Ma 2024 július 16. Valter napja van. Holnap Endre, Elek napja lesz.
Lovas István: Nem létezik a Soros-egyetem „elit” státusza

Lovas István: Nem létezik a Soros-egyetem „elit” státusza

Flag

Szöveg méret

1
Átlag: 1 (1 szavazat)
Ismét hazudtak! Nyoma sincs a legfrissebb felsőoktatási világrangsorokban a George Soros féle CEU-nak.

pedig az egyetem külső propagátorai az intézményt is érintő törvénymódosítás kapcsán folyamatosan arra hivatkoznak, hogy egyetemük milyen előkelő helyet foglal el a nemzetközi versenyben.

Megjelent a londoni központú Quacquarelli Symonds Higher Education Ranking 2018-as felsőoktatási világrangsora. Elsősorban ez az a rangsor, amelyre a Soros-egyetem külső propagátorai hivatkoznak, amikor a „CEU”, a Közép-európai Egyetem globálisan kiváló, Magyarországon vezető felsőoktatási tanintézménye státuszát méltatják.

A Quacquarelli (QS) 2018-as rangsorán nyoma nincs a Central European Universitynek, azaz a magyarországi Soros-egyetemnek. E listán az első helyezett a Massachusetts Institute of Technology (MIT), a második a kaliforniai Stanford Egyetem, a harmadik a Harvard Egyetem. A szegedi egyetem az 501–550-es, a debreceni a 651–700 helyen található, ahol az Eötvös Lóránd Egyetem. A Corvinus a 801–1000. helyezési kategóriában található.

Ellenőriztük a Soros-egyetem helyét a többi használatos világrangsorban. A CEU a Times Higher Education Learnings világranglistáján a 301–350-es kategóriában található. Itt az Oxford Egyetem vezet. Második a California Institute of Technology. Harmadik a Stanford Egyetem. A talán legtárgyilagosabb, igen széles körben használt Shanghai Global Ranking listáján George Soros egyeteme nem található a világ ott értékelt, ötszáz legjobbja között. Itt az első a Harvard Egyetem, a második a kaliforniai Stanford Egyetem. A világ harmadik legjobbja szintén a Kaliforniában lévő Berkeley Egyetem. Végül megnéztük a híres CWUR globális egyetem rangsorát, ahol szintén a Harvard az első és a Stanford a második, az MIT a harmadik.

A Soros-féle Közép-európai Egyetem ezen a rangsoron szintén nem lelhető fel. Lapunk április 4-i számában megjelent cikkében felhívtuk olvasóink figyelmét arra, hogy a Times Higher Education listáján a CEU elérhetőségét saját telefonszáma helyett idegen tollakkal ékeskedve a patinás olasz Scuola Normale Superiore de Pisa egyetem számát adta meg. Ellenőriztük, hogy a csalás napvilágra kerülte után ahhoz továbbra is ragaszkodik-e az intézmény. A Soros-egyetem azóta már a valódi számát és címét adja meg.

]]>http://magyarhirlap.hu/cikk/90075/Nem_letezik_a_Sorosegyetem_elit_statusza]]>

Lovas István - ]]>www.lovasistvan.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (537) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (146) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (36) Vetítő (30) Egészség (50) Nézőpont (1) Sport (729) Történelem (18) Autómánia (61) Politika (1582) Szépségápolás (15) Heti lámpás (322) Nagyvilág (1310) Kultúra (9) Mozi világ (440) Gazdaság (713) Jobbegyenes (2825) Mondom a magamét (7713) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Belföld (11) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>