Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
b9f762db0f64a3aedf0794b6eeb3b076.jpg

Aczélos pálfordulás a Népszabinál

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Szeretjük a palesztinokat, az elvtársi Kubát, Vietnammal, Kambodzsával együtt építjük a világok legszebbjét és legjobbját.

Olvasom a többpártlapot (MSZMP, MSZP, DK, stb.)  Népszabadság, (leánykori nevén: Szabad Nép) 2015. augusztus 8-i számát, és kapkodom a fejem, mi is van itt, „elvtársak”.

Elég öreg vagyok ahhoz, hogy emlékezzem, amikor még a két m-es mszp-világban az Aczélok (a Gyuri meg az Endre) osztották a hivatalos dumát. Éppen kivel vagyunk jóban, kit kell utálni. Szeretjük a palesztinokat, az elvtársi Kubát, Vietnammal, Kambodzsával együtt építjük a világok legszebbjét és legjobbját,  de a legjobb barátunk, szövetségesünk,  apánk és  anyánk a testvéri Szovjetunió volt.

Utálnunk kellett az imperialista  USÁ-t,  az agresszor Izraelt, a még mindig a fasizmussal kokettáló NSZK-t (mint tudjuk, az összes rossznémet az NSZK-ban volt, a mi barátunk pedig a DDR volt, ami ugye a jó németek hazája). Az Aczélok miatt kezdtem rajongani az USÁ-ért és Izraelt tekintettem az emberi jogok példaképének, és kezdtem hallgatni a Szabad Európát . Ma már tudom, hogy a világ nem fehér és fekete, de nem is szivárvány színű.

Aztán jött egy rendszerváltás nevű akármi, a nagy Aczél ebben már nem vett részt, az imperialista tábor legközelebbi országa felé fordult, a kádári kor szlengjét idézve „disszidált” Ausztriába, ott halt meg 1991. december 6-án. Hagyatéka nincs földolgozva, és nincs is közintézményben, legjobb bolsevik haverjaira bízta élete titkait.

A másik Aczél is a kádári diktatúra legszigorúbb és legjobban kézben tartott külpolitikai újságírók klubjának (MTI külföldi tudósítói csapatának) tagja, tudósított Pekingből, Londonból. Kiváló munkájának eredményeit őrzik az archívumok. 1988-ban Rózsa Ferenc-díjat  kapott.

„Azok a kiemelkedő munkát végző újságírók kaphatják, akik "a szocializmus ügye iránti elkötelezettséggel, magas színvonalon tesznek eleget hivatásuknak, munkásságukkal a nyomtatott sajtóban, a rádióban vagy a televízióban adnak hű képet hazánk és a bennünket körülvevő világ fejlődéséről és gondjairól, őszinte és igényes tájékoztatással, a politikai és a kulturális nevelés eszközeivel is mozgósítanak  közös céljainkért"

A rendszerváltás után ő nem disszidált,  az SZDSZ holdudvarához tartozóként szolgálja az új eszmét, minden világok legjobbja és legszebbje, az USA  a mi legjobb barátunk, stb. stb. Magyarországon az Antall-kormány még meg sem alakult, már tolódtunk jobbra, tombolt az antiszemitizmus, s folyt a Horthy-restauráció - ez az új üzenet, a technika a régi. Természetesen ekkor Endre már nem elvtárs, hanem úr, nem a szocializmus mellett elkötelezett sajtómunkás, lásd fent, hanem Független Újságíró. Ő és barátai mondják a magyar sajtóban újra a tutit..

Nincs kedvem folytatni, lássuk az idézetet:

Azt, amit ma (helytelenül) „modern népvándorlásnak” nevezünk, az amerikaiak két háborújának és az ún. arab tavasz teljes kisiklásának köszönhetjük. …Amerika fegyverrel akart demokráciát csinálni… Demokráciát nem lehet exportálni…”

Aczél Endre: A demokráciaexport (Népszabadság 2015. augusztus 8.)

(sbl) - gondola.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1309) Heti lámpás (310) Vetítő (30) Mondom a magamét (7501) Tereb (146) Jobbegyenes (2778) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729) Szépségápolás (15) Egészség (50) Politika (1582) Flag gondolja (36) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (537) Gasztronómia (539) Történelem (17) Mozaik (83) Belföld (10) Életmód (1) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (702) Nézőpont (1) Tv fotel (65) Kultúra (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>