Ma 2021 december 07. Ambrus napja van. Holnap Mária napja lesz.
“Miért ne adhatna nekünk (franciáknak) leckét Orbán Viktor demokráciából?

“Miért ne adhatna nekünk (franciáknak) leckét Orbán Viktor demokráciából?

Flag

Szöveg méret

3
Átlag: 3 (1 szavazat)
Na végre!

„Miért ne adna nekünk leckét Orbán Viktor  demokráciából?” címmel a Boulevard Voltaire, a népszerű francia jobboldali véleményportál ]]>összehasonlítja]]> a magyar miniszterelnök és a francia elnök kijelentéseit elsősorban a migrációval kapcsolatos kijelentéseik tükrében.

Orbán Viktor a magyar nép hangja, amikor kijelenti „Csak a magyar nép szószólójaként beszélhetek és az semmilyen bevándorlást nem akar”. Macron a népet csak akkor említi, amikor figyelmezteti az ő migrációval kapcsolatos politikájára.  Orbán Viktort ellenségei nacionalista populistának nevezik, hogy ezzel diszkreditálják, de, írja a cikk miután a két vezető számos kijelentését összehasonlítja, Orbán Viktor a nagyobb demokrata.

„Sorsdöntő választás Magyarországon” címmel a vezető osztrák napilap, a Die Presse ]]>vendégkommentárjában]]> a Bécsben élő szabadúszó újságíró, Csekő Balázs az ellenzék teljes összefogását sürgeti, beleértve a Jobbikot. Amihez hozzá kell tenni: ugyanez a lap éveken át a Jobbikról a történelem legszörnyűbb időszakának visszatérésével fenyegető pártként írt, amely titokban szövetkezik a Fidesszel és Magyarországon „megnyitotta az antiszemitizmus zsilipét”.

Donald Trump amerikai elnöknek ma kell jóváhagynia, hogy Irán betartja a vele kötött nemzetközi nukleáris megállapodást, ]]>jelenti]]> az amerikai jobboldali  Breitbart hírportál. Ruhani iráni elnök hivatala közölte, ha erre a mai határidő alkalmával nem kerül sor, Teherán olyan tervet dolgozott ki, hogy az nagyon csúnyán fogja meglepni Washingtont és Irán minden opciót melegen tart.  Az Európai Unió szilárdan kiáll a 2015-ben kötött megállapodás mellett, amit Irán az utolsó betűig betart, közölte Federica Mogherini uniós külpolitikai főbiztos. A francia elnök is sürgette minapi telefonbeszélgetésük alkalmával Trumpot, hogy az Egyesült Államok ne rúgja fel a szerződést.

A tekintélyes független amerikai The Intercept hírportál arról számol be, hogy a Hollandiába érkezett új amerikai nagykövet sajtótájékoztatóján az újságírók nem olyan birka módon viselkedtek, mint fehér házbeli amerikai kollégáik, akik rutinszerűen engednek el a fülük mellett  hazug kijelentéseket az amerikai elnök részéről. Pete Hoekstra nagykövet 2015-ben azt mondta, hogy Hollandiában olyan no-go zónák vannak, ahol holland politikusokat égetnek el.  Amikor az erre vonatkozó újságírói kérdésekre nem akart válaszolni és újabb témába akart belefogni, nem engedték és megkérdezték, akkor hisz-e ebben, és ha igen, nevezzen meg egy elégetett holland politikust. Ennek hatására az amerikai nagykövet nyilatkozatot adott ki, amelyben bocsánatot kért, hogy hazudott.

(Echo TV nemzetközi lapszemléje)

]]>www.lovasistvan.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (509) Autómánia (61) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Belföld (6) Tereb (138) Politika (1578) Történelem (14) Egészség (50) Jobbegyenes (2166) Kultúra (6) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Flag gondolja (33) Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Nagyvilág (1463) Sport (729) Mondom a magamét (5739) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (663) Heti lámpás (255)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>