Ma 2024 július 17. Endre, Elek napja van. Holnap Frigyes napja lesz.
Új elnökkel száguldhatnak a szakadék felé a szocialisták

Új elnökkel száguldhatnak a szakadék felé a szocialisták

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Berci, berci...

Tóth Bertalant választották meg az MSZP elnökének a párt vasárnapi tisztújító kongresszusán.

Mint ahogy arról korábban ]]>beszámoltunk]]>, vasárnap tartott tisztújítást a haláltusáját járó MSZP. Az elnöki pozícióért végül két induló versenyzett: Mesterházy Attila és Tóth Bertalan. Az áprilisi választási zakó után öten jelentkeztek be a szocialisták vezető posztjáért: Szanyi Tibor, Bródy Gábor, Kunhalmi Ágnes. Legutóbbi tartott ki a legtovább, ő csütörtökön lépett vissza.

Az új elnök végül Tóth Bertalan lett.

Helyettesének Szakács Lászlót (Ujhelyi István nem sokkal maradt el) választották meg. A párt három alelnöke: Hegyi Gyula, Komjáthi Imre és Szanyi Tibor lett.

Kunhalmi Ágnest a szocialisták a párt választmányi elnökének szavazták meg.

Sajtóinformációk szerint Tóth Bertalan állítólag olyan MSZP-t akar felépíteni, amelyik nem a közéleti szereplései miatt tűnik érdemi méretű pártnak, más csatornákon szeretné eljuttatni a párt üzenetét az embereknek. Más információk szerint azonban Tóth Bertalan lesz az MSZP Retkes Attilája, azaz a párt végelszámoló csődgondnoka.

Mint ismeretes, Retkes Attila volt az SZDSZ-nek az az utolsó elnöke, akinek a vezetése alatt végleg lehúzta a rolót a liberális párt.

A kongresszuson ott volt Karácson Gergely is

A Párbeszéd nevű politikai formáció vezetője a kongresszus elején arról beszélt, hogy ma az MSZP a demokratikus ellenzék legerősebb pártja, s reméli, hogy ez így is marad. Ez a pártja érdeke is. Karácsony emellett arról is beszélt, hogy szívesen folytatná tovább a két párt közti együttműködést.

Nagy Gábor - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (9) Autómánia (61) Mozi világ (440) Belföld (11) Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729) Mozaik (83) Heti lámpás (322) Nézőpont (1) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Gazdaság (713) Flag gondolja (36) Történelem (18) Életmód (1) Nagyvilág (1310) Jobbegyenes (2825) Szépségápolás (15) Tereb (146) Politika (1582) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (537) Egészség (50) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (7713) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>