Ma 2024 április 15. Anasztázia, Tas napja van. Holnap Csongor napja lesz.
6f45e4840b61ad66ea57a664cdd95251.jpg

Antidogma - A Pax Americana vége

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Miközben a megszállók zavartalanul özönlenek a harmadik világból Európába, a fősodratú média a kiváltó okok feszegetése helyett {...}

{...} a humanitárius tragédiára és a „menekültkérdés” kezelésében az európai országok között mutatkozó eltérésekre összpontosít.

A valóságtagadás és a tudathasadás klinikai esete ez, a Nyugat szervi baja, ahol az alkalmi tiltakozások ellenére szinte semmi sem zavarja az imperialista háborús gépezet működését, ami elvezet a miértre adott válaszhoz is. Egyszerűen arról van szó, hogy az USA és NATO-csatlósai, szokás szerint a City és a Wall Street banksztereit szolgálva, megbombázták, elfoglalták vagy fiók-terrorszervezeteik közbeiktatásával megtámadták a harmadik világ több országát, nem mellesleg a világ második legnagyobb kőolajtartalékával rendelkező Irakot, a már régóta a londoni City által ellenőrzött ópiumtermelés világközpontjának számító Afganisztánt, legutóbb pedig azt a Líbiát, amely Kadhafi ezredes uralma alatt sikerrel tartóztatta fel az Európába készülődő afrikaiak rohamát. Hogy az afrikai és a közel-keleti káosz fokozása a Nagy Izrael-tervet vagy a szaúdi vahhabita-szalafista kalifátus expanzióját szolgálja, végeredményben mindegy, mindenképpen Rothschildék profitálnak belőle.

Az viszont biztos, hogy a mostani menekültáradat csak a főpróba: maga az előadás még csak ezután jön. A nyugati imperializmus ugyanis nyilván ezután is „teszi a dolgát”, hacsak az útját nem állják.

Mindenesetre a Kaszpi-tengeri hajóiról szíriai célpontokra kilőtt „diplomáciai” rakétáival Oroszország immár az egész világ számára nyilvánvalóvá tette az Oroszország–Irán–Irak–Szíria–Hezbollah szövetség létezését, egyúttal pedig a Szovjetunió bukásával ipso facto létrejött egypólusú világrend végét. A Spiegel vezető német hírmagazin szerint a nemzetközi porond legutóbbi eseményei jelentős fordulatot jeleztek, és egy új korszak kezdetét is, amelyben az erőviszonyok véglegesen megváltoztak. A nyugati uralom korszaka ma már a múlté, és Amerikának többé nincs döntő befolyása a világrendre. Több hónapon át Nyugaton azt szajkózták, hogy Oroszország elszigetelődött az egész világtól. A nemzetközi politika azonban többé már nem Európa körül forog, és Washington is jelentősen veszített a hatalmából. (Russischer Syrien-Abenteuer: Das Ende der alten Weltordnung, spiegel.de, 2015. október 10.) A szíriai beavatkozásnak köszönhetően példátlan szintre nőtt az orosz befolyás mértéke a Közel-Keleten, miközben az USA pozíciója meggyengült, mert a hívei többé már nem tekintik Washingtont megbízható szövetségesnek, vélekednek az amerikai üzleti kötök lapjának számító The Wall Street Journal elemzői. Egyesek szerint ugyan „a hanyatlás egyáltalán nem megfordíthatatlan”, a többségük azonban úgy véli, hogy „a közel-keleti Pax Americana valóban véget ért”. (America’s Fading Footprint in the Middle East, wsj.com, 2015. október 9.)

A Közel-Kelet nagy része ugyanis világossá tette, hogy a következő években kikkel fog együttműködni, és az oroszok is frappánsan demonstrálták, hogy ultramodern rakétákkal rendelkeznek, amelyek felülmúlják az amerikaiakat, mert igen, az amerikai Tomahawkok „koppintásainak” mondott Kaliberek sokkal jobbak az eredetieknél, ugyanis képesek mozgó célpontokat is eltalálni, és többek között van anti-tengeralattjáró és szuperszonikus változatuk is. Már maga az ötlet, hogy 26 rakétát lőttek ki a Kaszpi-tengeri orosz flotta négy hajójáról szíriai célpontokra két országon át, valósággal sokkolta az amerikai stratégákat. Képzeljük csak el a csalódottságukat. Elvégre 2003-ban az USA „felszabadította” Irakot, az irakiak azonban ahelyett, hogy hálásak lennének az amerikai importból rájuk erőltetett demokráciáért, zöld fényt adtak az oroszok akciójához. Ugyanez a helyzet Irán esetében, amelynek a megtámadásától végül „nagylelkűen” eltekintett a Nyugat, és lassanként az ellene foganatosított szankciókat is feloldja, de a perzsák mégis úgy döntöttek, hogy az oroszokkal működnek együtt Szíriában.

Emlékezetes pillanat, hogy a Szovjetunió összeomlása óta egy ország, adott esetben Oroszország úgy védi meg a szövetségesét, adott esetben Szíriát, hogy de facto berepülési tilalmat kényszerít a nyugatiakra, és a mindeddig általuk monopolizált arzenált használja: a hírhedt sebészi pontosságú légicsapásokat (surgical strike), a „béke rakétáit”, amelyek ugyan iskolákat és kórházakat romboltak le Szerbiában, Afganisztánban, Irakban, Líbiában vagy legutóbb október 3-án Kunduzban, de persze csak „véletlenül”. Azután mindezek a harceszközök egyszerre pusztítókká válnak az oroszok kezében, amelyek polgári személyeket ölnek, vagy – Zbignew Brzezinski freudi elszólása szerint – „CIA-vagyontárgyakat Szíriában”, ahogyan az amerikai külügyminisztérium szóhasználatában a terroristákat aposztrofálják! (Brzezinski: CIA assets in Syria struck by Moscow, fortruss.blogspot.com, 2015. október 6.) Tehát az USA, a NATO, az EU és médiájuk az orosz cirkálórakétákat gonosz cirkálórakétáknak, a sajátjaikat viszont jó cirkálórakétáknak állítja be. Már vagy 20 éve ez megy, semmi újdonság. Az viszont, hogy az orosz fellépés következtében az USA csupán egy hang lesz a sok közül, az ENSZ Közgyűlés 193 országa között, önmagában is egy nagy újság, visszatérés a normalitáshoz, egy drámai esemény.

Európa számára viszont a legdrámaibb esemény kétségtelenül a bevándorlás. Erről, pontosabban az e tekintetben Európán belül kialakult törésvonalról a La Croix francia katolikus napilap október 9-i számában Timothy Snyder amerikai történészt faggatja, aki szerint „több közép-európai ország – Lengyelország, Magyarország, a Cseh Köztársaság, Szlovákia – a bevándorlástól fenyegetett homogén társadalmaknak fogja fel magát”, mégpedig azért, mert – fogódzkodjunk meg! – „szenvednek a holokausztról való vita hiányától”. (Mintha nem tudná, hogy az USA-val ellentétben, ezekben az országokban tilos erről „vitatkozni”.) Így viszont a frusztrált közép-európaiak „kimondatlan bűntudatot” éreznek, amely „a bűnbakkeresést és az idegenektől való félelmet” táplálja, hangzik az amerikai „tudományos” magyarázat. Snydert történésznek mondják, de most kiderült róla, hogy valójában pszichiáter. És a terápia, doktor Snyder? „Európa csak kozmopolita és multikulturális lehet.” Ja, persze. Evidens. Hogy ez eddig miért nem jutott az eszünkbe?

Gazdag István - ]]>www.demokrata.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Vetítő (30) Egészség (50) Mozaik (83) Kultúra (7) Flag gondolja (36) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (7536) Irodalmi kávéház (537) Nagyvilág (1310) Gazdaság (704) Jobbegyenes (2786) Tv fotel (65) Sport (729) Politika (1582) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Belföld (10) Történelem (18) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Nézőpont (1) Autómánia (61) Tereb (146) Heti lámpás (312)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>