Ma 2024 augusztus 16. Ábrahám napja van. Holnap Jácint napja lesz.
Jobbik-DK konfliktus mentén szakadhat az ellenzék?

Jobbik-DK konfliktus mentén szakadhat az ellenzék?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Kiéleződött a Gyurcsány-Jakab ellentét.
A DK kitart a közös választási lista mellett, a Jobbik viszont nem kér Gyurcsány Ferencből.

A DK kitart a közös választási lista mellett, a Jobbik viszont nem kér a DK elnökéből, Gyurcsány Ferencből – mondta Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője pénteken az M1 aktuális csatornán. Az elemző szerint mosolyogtató a két párt elnökének üzengetése: Jakab Péter, a Jobbik új elnöke mazsolához – egy szerinte nagyon megosztó élelmiszerhez – hasonlította a DK-elnököt, aki válaszul rossz cukrásznak nevezte Jakab Pétert. Tóth Erik közölte, az ellenzéki térfélen komoly probléma lehet, hogy minden ilyen vita, veszekedés azt üzeni a választóknak: az ellenzéki pártok nem kormányzóképesek.

Hozzátette, az ellenzéki pártok igyekszenek azt a látszatot kelteni, hogy a 2022-es országgyűlési választásra közös listával készülnek, de egyértelmű, hogy inkább abban érdekeltek: ne alakuljon ki egy közös lista, helyette legyen egyetlen olyan kiemelkedő párt, amely domináns lehet közöttük. A vezető státuszra jelenleg a Momentum Mozgalom és a DK törekszik – közölte. A jelenlegi folyamatokból arra lehet következtetni, hogy a következő két évben a magyar belpolitika része lesz az ellenzéki összefogásról szóló vita – mondta az elemző, megjegyezve, az ellenzéki összefogás kérdését relevánsan a tavaszi, nyári tisztújítás után lehet majd tárgyalni.

(MTI)

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Tereb (146) Mozi világ (440) Kultúra (9) Belföld (11) Életmód (1) Mondom a magamét (7774) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Autómánia (61) Egészség (50) Irodalmi kávéház (537) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (18) Politika (1582) Heti lámpás (323) Nagyvilág (1310) Nézőpont (1) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (714) Flag gondolja (36) Sport (729) Jobbegyenes (2833) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>