Ma 2022 augusztus 19. Huba napja van. Holnap István napja lesz.
lovasistvanpubli.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 225. / Nemzetközi sajtószemle

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Le Pen: “A franciai zsidóknak fel kell adniuk izraeli állampolgárságukat”

]]>HAARETZ]]>

„A szélsőjobboldali Marine Le Pen által irányított Franciaországban a zsidó állampolgároknak fel kell adniuk izraeli állampolgárságukat”, tudósít az angol nyelvű izraeli lap kijelentéséről.

/És nem tudósít róla az MTI./

Le Pen a France 2 TV-nek mondta, ha megválasztják, nem engedi meg francia állampolgároknak, hogy bármely  nem európai ország állampolgárai is legyenek.

Amikor rákérdeztek Izraelre és a zsidókra, a pártelnök így felelt: „Izrael nem tagja az Európai Uniónak, és nem is tekinti magát annak”, és így nem fog megengedni kettős, francia-izraeli állampolgárságot.

Kijelentette, a tilalom az Egyesült Államokra és az észak-afrikai országokra is vonatkozik, de az EU és Oroszország kettős állampolgárai nem tartoznak a tilalom alá, mert azok részei „a nemzetek Európájának”.

A lap ugyanezen témáról írt másik cikkében (]]>http://www.haaretz.com/world-news/europe/.premium-1.771006]]>) megszólaltat francia-izraeli kettős állampolgárokat, aki szerint Marine Le Penből mégis előbújt apja antiszemitizmusa.

(A lap nem szólaltat meg pl. francia-amerikai vagy francia-marokkói állampolgárokat, hogy megtudja, vajon Marine Amerika- és Marokkó-ellenessége is előbújt-e.)

/Találós kérdés: vajon miért nem mer egyszerű, érdeklődésre számon tartó tényeket közölni a Gazsó-féle MTI?/

Juhé! Így rombold le a száz éves anyóka házát!

]]>MA’AN NEWS AGENCY]]>

Önök szerint az MTI jeruzsálemi tudósítója hány jelentést küldött volna, ha a képen látható ház egy száz éves izraeli anyókáé lett volna és annak palesztin csínytevők mentek volna neki?

Négyet? Ötöt? Hatot? Miközben mutatta volna a könnyező dédunokákat, név szerint?

Nem. Egyet sem.

Persze, hogy egyet sem.

Azért, mert ez a ház egy 100 éves beduin nénié volt és izraeli buldózerek rombolták szét. A Negev sivatagban, egy beduin faluban, Vadi al-Naamban.

Amelyet az izraeliek eddig 109 (!) alkalommal pusztítottak el.

Ömlenek a jókívánságok a migránsbűnözőkről kitálaló örebroi rendőrtisztnek

]]>FRIA TIDER]]>

Tegnap este 18:16-kor kitett cikkében a független, jobboldali svéd portál arról tudósít, hogy Peter Springare örebroi rendőrtisztnek ömlenek a jókívánságok, köszönetek és ajándékok, amióta február 3-án facebookjára kiposztolta, hogy a súlyos bűncselekményeket elsősorban migránsok követik el.

Az establishment emberei persze támadják.

Elmondta azt is, hogy „sebészi pontossággal” bélyegezték meg rasszistának. Meglepte, írja most, hogy mennyi kommentátor és vezető politikus akarja elhazudni élettapasztalatát.

Közölte, nem fogja feladni és folytatni kívánja annak bemutatását, hogy a migránsok mennyire túl vannak reprezentálva a bűncselekmények elkövetésében.

Felmérés: Trumpnak több amerikai hisz, mint a médiának

]]>INFOWARS]]>

Az Egyesült Államokban végzett friss felmérés szerint Donald Trumpnak jobban lehet hinni, mint az amerikai médiának.

Az Emerson College Polling által készített felmérés szerint a Trump-kormányt a válaszadók 49 %-a tekinti szavahihetőnek, míg a médiát 39 %.

Ez 10 pontnyi különbség.

Putyin készen áll Trumppal Ljubljanában találkozni

]]>RUSSIA TODAY]]>

Vlagyimir Putyin orosz elnök elmondta, készen áll arra, hogy Donald Trumppal Ljubljanában, a szlovén fővárosban találkozzon.

Tegnap kijelentette: Ljubljana „kitűnő hely egy ilyen párbeszédhez”.

Putyin Borut Pahor szlovén elnökkel tárgyal Moszkvában.

Megköszönte Pahornak, hogy szívesen megrendez egy ilyen találkozót, de elmondta, a helyszín megválasztása nem csak Moszkvától függ.

Az orosz elnök emlékeztetett arra is, hogy korábban Obama volt amerikai elnökkel szintén a szlovén fővárosban találkozott.

]]>www.lovasistvan.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (260) Tereb (142) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (6) Gazdaság (667) Politika (1581) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Mozi világ (440) Belföld (8) Jobbegyenes (2388) Történelem (15) Irodalmi kávéház (513) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (33) Sport (729) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (6251) Életmód (1) Vetítő (30) Nagyvilág (1464)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>