Ma 2024 október 19. Nándor napja van. Holnap Vendel napja lesz.
Dobrev a papok hatalmától retteg

Dobrev a papok hatalmától retteg

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Gyurcsányné ismét gonoszkodott!

Sötét középkor visszatérését, a papok korlátlan, mindenekfelett álló hatalmát jósolta rettegve Dobrev Klára az EP üres üléstermében. A DK képviselője bolsevik kommunista időket idézve keresztény vallási fundamentalizmusról beszélt, miközben pártja nem ismeri el az iszlám erőszakos voltát. Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója szerint mindennapossá váltak a zsidó–keresztény kultúra elleni támadások.

Keresztény fundamentalizmustól retteg és a papok korlátlan hatalmát vizio­nálta Dobrev Klára az Európai Parlament (EP) szinte üres üléstermében. A DK EP-képviselője múlt heti felszólalásában arról beszélt, vallási fundamentalisták akarnak ismét tiltani, beleszólni legszemélyesebb ügyeinkbe, beleszólni abba, hogy kit és hogyan szerethetünk, hogyan taníthatjuk a gyerekeinket. Gyurcsány Ferenc felesége „rettegve figyeli”, ahogy Orbán rendszere Lengyelországba is exportálja az illiberalizmust. – Van bennem egy félelem, hogy a lengyel vallási fundamentalizmus meg fog jelenni Magyarországon is, és ismét papok fogják meghatározni az életünk minden egyes apróbb részletét – képzelte Dobrev.

A DK képviselőjének felszólalása több sebből vérzik, kezdve azzal, hogy Európában vallásszabadság van. – Sem Magyarországon, sem Európában nem létezik olyan, hogy a keresztény vallást vagy tanítást ráerőszakolják bárkire, aki nem tartozik egyik keresztény felekezethez sem – hangsúlyozta lapunknak Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója, aki leszögezte: a vallásszabadság, lelkiismereti szabadság alkotmányosan rögzített jog az európai országokban. Ezt az uniós jog is rögzíti. Ugyanakkor – mint mondta – vallásüldözés igenis van Európában, az viszont épp a keresztények kárára történik. – Ilyen például a szélsőségesen liberális progresszív sajtó keresztényekkel szemben megfogalmazott állásfoglalása. Ilyen a homoszexuá­lis-propaganda vagy az abortusz ellen felszólalók, az életért küzdők negatív megítélése – fogalmazott Törcsi Péter.

Szerinte ma Európában több olyan városrész is van, ahova a muszlimok miatt nem tanácsos keresztény vagy zsidó embereknek bemenni, ami megint csak ezen vallások kirekesztését mutatja és nem a Dobrev által rettegett keresztény fundamentalizmust. – A zsidó–keresztény kultúra elleni absztrakt és fizikai támadásokról is gyakran hallani, ami megint nem erősíti a keresztény fundamentalizmus létezését – fogalmazott az elemző.

Arra a felvetésre, miszerint a jövőben papok fogják megmondani az embereknek, kit hogyan szeressenek, Törcsi Péter azt mondta: Gyurcsány felesége erősen túloz, hiszen mind Magyarországon, mind Lengyelországban garantált a vallásszabadság, az egyházak pedig a három hatalmi ágtól elválasztva működnek. – Az egyházaknak természetesen lehet véleményük, de nem szólhatnak bele például a törvényalkotásba, az igazságszolgáltatásba. Ezt nyilván Dobrev Klára is pontosan tudja.

Ezzel együtt ő is elmondhatja a véleményét, ami nem több egy véleménynél – hangsúlyozta az elemző, aki kitért arra, hogy Gyurcsányné felszólalása feltehetően régi reflex, hiszen mind az ő, mind férje családjában hagyomány a keresztények elleni fellépés, szavai a bolsevik kommunista időket idézi. – A DK mindig is belerúgott a keresztény egyházba. Emlékezzünk csak, Gyurcsány Ferenc pár éve a papokat támadta, amiért misebor elfogyasztása után autót vezethettek. Azaz a DK elnöke a papok feladatát korlátozta volna – idézte fel Törcsi Péter.

Kitért arra is, hogy a vallási fundamentalizmus a keresztény felekezeteknél nem erőszakot, hanem a Biblia szerinti tanításhoz való ragaszkodást jelenti.

Ezzel szemben az iszlám fundamentalizmusnak több százezer áldozata van. – Fontos emlékeztetni, hogy az iszlám fundamentalizmusnak a migráció erősödésével Európában is rengeteg halálos áldozata van, a terrorszervezetek által elkövetett robbantások, erőszakos támadások mögött az iszlám fundamentalizmus húzódik meg – mondta az elemző, aki szerint a DK és Dobrev Klára ez utóbbit nem ismeri el, ehelyett a keresztényeket támadja, ami azt jelzi, hogy ha a DK nagyobb hatalomhoz jutna, azonnal lebontaná a kerítést, és tömegével engedné be a migránsokat, akik között iszlám szélsőségesek is vannak.

Gabay Dorka - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Mozi világ (440) Tereb (146) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1310) Autómánia (61) Belföld (11) Gasztronómia (539) Kultúra (9) Politika (1582) Heti lámpás (332) Flag gondolja (37) Sport (729) Jobbegyenes (2860) Mondom a magamét (7892) Egészség (50) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Gazdaság (718) Történelem (18) Nézőpont (1) Irodalmi kávéház (537) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>