Ma 2024 július 06. Csaba napja van. Holnap Apollónia napja lesz.
Weber és a valóság

Weber és a valóság

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Egyik hazugságból a másikba lép...

Ha úgy vesszük, Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke újból megsértette magyarokat, amikor az erősödő migránshelyzettel kapcsolatban felvetette a kerítésépítés lehetőségét. Nem elég, hogy 2015 óta folyamatosan támadták Magyarországot a kerítés miatt, amire végül most maguk is ráfanyalodnak, de még a magyarok építési költségeihez is képtelenek hozzájárulni, miközben a bolgároknak ezt megtették. Valójában ők Orbánt szeretnék megbuktatni, de nagyon, amiből nem esznek.

Ez a weberi gondolat olyan mélységekben fogant, ahol magyar viszonylatban csak Gyurcsány Ferenc szokott közlekedni. Ő szolgálja weberi sötétségben hazája érdekeit. Pontosabban ellenérdekeit.

Ez persze nem menti fel Webert a jellemtelenség vádja alól, amit az ember a hétköznapi életben is hideglelések közepette él át, a politikában azonban még inkább. Még akkor is, ha ott sajnos gyakoribb a kettős mérce.

Azt viszont kevéssé lehet elfogadni, hogy az unió erőteljesen bele akar szólni a magyar belpolitikába, mi több, Orbán Viktort egyenesen meg akarják buktatni. Ezt legfőbb honi helytartójuk, Gyurcsány Ferenc köntörfalazás nélkül el is mondta egy rádiónyilatkozatában, mint ahogy azt is, hogy nekik pedig az a feladatuk, hogy megakadályozzák a nekünk járó uniós pénzek Magyarországra érkezését. Ezzel azt, hogy mások mellett a pedagógusok minél előbb hozzájussanak a tisztes béremelésükhöz, hogy 2025 elejére 800 ezer forint körül lehessen a fizetésük. Miközben a szakszervezeteket meg arra biztatják, hogy követeljék a kormánytól a béremeléseket.

Mérhetetlenül undorító játék ez, ahogy Manfred Weber kerítésépítésről szóló kijelentése is. Ennek mélységét jól mutatja, hogy nemrégiben az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen is hasonló tartalmú szándékot fogalmazott meg.

„Falakat végső megoldásként kellene emelni, de ha másképpen nem lehet megállítani az illegális bevándorlást, akkor készen kell állni a kerítések építésére” – volt szíves Weber bejelenteni a minap egy interjúban, aki szerint az Európai Unió újabb nagy migrációs válsággal áll szemben. Így beszél egy „látnok”. Az nem érdekes, hogy ezt Orbán Viktor 2015 óta rendszeresen elmondta az unió különböző fórumain. De nemhogy meghallgatást nem kapott, sokkal inkább folyamatosan támadták migrációellenes politikájáért. Nem véletlenül jegyezte meg nyilvánosan Ursula von der Leyen és Manfred Weber álláspontjával kapcsolatban Orbán Viktor: „Na, ugye! A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz!”

Egy korábbi eset is megmutatja Weber visszataszító jellemtelenségét. Ez akkor volt, amikor Manfred Weber még ambicionálta az Európai Bizottság elnöki székének megszerzését. A német köztévének adott egy interjút, ahol a riporter megkérdezte: mit tenne, ha csak a Fidesz szavazataival szerezhetné meg az Európai Bizottság elnöki posztját. Weber azt válaszolta, ebben az esetben nem fogadná el ezt a posztot.

Hogy egy ilyen ember a valóságban hogyan cselekedett volna, azt most hagyjuk. Orbán Viktor ugyanis megelőzte őt, nem adott esélyt arra, hogy ez kiderüljön. A magyarokra tett dehonesztáló kijelentése kapcsán ugyanis leszögezte: a kormány már nem támogatja Manfred Weber jelölését az Európai Bizottság elnöki posztjára, mert Weber megsértette a magyarokat.

És ugyanez a Weber mondta azt is, hogy „aki homokzsáknak tekinti az Európai Uniót, aki provokatívan folyton ostorozza a »brüsszeli elitet«, az elfordul a jogállamtól”.

Egyik hazugságból a másikba lép át Weber, lép át az unió. Éppen Gyurcsány Ferenc mondta el, hogy a jogállamisági probléma nem más, mint egy ideológiai köntösbe bújtatott zsaroló, Orbán-buktató csomag. Ezzel kapcsolatban tehát az idők végtelenségéig vádaskodhatnak Magyarországgal szemben anélkül, hogy betartanák az uniós szerződéseket.

Ezzel is csak rendszeresen sértegetnek minket, ahelyett hogy tennék a szerződés szerinti dolgukat: segítenének egy tagállamot a közös érdeket szolgálni. Hagynák békén érvényesülni a jogállamot, a demokráciát.

Ez azonban túl kézenfekvő lenne.

Horváth K. József

A szerző szerkesztő

]]>www.magyarhirlap.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Tereb (146) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Belföld (11) Vetítő (30) Tv fotel (65) Heti lámpás (322) Mozi világ (440) Kultúra (9) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1582) Történelem (18) Irodalmi kávéház (537) Sport (729) Életmód (1) Egészség (50) Nagyvilág (1310) Jobbegyenes (2822) Autómánia (61) Mondom a magamét (7685) Gazdaság (713) Flag gondolja (36) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>