a kínai gazdaság és politika kilátásai, valamint az Európai Unió jövője. A világelit tagjai arra is keresik a választ, hogy fenntartható-e a gazdasági válság utáni növekedés, vagy éppen azt, hogy milyen jövő vár a demokráciákra és a csapdába került középosztályra (middle class trap). Valószínűleg ez utóbbihoz köthető a nagy technológiai változások hatása a munkahelyekre címet viselő és megvitatandók között szereplő téma.

Azt már Zbigniew Brzezinski által két évtizede megalkotott és magyarul lefordíthatatlan "tittytainment” kifejezésből tudjuk, hogy a főleg a fejlett országok munkavállalói, főleg az iparban, nagy bajban lesznek, amikor az állásaikat a fejlődő országokba kiszervezik, illetve a technológiai fejlődés miatt megszűnnek A "tittytainment" lényege, hogy gondolkodásról leszoktató szórakozást, szórakoztatást kell biztosítani a lecsúszott közép, illetve alsóbb osztályok részére, nehogy fellázadjanak az aktuális rendszer ellen.

Egyébként a Snowden-ügy is szerepel a napirendi pontok között, ami egyáltalán nem meglepő, így terítékre kerül a hírszerzési információk megosztása és az adatvédelem kérdése is.

Bajnai neve tavaly is szóba került

Ami Bajnai Gordon idei meghívását illeti, annak különös csavart ad az, hogy az ő neve, illetve a magyar választás kérdése a tavalyi találkozón is szóba került. Egy éve a Magyar Nemzet egy olasz bizottsági képviselőre hivatkozva arról számolt be, hogy a negyedórás beszélgetésen Viviane Reding igazságügyi biztos, arról biztosította az egybegyűlteket, illegitimnek fogja beállítani a jövő évi magyar választások eredményét.

Reding akkor kifejtette: már tartott erről előzetes megbeszéléseket néhány olyan magyarországi, nem kormányzati szervezet képviselőivel, amelyek anyagi támogatásuk legnagyobb részét az Egyesült Államokból kapják. Ők biztosították a bizottsági alelnököt arról, hogy olyan jelentéseket fognak kiadni, amelyek utalnak arra, hogy az ország területén voltak, akik láttak a szavazófülkék fölé helyezett, rejtett kamerákat. A biztos szerint a választás tisztaságát megkérdőjelező médiakampány indul majd Magyarország ellen, amelyek  a demokrácia hiányosságairól és a félelemről szólnak.  Bilderberges társainak elmondta azt is, hogy Bajnai Gordon volt miniszterelnök segíteni fogja a társadalmat eluraló „félelem” tudatosításában és alátámasztásában.

A Jobbik nemzetbiztonsági aggályai

A  Jobbik komoly nemzetbiztonsági kockázatot lát Bajnai Gordon politikai tevékenységében, amit a hétvégére tervezett dániai Bilderberg-csoport titkos ülésén való részvétele is alátámaszt, olvasható a párt közleményében. A Jobbik véleménye szerint nem meglepő, hogy Martonyi távozásával Bajnait szemelte ki magyarországi helytartójává a háttérhatalom. A párt az Együtt-PM vezetőjének életútjából következtett erre. A 2010-es választási bukását követően 2012-ben, közel kétéves USA-beli "turnézást" követően bukkant fel ismét a magyar politikai életben Bajna, és az amerikai Demokrata Párt háttérintézményének, a Centre for American Progress alapítványának több mint 1 milliárd forintos támogatását élvezve pártot gründolt.

Mi a Bilderberg-csoport?

A Bilderberg-csoport, (elnevezés az alapítójáról, a 2004-ben elhunyt Bernát holland herceg után kapta) egy befolyásos személyekből álló, zárt körű társaság, amelyet 1954-ben alapítottak a hidegháború idején azzal a céllal, hogy szorosabbra fűzzék a politikai és gazdasági illetve katonai kapcsolatokat Európa és az Egyesült Államok között, mindezt informális keretek között. A Bilderberg-csoport megalakulásától kezdve minden évben a világ befolyásos politikai, gazdasági szereplőinek részvételével  május végén tartja összejöveteleit, szigorúan zárt ajtók és maximális védelem mellett a sajtó teljes kizárásával. A témáik és a résztvevők neve pár éve már nem számítanak titkosnak, de az ott elhangzottakról nem adnak ki közleményt és a meghívottak sem beszélhetnek róla nyilvánosan. Bár a mainstream média egy része csupán informális találkozónak állítja be az eseményt, ahol lényeges döntések nem születnek, számos eset ennek az ellenkezőjét támasztja alá.

Tavaly egy olasz ügyvéd Luigi Marra vizsgálat megindítását sürgetette a csoport ellen, mert szerinte a szervezet 2011-es ülése után zárt ajtók mögött döntötték el, hogy Mario Monti kerüljön az ország élére. A technokrata kormányfő novemberben Berlusconi lemondása után került hatalomra. A csoport üléseit 2009-ben vezető Étienne Davignon, az Európai Bizottság volt alelnöke, aki jelenleg a francia közműcég, a Suez egyik vezetője, nyilvánosan elismerte, hogy a közös európai fizetőeszköz a Bilderberg-csoport ötlete volt.

Mindezek megerősítették a csoporttal szembeni kritikus hangokat, amelyek szerint a szervezet nem demokratikusan működik. Az elmúlt években a rendezvények alatt rendszeresek a tiltakozó megmozdulások.

magyarhirlap.hu – szl

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Heti lámpás (312) Gazdaság (705) Flag gondolja (36) Gasztronómia (539) Politika (1582) Nagyvilág (1310) Mondom a magamét (7546) Életmód (1) Vetítő (30) Jobbegyenes (2788) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (537) Nézőpont (1) Történelem (18) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Kultúra (7) Tereb (146) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (10)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>