Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
f54dc66a41bb7b39e17d6ae9d147960c.jpg

A vörös szegfű szirmai

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Felbolydulást okozott a Bajnai Gordon miniszterelnök-jelöltségével ellenzéki összefogást szorgalmazó Együtt 2014–Párbeszéd Magyarországért nevű – bírósági bejegyzésre váró – baloldali formációban Mesterházy Attilának, az MSZP elnökének egri kijelentése.

A pártelnök nem átallotta azt nyilatkozni: „110 százalékos elhatározása, hogy az egész baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltje akar lenni.” A politikus egészséges ambíciója felháborodást váltott ki a Bajnaira felesküdött baloldali berkekben.

Hiába sietett megnyugtatni a természetes szövetséges Bajnai-csapatot az MSZP elnöke. Hiába igyekezett cáfolni azt a több forrásból is kiszivárgott hírt, miszerint a ]]>szocialista párt elnöksége már el is döntötte]]>, hogy mindenképpen ő lesz az MSZP miniszterelnök-jelöltje, és erről nem egyeztetnek tovább Bajnaiékkal. – A közös listában, a közös jelöltekben hisz a szocialista párt, hiszen „csak így biztosítható Orbán Viktor rendszerének lebontása” – igyekezett eloszlatni a kételyeket Mesterházy, ugyanakkor nem hagyott kétséget afelől, hogy van versengés a miniszterelnök-jelölti posztért közte és Bajnai Gordon között.

A kiszivárgott hírek szerint azonban az MSZP nem vár tovább a mindig is sarkalatos kérdésnek tartott kormányfőjelöltségről szóló vita eldöntésével. A párt tagsága állítólag ma már korántsem tekint Bajnai Gordonra úgy, mint aki egyedül képes legyőzni Orbán Viktort.

Úgy tűnik, leginkább a „párbeszédes” volt LMP-s szakadárok jöttek dühbe Mesterházy erős miniszterelnökjelölt-aspiránsi ambíciójának megszellőztetésétől. Ezen nincs mit csodálkozni, hiszen a lehetőségek közt szerepel, hogy jól elszámították magukat: azt hitték, Bajnai kormányfőjelölt mellé sorakoztak föl, aztán a végén még a virtigli szoci Mesterházy vezette szövetség sikeréért kell majd kampányolniuk. Elég nehéz lesz ezt megemészteni a Lehet Más a Politika nevű párt bázisdemokráciáján szocializálódott Szabó Rebekának és Jávor Benedeknek. Nehéz lesz végül azzal szembesülniük, hogy nekik csupán annyi szerepet szántak a baloldali összefogás legfőbb irányítói, hogy kiválásukkal gyengítsék az LMP pozícióit az Országgyűlésben. Ha pedig Bajnaiék tényleg a 2010-es MSZP-s adatbázis felhasználásával igyekeznek építeni országos hálózatukat, akkor helyi szinten is alaposan elfűrészelték maguk alatt a fát. Így nehéz lesz a közös képviselőjelöltekben megállapodniuk a választókerületekben, ráadásul a szocialistáknak már megvannak a potenciális jelöltjeik.

Gyurcsány Ferenc pedig már szinte bizonyos, hogy nem szólhat bele, Mesterházy vagy Bajnai legyen-e Orbán kihívója. Az ]]>őszödi beszéd kiszivárogtatása szappanoperájának]]> legújabb felvonásával, amit újdonsült ceremóniamesterével adatott elő Katiról, Imréről és Feriről, végleg kiírta magát a hazai baloldali politikából. Ám magával rántott a semmibe jó néhány feledhető, csekély fajsúlyú, ám annál ambiciózusabb volt szocialista politikust is. Ráérzett viszont a megfeneklett baloldali kampányra, a torzsalkodás okozta elbizonytalanodásra Schmuck Andor, aki lerombolta Kapolyi László végelgyengülésben szenvedő szociáldemokrata pártját, és a romhalmazra ráépített egy újat, természetesen a jogfolytonosság érzetét keltve az öreg szocdemekben. Ő is szeretne a „szépkorúak” Tisztelet Társasága és a jól csengő Magyar Szociáldemokraták Pártja bázisán valami fontos pozíciót kicsikarni magának a nagy ellenzéki összefogás apropóján.

Virágozzék száz virág, versenyezzen száz gondolati iskola! – adta ki a jelszót 1956 tavaszán Mao Ce-tung, aztán láttuk, miként szűkült le a száz gondolati iskola egyetlenegyre. A vörös szegfű virágának is lehet akárhány szirma, mind egy tőről fakad.

Torkos Matild - mno.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Politika (1582) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (702) Autómánia (61) Történelem (17) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Sport (729) Kultúra (6) Mondom a magamét (7501) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (537) Belföld (10) Nézőpont (1) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2778) Heti lámpás (310) Tereb (146) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Flag gondolja (36) Életmód (1) Mozi világ (440) Nagyvilág (1309)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>