Ma 2021 június 16. Jusztin napja van. Holnap Laura, Alida napja lesz.
lovasistvanpubli.jpg

Azonnal bezárták és 2041-ig titkosították a NATO titkos hadseregét bemutató kiállítást

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A titokzatos Gladio hadművelet...

]]>RUSSIA TODAY]]>

1978-ban gyászolták az akkor meggyilkolt Aldo Moro olasz miniszterelnököt. Egészen máig tart a gyanú, hogy a gyilkosságban benne volt a keze a Gladio tagjainak.

Itt van a Wikipedia magyar szócikkének eleje a Gladióról:

A Gladio hadművelet (olaszul: Operazione Gladio) egy fedőnév, amely az ]]>Észak-atlanti Szerződés Szervezete]]> (NATO) “maradj-hátra” művelete volt Olaszországban a ]]>hidegháború]]> alatt. Fő célja az volt, hogy fegyveres ellenállást kezdeményezzen, ha a ]]>Varsói Szerződés]]> megtámadná és elfoglalná az országot. Noha a Gladio a NATO “maradj-hátra” szervezeteinek elsősorban olaszországi részére utal, a Gladio hadművelet nem hivatalosan érvényes az összes hasonló akcióra. Maga a Gladio név a latin ]]>gladius]]> olasz formája, és római rövidkardot jelent. Maradj-hátra műveletek több NATO-tagállamban és semleges országban is indultak.]]>[1]]]>

Az amerikai ]]>CIA]]> szerepe a Gladióban és tevékenységeinek kiterjedése a hidegháború alatt, valamint bármely kapcsolata a késő hatvanas évektől Olaszországban történt terrorcselekményekhez vita tárgya. Csak Svájc és Belgium kezdeményeztek parlamenti vizsgálatot ez ügyben.

Svájcban most megnyitottak egy kiállítást a NATO Gladio titkos hadseregének ottani tevékenységéről. Majd a nyitás után közvetlenül hirtelen bezárták és azt titkosították 2041-ig.

Hivatalosan az USA a Gladio programot Európában a hatvanas években bezárta.

Ennek ellenére legalább 1990-ig annak struktúrái még számos európai országban megmaradtak.

]]>www.lovasistvan.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Gazdaság (657) Vetítő (30) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Életmód (1) Történelem (14) Mozaik (83) Jobbegyenes (2047) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Flag gondolja (33) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (504) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (6) Politika (1578) Mondom a magamét (5368) Szépségápolás (15) Belföld (6) Nagyvilág (1456) Heti lámpás (255) Tereb (138)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>