Ma 2024 július 16. Valter napja van. Holnap Endre, Elek napja lesz.
Így vert át mindenkit Magyar Péter

Így vert át mindenkit Magyar Péter

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Magyar Péter széles mosollyal az arcán utazott Strasbourgba az Európai Parlament alakuló ülésére...

amiről fényképes posztot is közzétett a Facebookon. Bekövetkezik tehát az, amiről korábban azt állította, hogy kizárt dolog: a Tisza Párt alelnöke beül az unió egyik legfontosabb döntéshozó testületébe.

 

„Úton Strasbourgba, az Európai Parlament (EP) első plenáris ülésére” – ]]>büszkélkedett Magyar Péter]]> tegnap a Facebook-oldalán. A Tisza Párt alelnöke azonban tavasszal, a választási kampány idején még tucatnyi interjúban és nyilatkozatban fogadkozott, hogy esze ágában sincs beülni az EP-be, sőt nemegyszer azzal kérkedett: a jövőben a „piacról fog megélni”.

– Az Európai Parlamentbe biztos, hogy nem ülök be – bizonygatta például a Telexnek adott áprilisi interjúban. 

A Blikknek szintén akkoriban nyilatkozva részletesebben is kifejtette, hogy miért az említett módon ]]>tervezi a jövőjét]]>: „Azt tartanám logikusnak, hogy én vezessem majd a Talpra Magyarok Mozgalom (TMM) által támogatott pártlistát az EP-választáson, de erről majd a pártunk és a partnerpárt dönt közösen. Ugyanakkor nincs ambícióm arra, hogy európai parlamenti képviselő legyek, én 2026-ig, az országgyűlési választásokig itthon szeretnék dolgozni, hogy visszavegyük a hazánkat.” 

Egy mezőhegyesi fórumon már arról beszélt, hogy bár ő fogja vezetni a pártja listáját, de nem megy ki Brüsszelbe: „Ezt megígérhetem! Itthon fogok dolgozni azért, hogy minél előbb kormányváltás legyen Magyarországon.”

Áprilisban, egy Sarkadon tartott fórumán Magyar a közösségépítésben játszott szerepére hivatkozva azt állította, a listavezetősége nem jelenti, hogy Brüsszelbe teszi majd át a székhelyét: „Én fogom vezetni ezt a listát, de én nem tervezem, hogy kimegyek Brüsszelbe, nyilván most a nevem miatt az esetleg hasznos. Én szeretnék itthon dolgozni június után is, és építeni ezt a közösséget.”

Azt is érdemes felidézni, hogy Magyar a kampány során számos alkalommal méltatta a Tisza Párt leendő EP-képviselőit, ám magát egyszer sem említette e pozíció potenciális várományosaként.

Ezzel szemben alig néhány nappal a június 9-i választások után Magyar Péter már arról győzködte a támogatóit, hogy feltétlenül ki kell mennie Brüsszelbe, s hogy havonta körülbelül nyolc nap kint tartózkodást venne igénybe az EP-képviselői munka, amit egyébként korábban kamuállásnak titulált. 

Figyelemre méltó, hogy miközben Magyar a közösségi oldalán meghirdetett szavazásban a szimpatizánsaira bízta a hogyan továbbról szóló döntést, nagyjából féltucatnyi további érvet sorolt fel amellett, hogy fel kell vennie az EP-mandátumot. Ellenérvként mindössze azt említette: sok követője nem szeretné, hogy kimenjen. Nem meglepő, hogy a szavazás Magyar elképzelésének kedvezően zárult, s a politikus június végén erre hivatkozva is vette fel az EP-mandátumát.

Összességében tehát elmondható, hogy Magyar Péter az európai parlamenti mandátumának kérdésében néhány hét leforgása alatt a biztosan nem állásponttól a talánon keresztül végül eljutott a mindenképpen igenig. 

Sorozatunk következő részeiben felidézzük, hogy a Tisza Párt alelnöke korábban milyen szavakkal, megállapításokkal illette jelenlegi, brüsszeli munkahelyét.

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Politika (1582) Jobbegyenes (2825) Életmód (1) Mozaik (83) Kultúra (9) Nagyvilág (1310) Flag gondolja (36) Mondom a magamét (7713) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (713) Történelem (18) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (322) Mozi világ (440) Autómánia (61) Tereb (146) Irodalmi kávéház (537) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (11) Egészség (50) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Sport (729) Nézőpont (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>