Ma 2022 május 21. Konstantin napja van. Holnap Júlia, Rita napja lesz.
lovas-istvan.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 115. / Nemzetközi sajtószemle

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Merkelt Prágában füttykoncert kísérte és egy fekete Mercedes akart nekihajtani.

]]>RADIO PRAHA]]>

„Merkel Prágában: jószomszédi kapcsolatok – füttykoncert a befogadási kultúra ellen” címmel a jelentésében érezhetően Merkel-párti prágai rádió német nyelvű portálja arról számol be, hogy a cseh fővárosba tegnap délután több órás látogatásra érkezett Angela Merkelt füttykoncert fogadta. Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnökkel mindenekelőtt a kétoldalú kapcsolatokról és európai témákról tárgyalt. „Annak ellenére, hogy a menekültpolitikának nem kellett volna középpontba kerülnie, az Merkelt Prágában mindenhová elkísérte”. „Cseh migrációellenes és jobboldali populista csoportok számos Merkel-ellenes tiltakozást rendeztek.” Sobotka – noha a menekültkérdésről kevés szó esett – kijelentette „Csehország nem adhatja beleegyezését egy olyan rendszerbe, amely a menekültek elosztásánál kötelező kvótákon alapul”. A kancellár ugyanakkor hangsúlyozta, hogy e téren is fontos uniós szintű egyezségre jutni, mint az történik számos területen, így a EU-török megállapodásnál, a külső határok védelménél, és a „törvénytelenség elleni küzdelemben”.

]]>EUOBSERVER]]>

Tegnap a cseh rendőrség letartóztatott egy embert, aki fekete Mercedesével bele akart hajtani Merkel autókonvojába Prágában. Ez is mutatja a Merkel elleni dühöt a cseh társadalom egy részében, írja a brüsszeli szakportál.

]]>DIE PRESSE]]>

Doskozil: Merkel menekültpolitikája ’felelőtlen’” címmel a vezető osztrák lap idézi a Kronen Zeitung nevű bulvárlapnak nyilatkozó  osztrák védelmi minisztert, aki még hozzátette, a kancellár „megbirkózunk vele” politikája hiba volt.

]]>DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN]]>

Ausztria és Csehország nem hajlandó Merkel kancellárt követni a menekültpolitikában. Ausztria menekült visszaszállítási csúcsot követel. Csehország a migránsok és menekültek befogadását kulturális okokból elutasítja. A német kormány magára maradt és bürokratikus akcionizmusba menekül” – olvasható a  német-gazdasági hírportál  cikkének összefoglalójában. Peter Doskozil osztrák védelmi miniszter ezen mondatát is idézi: „Európa nem tud úrrá lenni a helyzeten: ha Milánó belvárosában kell sátrakat felállítani a menekülteknek, akkor nem igen állíthatja bárki komolyan, hogy ezt az áradatot ésszerű módon kezeljük”.

*             *             *

]]>A]]> világon elsőként Szingapúrban kísérleteztek sofőr nélküli taxival. Tegnap önkéntesek szálltak be a meghatározott belvárosi útvonalon haladó, önjáró autóba. A NuTonomy startup cég ezzel megelőzte valamennyi riválisát a világon.

]]>FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG]]>

Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter a ma Varsóba érkező Merkelnek azt vetette szemére, hogy külpolitikájában gyakran önző módon viselkedik és azt kérte, a kancellár fordítson több figyelmet szövetségi partnereire, idézi őt a vezető német lap. A külügyminiszter hozzátette, gyakran látni, hogy Merkelt csak a saját céljai vezérlik. Jó lenne, ha adott ügyekben bizonyos kompromisszumkészséget mutatna.

]]>HANDELSBLATT]]>

Riadót fúj a vezető német kereskedelmi lap: a küszöbön álló Mecklenburg-Elő-Pomerániában megrendezésre kerülő tartományi választások előtt az Alternatíva Németországért (AfD)nevű szélsőjobboldali párt a felmérések szerint már a második (!) helyen áll 21 %-os aránnyal. A szociáldemokratákra 27 % szavazna, de az ő esetükben is – akár a CDU-nál – folytatódó népszerűség veszteség látható.

]]>THE LOCAL]]>

Marie Krarup, a dán Néppárt parlamenti képviselője vihart kavart azzal a kijelentésével, hogy „az EU Oroszországnál  egyértelműen” nagyobb veszélyt jelent Dániára nézve”, idézi őt a dániai angol nyelvű lap portálja. A Mandag Morgen című dán lapnak adott interjújában Krarup kijelentette, hogy az Európai Unió Dániát létében fenyegeti. „Már maga Schengen is kész katasztrófa. Aminek következtében Dánia eltűnik a világtérképről, ha nem fogunk össze. Dánia léte elleni fenyegetés a nemzeti határok szétverése.

]]>DIE ZEIT]]>

A balliberális-neokonzervatív német hetilap portálja egy friss német közvéleménykutatásról számol be, amely szerint „a németek nagy többsége” a testet/arcot takaró burka/nikab viselése ellen van.

]]>POLITICO]]>

A globalista amerikai portál európai kiadása kételkedik abban, hogy Norvégiának valóban szüksége van arra a kerítésre, amelyet a norvég-orosz határon a Storskog határátkelőnél épít 200 méter hosszúságban és 3,5 méter magasságban. A cikk azt írja, míg tavaly főként Szíriából származó 5500 menekült ment Norvégiába, addig idén senki.

]]>PRESS TV]]>

„Jemeni erők stratégiai katonai állást foglaltak el szaúdi területen” címmel a globális iráni tévéállomás arról tudósít, hogy a népi erőkkel és a húszi katonákkal megerősített jemeni hadsereg váratlan támadást intézet a szaúdi csapatok ellen Szaúd-Arábia dél-nyugati határvárosa, Nadzsranra néző dombon, és oda kitűzték a jemeni zászlót. Ennek során a jemeni erők és szövetségeseik ismeretlen számú szaúdi fegyverest öltek meg, valamint fegyverkészletet semmisítettek meg.

]]>RT]]>

John Kerry amerikai külügyminiszter Szaúd-Arábiában az ottani külügyminiszterrel tárgyalt a jemeni konfliktusról, olvasható a globális orosz tévéállomás angol nyelvű portáljának igen részletes tudósításában. Ebből az is kiderül, hogy tegnap a jemeni „válságról” az USA, Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emírségek és Nagy-Britannia tárgyalt, de azon jemeni résztvevő nem volt. Abban egyeztek meg, hogy „újfajta módon közelítik meg a tárgyalásokat, egyidejűleg figyelembe véve a biztonsági és politikai lehetőségeket, hogy átfogó megállapodásra jussanak”.   Kerry azután még találkozott az Öbölbeli Együttműködési Tanács tagjaival is. A cél, hogy a jemeni húszi lázadókat – akiket igen sok jemeni támogat – a tárgyalóasztalhoz invitálják. Szintén tegnap látott napvilágot az ENSZ jelentése, amely kimutatja, hogy a Jement bombázó, szaúdi vezetésű koalíció felelős a megölt civil áldozatok nagy részéért.

]]>CONSORTIUM NEWS]]>

Neokonok és liberális héják dollár milliókat fektettek be propagandába, hogy alátámasszák a szíriai ’rezsimváltást’ és most kétségbeesetten igyekeznek abban, hogy a háború addig folytatódjék, ameddig Hillary Clinton elnökként nem tudja azt fokozni” kezdi cikkét az amerikai portál bemutatva és pontosan megnevezve, kik az e téren aktív emberek és mit tesznek, illetve tettek céljaik elérésére. Kezdve Dennis Ross-szal, Clinton elnök közel-keleti koordinátorával, aki a New York Timesban „Végre bombázni kell Asszadot” címmel írt cikkében buzdított erre. Ugyanezt tette a New York Times saját bejáratú neokon publicistája, Nicholas Kristof. A neokonok tudják, hogy a szíriai válság kritikus pontjához érkezett Aleppo ostromával és a terroristák összeomolhatnak. Ha ez megtörténik, több százezer szír térhet vissza a városba az ottani szolgáltatások helyreállítását követően. Ha ez megtörténik, a szíriai hadsereg és szövetségeseik teljes erőbevetéssel fordulhatnak az ország keleti részében tevékenykedő Iszlám Állam, valamint Idlib, Hama városában, illetőleg Damaszkusz peremkerületeiben és délen tevékenykedő terroristák ellen. Izrael – a neokonoknál a fő szempont – mélyen aggódik, hogy stabilizálódhat a helyzet Szíriában és onnan felszabadulnak az Asszadot segítő libanoni ellenállás, a Hezbollah erői. A háborúra uszító neokonok számos kijelentéseinek idézete közül nem maradt el a Clintonné kampányát támogató Mike Morell volt CIA ügyvezető igazgató ösztönzése arra, hogy Szíriában minél több oroszt és iránit öljenek meg.

]]>HAARETZ]]>

Hagyjuk ezt a hülyeséget, hogy a palesztinok kisebbség Izraelben” címmel a lap rendszerkritikus újságírója, Gideon Levy azt írja, a múlté az az állítás, hogy a megszállás alatt vagy Izrael saját területén élő palesztinok kisebbség. Az ország lakosságának a feléről van szó. Izraelben 6,3 millió zsidó és 6,3 millió arab él. Izraelnek 1,8 millió arab állampolgára van. Ehhez jön még az a 2,7 millió palesztin, akik a megszállt Ciszjordániában és 1,8 millió palesztin, akik közvetett izraeli uralom alatt élnek a Gázai-övezetben.

]]>THE ELECTRONIC INTIFADA]]>

Izraeli erők két héttel házassága előtt lelőttek egy fiatalembert, aki egy ciszjordániai autóúton vezette kocsiját. A hadsereg azt hazudta, hogy amikor megállították autóját, Abu Gurab abból kiszállva akarta leszúrni az egyik katonát és ekkor lőtték le. Csakhogy felvétel mutatja: az izraeli páncélautó belerohant a kocsi oldalába és akkor lőtték le. Az izraeli erők október eleje óta kétszáz palesztint mészároltak le, írja a palesztinok jogait segítő amerikai portál.

]]>BROOKINGS INSTITUTE]]>

A világ legbefolyásosabbjának tartott amerikai agytröszt felmérést végzett az amerikai állami iskolákról és ebből kiderül, hogy a kisebbségi diákok aránya nagyjából 50 %, míg a kisebbségi tanároké 18 %.

]]>www.lovasistvan.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (141) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Politika (1581) Történelem (14) Vetítő (30) Gazdaság (664) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (513) Jobbegyenes (2308) Mozaik (83) Nagyvilág (1465) Flag gondolja (33) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Sport (729) Belföld (6) Mondom a magamét (6064) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (259) Mozi világ (440) Kultúra (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>