Ma 2024 augusztus 25. Lajos, Patrícia napja van. Holnap Izsó napja lesz.
Magyarországi leányvállalatot alapított a Rolls-Royce

Magyarországi leányvállalatot alapított a Rolls-Royce

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Ez sem stadion! Leesett az ellenzék kikészült.

Munkavállalókkal folytatott konzultációt követően a Rolls-Royce felvásárolta a Siemens korábban eAircraft részlegként ismert elektromos és hibrid légi hajtásrendszereket fejlesztő üzletágát. Ezzel a lépéssel a Rolls-Royce magyarországi leányvállalatot hozott létre, ahol a Siemenstől átvett több mint 100 mérnök dolgozik majd - írja az Origóhoz eljuttatott közleményében a vállalat.

Az idén júniusban bejelentett üzlet megkötése a Rolls-Royce-nak a repülőgépipar villamosítását előtérbe helyező stratégiájához illeszkedik, valamint hozzájárul a vállalati célok gyorsabb eléréséhez, azaz hogy meghatározó szerepet töltsön be a repülés „harmadik korszakában." 

A repülés 'harmadik korszakának' küszöbén állunk, amely a csendesebb és tisztább légiközlekedés következő szintjét jelenti, és új kollégáink nélkülözhetetlen készségeikkel, szakértelmükkel és új technológiával járulnak hozzá portfoliónkhoz"  - mondta el Rob Watson, a Rolls-Royce Electrical igazgatója.

Paul Stein, a Rolls-Royce műszaki igazgatója hozzátette: „A most felvásárolt technológiai portfólió és készségek kiegészítik a jelenlegi elektromos fejlesztéseinket, amelyek magukban foglalják a mikrogrideket és a vonatokhoz fejlesztett hibrid-elektromos rendszereket, valamint repülőipari megoldásainkat. A villamosítás csak egyike azon törekvéseinknek, amelyekkel a repülést fenntarthatóbbá tesszük.  Továbbra is azon dolgozunk, hogy növeljük gázturbináink üzemanyag-hatékonyságát, magasabb szintre emeljük a repülőgép és a hajtómű közötti integrációt, és előmozdítsuk a fenntartható üzemanyagok fejlesztését." 

A Siemens korábbi magyarországi és német üzletága mintegy 180 szakembert foglalkoztat, akik a teljesen elektromos és hibrid megoldások széles skáláját fejlesztik a repülőipar számára. Ők továbbra is a jelenlegi helyszíneken folytatják a munkát. 

A Rolls-Royce sikeres szárazföldi teszteket végzett egy hibrid hajtásrendszeren, amely számos kisebb platformon alkalmazható, ideértve az EVTOL járműveket (hibrid- elektromos, függőleges fel- és leszállásra képes légi járművek), a kereskedelmi közforgalmú repülőgépeket és a hibrid helikoptereket. 

Ezek a tesztek a világ egyik legátfogóbb hibridrepülőgép-hajtómű fejlesztési és integrációs programjának részét képezik, előkészítve az utat a 2021-es kísérleti tesztrepülésekhez. 

A megállapodás a Rolls-Royce villamosítással kapcsolatos bejelentéseinek sorozatában a legújabb fejlemény. A vállalat augusztus végén Skandinávia legnagyobb regionális légitársaságával, a Widerøe-vel indított közös kutatási programot a kibocsátásmentes repülés kapcsán. A program része a légitársaság azon törekvésének, hogy 2030-ra lecseréli és villamosítja régi regionális flottáját. 

A Rolls-Royce több mint 150 országban van jelen, ügyfelei között több mint 400 légitársaság és lízingügyfél, 160 fegyveres erő, 70 tengerészeti flotta, és több mint 5000 energia- és nukleárisenergia-termelő vállalat található. 2018-ban az éves bevétele 15 milliárd font volt, amelynek mintegy fele az értékesítés utáni szolgáltatásokból származott. Tavaly a cég 1,4 milliárd fontot fektetett kutatásba és fejlesztésbe.

]]>www.origo.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (18) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (7778) Belföld (11) Politika (1582) Vetítő (30) Egészség (50) Életmód (1) Heti lámpás (323) Autómánia (61) Nézőpont (1) Irodalmi kávéház (537) Kultúra (9) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2834) Flag gondolja (36) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Gazdaság (714) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1310) Tereb (146)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>