Ma 2023 június 05. Fatime napja van. Holnap Norbert, Cintia napja lesz.
lovas017.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 16.

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Elhallgatott hírek” néven sorozatot indítottam azért, hogy a hazai média hallgatását vagy várható hallgatását egyes témákban áttörjem. Általában két napot várok arra, hogy egy hír megjelenjen médiánkban, ami messze több annál, mint ami indokolt lenne a közléshez.

1. OROSZ NYELVŰ PROPAGANDA ADÓT INDÍT AZ EU
2. LITVÁNIA OROSZ NYELVŰ TV-ADÓKAT TILTOTT BE
3. Északi Liga: az EU-t szét kell rombolni.

Ad 1.
Edgars Rinkevics litván külügyminiszter közölte a BuzzFeed News-zal, az EU új, orosz nyelvű tévéállomást szándékozik indítani, hogy „a korábbi szovjet térségben fellépjen az orosz propaganda ellen”. Kijelentette, az új adó szórakoztató műsorokat és „tényszerűen igen pontos híreket sugározna”, de ez nem jelenti azt, hogy „uniós propagandagépezetté válna”. (Január 2)

Ad 2.
A litván televíziós hatóságok hétfőn azzal fenyegetőztek, hogy egy évre leállíthatják két orosz tévécsatorna adását, amiért – az „indoklás” szerint – elfogult, tényekkel nem alátámasztott adásaik olyan módon befolyásolják a nézők véleményét, ami háborúhoz és gyűlölethez vezethet”. Az RTR Planeta és az NTV Mir Lithuania csatornákról van szó. (Az itteni két hír együtt olvasva jellemző bizonyítvány „demokratikus” világunkról, ahol a libanoni Al-Manar tévétől az iráni Press TV kitűnő, angol nyelvű adásán át immár az orosz tévéadókig azokat letiltva rettegnek országok, amelyeket az ENSZ egyetemes emberjogi alapokmányának 19-ik cikkely kötelezne a határokon átnyúló hírek terjesztése jogának tiszteletben tartására .)

Ad. 3
Az olasz Északi Liga 41 éves elnöke, Matteo Salvini az EurActiv uniós hírportál tavalyi híre szerint az unió elpusztítását kívánja. Korábban (lásd az itteni üzenőfalon a december 17-i posztot) Salvini az eurót a bűnözők valutájának nevezte. Salvini Olaszország második legnépszerűbb politikusa. A francia Nemzeti Front elnökének, Marine Le Pen-nek jó barátja és rendkívül nagy rokonszenvvel tekint Putyin orosz elnökre annak politikája miatt. Az EurActiv megjegyzi, hogy korábban ilyen mondatokat fősodratú politikusoktól nem lehetett hallani.

forrás: Lovas István facebook

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1581) Egészség (50) Gazdaság (681) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1306) Vetítő (30) Tereb (142) Kultúra (6) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (521) Flag gondolja (33) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Belföld (9) Mondom a magamét (6854) Mozaik (83) Heti lámpás (264) Mozi világ (440) Sport (729) Életmód (1) Jobbegyenes (2624) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (15) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>