Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
ede9377429da856c166fd75d7834215d.jpg

A rendszerváltás nyomorúsága

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az egész kelet-európai rendszerváltás egy előre megfontolt gazdasági számítás volt. Kellett az új piac, de ez is bakancsos módon.

Sokan és sokszor elmondták már, mintegy érdemként, hogy a magyar rendszerváltás (?) egyetlen pofon nélkül zajlott le. Ez lényegében így is volt.

Aztán előjött a minap a ma már eléggé minősíthetetlen HVG hasábjain a nem kevésbé minősíthetetlen főceleb, ez az anarcho-idiot-neuro-sovin-fasiszt-pszeudo-demokrat, ez a T.W.  

Nagy zagyva rohamában képes volt leírni, mintegy felülírva a 25 évvel ezelőtti tényeket, hogy Magyarország régóta vágyott arra, hogy előlépjen valaki, és istenesen pofán vágja Orbán Viktort meg a körülötte zsezsegő vérszívó bandát, de úgy, hogy eleredjen az orruk vére.

A kórisme részletes leírása nem feladatunk, még akkor sem, ha az anarcho-neuro kollega saját sötét lelkét exrtrapolálja, hogy egész Magyarország egy orrvérzésbe fulladó pofánvágásban bízik.

Még ha nehezültek is a dolgok, mondhatnánk fokozódott a nemzetközi helyzet, mi az, hogy, nagyon is, ez az ország Vásárosnaménytól Körmendig a miniszterelnökre szavazott, nem egyszer, nem kétszer. Ezek után a kormányfő pofánvágása, legalábbis annak országos igénye politikai szempontból értékelhetetlen, irodalmi szempontból sivár, neurológiai szempontból talán érdekes és kivizsgálandó tünet. Arról nem beszélve, kedves leköszönt Viviane Reding asszony, hogy mindez a máig virulens magyar sajtószabadság keretében történt.

De anarcho-neuro barátunknál, létezésénél és szélsőséges véleményénél vannak fontosabb és szomorúbb dolgok is. Mint már mondtam, a nemzetközi helyzet fokozódik, megint igaza van a klasszikusnak.

Amerika, a nagy Amerika hatalmas energiákat fektet szép hazám jövőjébe, pontosabban jövőjének vélt irányításába. De van itt valami baj, gyerekek, szakértő titkosszolgálatok (CIA, Moszad, és a többi), valami nem stimmel, fiúk. Lelepleződtetek, le vagytok leplezve, hátsó és titkos terveitek és gondolataitok megint kiderültek, amit nem nagyon akartatok. Afganisztán kamu volt, Irak kamu volt, a 9/11 legalábbis véleményes, Ukrajna egy nagy és félelmetes kérdőjel, most pedig itt vagytok, teljes fegyverzetben, szép hazámat, annak miniszterelnökét és kormányát kipécézve.

Hát gyerekek, állítólag ti (no nem a titkosszolgálatok) találtátok ki a liberális demokráciát, hát itt virul most egész Európában munkanélküliséggel, bevándorlással, menekültekkel és droggal, jövőkép nélkül. Szép kis teljesítmény.

Lebuktatok, mert nem jött be semmi, sem Bajnai, sem Mesterházy, most az álcivil bandákban reménykedtek, meg a nagy országos felháborodásban. Meglátjuk, mi lesz.

De van itt egy érdekesebb dolog is, manhattani gyerekek.

Talán elmegy a Mindentudás Egyetemére (nem megy el) egy neves politológus, vagy egy nagyokos közgazdász és beszél.

Például arról, hogy ez a nagy kelet-európai rendszerváltás is egy nagy kamu volt. A gobalizáció teremtette, nem a humánum. Érdekelte őket a vasfüggöny mögötti népek élete, nem érdekelte. Azért omlott le a berlini fal, hogy a kelet-berliniek is négy évtized után szabadon élhessenek, nem azért. Azért történt minden, hogy a Baltikum népei, a szovjet fogságban élő lettek, litvánok és észtek is érezzék a szabadság és a demokrácia levegőjét, nem azért. Azért nyitottuk meg nem kevés bátorsággal a vasfüggönyt, hogy végre szabadabban élhessünk, azt hittük, azért. Hát nem.

De ezen, ami milliók reményét és boldogságát jelentette, csak mosolyogtatok odaát.

Az egész kelet-európai rendszerváltás egy előre megfontolt gazdasági számítás volt. Kellett az új piac, de ez is bakancsos módon. Észre sem vettük, hogy iparágak tucatjai tűntek el. Kinek és miért szúrta a szemét a magyar cukoripar? A fenenagy demokráciában egy kis ország miért nem termelheti meg saját cukorrépa termelésén keresztül önellátását? Nem, mert olasz és francia cégek – izraeli bejegyzéssel – foglalták el cukorgyárainkat, aztán leépítették, gépeit elhurcolták. Munkát elvesztő tízezrek maradtak nyomukban, nagy részük már meghalt, családtagjaik ma is nyomorognak. És a sor hosszasan, nagyon hosszasan folytatható. Nagyszerű mérnökeink, technikusaink és szakmunkásaink tudása és munkába való hite vált fölöslegessé.

De miután rombolni tudtatok, varázsoltatok is valamit.

Kellett Gyöngyösre, Jászberénybe, Kapuvárra, Makóra ennyi autószalon? Bizonyára kellett, mert az ezredfordulóig még prosperáltak. Azaz, kiszivattyúztatok mindent a magyar nép tartalékaiból, le is váltotta rendesen a vidék a Ladás-Wartburgos kocsiparkot. De ma már nem tud még újabb autót venni, be is zártak, udvarukon gazokat növesztve ezek a boltok. S még ők dühösek, hogy nem vásárol új autót a nép.

Gyerekek, a játéknak vége, lelepleződtetek. Most még beleugattok mindenbe, de ez eléggé kontraproduktív. Még akkor is, ha vannak köztünk lelkes tálibok, például egy marxista őskövület színikritikus, aki már tőletek, a nagy USÁ-tól várja a beavatkozást saját hazája belügyeibe.

Nem nagyon fog menni, itt már csak az atombomba segít. De jelzem, Goodfriend mester, ezt is mi találtuk ki. Csak nem önmagunk ellen.

(szék)  -gondola.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Életmód (1) Flag gondolja (36) Jobbegyenes (2778) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Politika (1582) Mozaik (83) Nagyvilág (1309) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (702) Belföld (10) Történelem (17) Tv fotel (65) Egészség (50) Heti lámpás (310) Mondom a magamét (7501) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (6) Tereb (146) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (537) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>