Ma 2024 június 17. Laura, Alida napja van. Holnap Arnold, Levente napja lesz.
12333d14b2fb39ccef67d768f31794fb.jpg

Lovas István: Óriási pánik a demokrácia bölcsőjében

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A tévedések elkerülésére: a globális RT (Russia Today) televízió világszert egyre népszerűbb adásait eddig is sugározta angolul.

ÓRIÁSI PÁNIK A "DEMOKRÁCIA BÖLCSŐJÉBEN": A RUSSIA TODAY TÉVÉ MEGINDÍTOTTA KÜLÖN ADÁSÁT A KIRÁLYSÁG LAKÓINAK

De most, október 30-tól, londoni stúdiója megnyitásával elindította kifejezetten az Egyesült Királyság népének szóló csatornával, az RT UK-vel. Angol nyelvű adásai immár három stúdióban készülnek. Moszkvában a globális adás angolul – a spanyol, arab és orosz programok mellett. Washingtonból az amerikai adást állítják össze.
A világot más szemszögből is bemutató Russia Today Nagy-Britanniában több mint két éve a leginkább nézett, külföldről sugárzott adó lett, megelőzve a Euronews-t, az amerikai Fox News-t vagy a France24 angol programjait.

A demokrácia és szabad sajtó bölcsőjében, gondolhatnánk, nyilván nagy örömöt vált ki, hogy most az RT már helyi, londoni stúdiójában készült anyagokkal is gazdagítja műsorát, amely nem csak azokat a híreket mutatja a világból és Angliából, mint az összes többi nyugati adó. Nem így történt. Az RT londoni stúdiója elindítása és brit programja hisztérikus reakciót váltott ki a „szabad” brit sajtóból. A The Times nevű napilap a program debütálásának napján „Nem engedhetjük, hogy Oroszország büntetlenül hazudozzék” szalagcímmel támadta az RT UK indulását. Volt olyan lap is, amely felszólította a brit politikusokat, hogy ne nyilatkozzanak az adónak. Vagyis bojkottálják.
Nick Clark, egy népszerű brit újságíró nem volt rest, és gyilkos iróniával 13 pontban óvta az RT UK jelen és jövőbeli nézőit, miért ne nézzék műsorát és hogy az milyen veszélyt jelent rájuk nézve. 13 pontja (]]>http://rt.com/op-edge/201307-rt-uk-launch-media-criticism]]>) rövidítve:

1. Az RT nem nyomja az oroszgyűlöletet
Felháborító, hogy az RT nem hasonlítja Putyint Hitlerhez! Hogy merészeli nem démonizálni az orosz elnököt akkor, amikor, mi neokonok, azt mondjuk, hogy ez kötelező?

2. Az RT olykor érdes a bankárokkal
Hogy engedhető meg az ilyen egy szabad társadalomban?

3. A maláj gép lezuhanása
Megengedhetetlen, hogy az RT a malajziai MH 17 Ukrajna fölötti lezuhanása utáni első pillanatokban már nem vádolta azzal Putyint, hogy saját maga lőtte le saját maga által barkácsolt rakétájával a gépet. Ez bizonyítja az RT elfogultságát és ez azt, hogy miért kell betiltani.

4. Az RT alkalmazottai között olyanok is vannak, akik nem neokonok és nem akarnak „liberális beavatkozást” más országokban
Na ez azután botrány! Az RT olyanokat is megszólaltat, akik nem támogatják a Nyugat állandó háborúkból álló politikáját. Olyanokat is, akik kimondják, a Közel-Keleten ne bombázzanak szuverén államokat.

5. Az RT-n valódi szocialisták és valódi konzervatívok is megszólalhatnak
Ez valóban szörnyű: az RT olyanokat is meginterjúvol, akik ellenzik a neolibealizmust és a globalizációt, legyenek azok baloldaliak vagy jobboldaliak. Márpedig az ilyen embereknek nem szabadna mikrofont a szájuk elé tartani. Csak azok beszélhetnek, akik a hegemón konszenzust támogatják. Nagyon fontos, hogy a szólásszabadság és a demokrácia védelmében az alternatív véleményeket senki ne hallja.

6. Az RT-n megszólaló szakértők szélsőségesekkel paroláznak
Nagyon figyelem, hogy mifajta figurák jelennek meg az RT-n. Az egyik interjúalany egyszer kitett egy linket blogjára, amely egy másik blogra utalt, amely egy másik link-kel egy harmadik internetes helyre, amely tagadta a holokausztot és azt állította, hogy a Marsról jött emberek irányítják Washingtont.Egy másik megszólaltatott pedig egyszer egy olyan konferencián vett részt, ahol egy másik meghívott egy alkalommal egy vendéglőben ebédelt, mégpedig egy olyan asztalnál, ahol korábban Hitlert és Sztálint dicsőítette, sőt 1962-ben egy észak-koreai lapban cikke is megjelent.

7. Az RT antiszemita
Jójó, erre nincs bizonyítékom, de akkor is nyomom a dolgot, mert olyan jól hangzik.

8. Az RT a jugoszláv háborúban nem mindenért a szerbeket okolta.

9. Az RT olyan „szakértőket” is megszólaltat programjaiban, akik erősen bírálták Izraelt. Márpedig ez teljesen megengedhetetlen.

10. Az RT megmondó emberei gyakran viccelődtek amerikai politikusokon
A tiszteletnek ez a hiánya visszataszító és nem szabadna megengedni egy szabad társadalomban.

11. Az RT szíriai riportjai
2011-13-ban megszólaltatott szakértők azt mondták, hogy a lázadók egy része nem demokráciaszerető, hanem fanatikus terroristák. Ma visszatekintve…

12. Az RT sok olyan embert szólaltat meg, akik nézeteivel nem értek egyet
Márpedig ezt nem lenne szabad megengedni! Hát nem demokráciában élünk?

13. A legfontosabb ok: az RT veszélyt jelent
Világszerte egyre többen nézik az RT-t. Ezért mi, neokonok és „liberális beavatkozók” annyira aggódunk és próbáljuk befeketíteni mindazokat, akik ott megjelennek. Ha az RT tovább terjeszkedik, a következő háború már nehezebben lesz eladható. Ne nézzék az RT-t, mert nem akarjuk, hogy az emberek egyre több kérdést tegyenek fel. Sokkal könnyebb a dolgunk, ha nem kérdeznek semmit.

(Lovas István, FB, 2014. november 1)

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (18) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Egészség (50) Flag gondolja (36) Irodalmi kávéház (537) Nagyvilág (1310) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Kultúra (9) Titkok és talányok (12) Gazdaság (711) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Heti lámpás (319) Mondom a magamét (7654) Jobbegyenes (2815) Belföld (11) Politika (1582) Életmód (1) Tv fotel (65) Tereb (146) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15) Nézőpont (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>