Ma 2021 augusztus 04. Domonkos, Dominika napja van. Holnap Krisztina napja lesz.
Lovas István: Merkel: a Brenner-hágó lezárása Európa elpusztítása

Lovas István: Merkel: a Brenner-hágó lezárása Európa elpusztítása

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Az sem kerülte el a kancellár figyelmét, hogy a teljesen nyitott határok politikájával választások már nem nyerhetők meg.

Az osztrák alternatív ]]>Info-direkt hírportál ]]>arról ír, hogy miután néhány nappal ezelőtt Günther Platter, Tirol elöljárója bejelentette, minden pillanatban lezárható a Brenner-hágónál a határ, Angela Merkel német kancellár azt mondta, azt meg kell akadályozni.

Platter egy római látogatásán jelentette ki azt, hogy a Brenner-hágónál a határellenőrzés „gombnyomásra” megindítható. Erre akkor lenne szükség, tette hozzá, ha a nyomás alatt álló Olaszország megkezdené a migránsoknak egyszerűen az Ausztria felé történő továbbküldését.

Mecklenburgban a CDU tartományi ülésén azonban Merkel óvott egy további határlezárástól.

„Szokásos pátoszával óva intetett Európa állítólagos elszigetelési tendenciáitól”, kommentálja a cikk Merkel kijelentését.”

„Ha most mindenki Líbián és Olaszországon át jön és azt mondani, egyszerűen lezárjuk a Brenner-hágót, az egyszerűen nem megy. Akkor Európát elpusztítjuk”, idézi őt az osztrák hírportál.

E helyett, mondta, „ésszerű szolidaritásra” van szükség. A válságövezetek szélén fekvő országokkal több együttműködés kell, és több olyan megállapodás, mint amelyik létrejött az EU és Törökország között. Az nyilván elkerülte a figyelmét, jegyzi meg a portál, hogy az utóbbi teljesen hatástalan maradt.

Az viszont nem kerülte el a kancellár figyelmét, hogy a teljesen nyitott határok politikájával választások már nem nyerhetők meg. A tartományi párttalálkozón hangsúlyozta is a külső határok védelmének fontosságát.

Kijelentette: „Ha sikerül külső határainkat megvédeni, akkor utazási szabadságunkat is fenn tudjuk tartani és továbbra is szabadon mozoghatunk a schengeni övezeten belül.”

Ugyanakkor, veti közbe a cikk, semmilyen nyoma nincs annak, hogy az Olaszországra nehezedő migrációs nyomás a közeljövőben alábbhagyna. Sőt, a nyár folyamán afrikaiak további ezreivel kell számolni, akik embercsempészek és civil szervezetek segítségével jutnak az európai szárazföldre.

Az olasz belügyminisztérium már néhány héttel ezelőtt figyelmeztetett arra, hogy komoly nehézségeket jelent Rómának, ha a migránsok további ezrei érkeznének Olaszországba.

Lovas István - ]]>www.magyaridok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (505) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Történelem (14) Nagyvilág (1456) Mozaik (83) Autómánia (61) Mondom a magamét (5472) Vetítő (30) Belföld (6) Gazdaság (660) Jobbegyenes (2085) Politika (1578) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (138) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Kultúra (6) Egészség (50) Sport (729) Életmód (1) Heti lámpás (255) Flag gondolja (33) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>