Ma 2024 július 24. Kinga, Kincső napja van. Holnap Kristóf, Jakab napja lesz.
Így jellemezte Karácsony Gergelyt a miniszterelnök

Így jellemezte Karácsony Gergelyt a miniszterelnök

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Orbán rendesen odamondott a szerencsétlennek.

Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában beszélt arról, mi a legfontosabb különbség Tarlós István és a balliberális főpolgármester között. Szavai egybecsengenek Karácsony Gergely két évvel ezelőtti nyilatkozatával.

Az élet újraindításának feltételei megvannak, de a védekezést nem hagyhatjuk abba – ahogy korábban beszámoltunk, erről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Az interjúból az egyik legnagyobb figyelmet az a rész kapta, ahol a miniszterelnök a budapesti enyhítésekről és Karácsony Gergelyről beszélt.

Az alábbiakban teljes egészében elolvashatják a kritikus, de az elmúlt hetek történései alapján nehezen vitatható mondatokat.

„Jövő héten már a vidéki vendéglátó üzleteknek a belső részeiben is lehet tartózkodni, de a védőtávolságot kötelező lesz betartani, június 1-jétől 200 főnél kisebb létszámmal lehet már esküvőt tartani, és a szállodák és a panziók is fogadhatnak majd vendégeket. Úgy kell elképzelnünk, hogy Budapest lényegében kéthetes késéssel követi majd a vidéki változásokat, tehát ami vidéken megtörténik, az körülbelül két héttel később történhet meg Budapesten” – fogalmazott Orbán Viktor.

„De még egyszer itt szeretném aláhúzni minden gazdasági megfontolást megelőzően, hogyha mindenki felelősen viselkedik, akkor tudunk áttérni a védekezés második szakaszára. Ez a polgármesterekre is igaz, meg a főpolgármester úrra is igaz, mert az idősotthonok működtetésével mégiscsak óriási felelősség nyomja a vállát. Nincs könnyű helyzetben.

Ön is ismeri ezt a típust, tehát vannak a valahogy születetten elméleti emberek, és vannak a születetten gyakorlati emberek. Hogy is fejezzem ki magam? Tehát ha egy ilyen ember benősül a családba, akkor biztos lehetsz abban, hogy neked kell majd átmenned, hogy összeszereld a bútort, amit vásároltak. Vagy – hogy a vidékiek is értsék, hogy miről beszélek, tehát – ha disznóvágás van, ez a típus a vacsorára jön, de ezt senki sem bánja, mert legalább nincs láb alatt, amíg a többiek dolgoznak.

Tehát az elméleti emberek kiváló tanulmányokat írnak, a főpolgármester úr is kiváló tanulmányt fog írni a Pesti úti idősotthonban történt fertőzésekről, kétség sincs e felől, de meghalt közben több mint 40 ember. Tehát ha, mondjuk, Tarlós István-típusú ember a polgármester, az odamegy, beleáll, kézbe veszi a védekezést, és rendet tesz.

Tehát azt kérem mindenkitől, az elméleti típusú polgármestereinktől is azt szeretném kérni, hogy most legyenek gyakorlatiasak, és vállaljanak gyakorlati felelősséget, mert ez a nyitás sikerességének az előfeltétele. Senki sem veheti félvállról a felelősséget” – tette hozzá a miniszterelnök.

Karácsony Gergelynek egyébként nincs is oka megsértődni a nyilatkozat miatt. Két évvel ezelőtt, 2018-ban ugyanis az ellenzéki ]]>Index is idézte]]> a válaszát arra a kérdésre, hogy „le tudná-e vágni drótvágóval a kerítést vagy sem”.

„Nem vagyok egy műszaki ember. Amikor egyetemista koromban hazamentem és édesanyám mondta, hogy leszakad a konyhaszekrényen a polc és szereld vissza, akkor azt mondtam neki, hogy anyám, én értelmiségi vagyok” – fogalmazott akkor Karácsony Gergely az MSZP-Párbeszéd és a Válasszunk! 2018 csoport fórumán az ellenzéki hírportál cikke szerint.

Vagyis Orbán Viktor lényegében ugyanazt mondta róla, mint amit ő is gondol magáról.

MTI -]]> www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1310) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Kultúra (9) Flag gondolja (36) Mozaik (83) Tv fotel (65) Mondom a magamét (7731) Heti lámpás (322) Titkok és talányok (12) Történelem (18) Tereb (146) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (537) Belföld (11) Vetítő (30) Gazdaság (713) Nézőpont (1) Sport (729) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2825) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Politika (1582)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>