Ma 2024 július 20. Illés napja van. Holnap Dániel, Daniella napja lesz.
5f6fe64f4444d7c05535c444d03bf65a.jpg

Kritika – Nászajánlat

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A héten úgy alakult, hogy ismét egy régebbi filmet vettünk elő. A kritika/vélemény érdekessége, hogy azóta többször is láttuk moziba, és jelentősen változott jó irányba a véleményünk, de inkább olvassátok el azt, amit az első megtekintés után gondoltunk.

A helyzet úgy hozta, hogy a héten nem nagyon tudtunk új filmet megnézni, amit nem is bánok. Ezek helyett a Nászajánlat lett bevizsgálva, és ha az előforduló klisék számát nem tartjuk fontosnak, akkor biztosan mondhatom, hogy kellemesen is szórakozhatunk. Egy nem annyira tipikus szerelmes történet, a tipikus romantikus húzásokkal. Emberi kapcsolatokról, a család és karrier fontosságáról, na meg persze a szerelemről. 

 
A történet sem teljesen ismeretlen, csak most a szerepek változtak meg, cserélődtek fel. Két oldalról is megközelíthetjük az eseményeket. Van egy szerencsétlen főhősünk (Andrew), aki már lassan három éve szív főnöknője (Margaret) miatt. Állandó munka, rengeteg túlóra, még hétvégén is. Egy szép napon viszont kiderül, hogy Margaret vízuma lejár, ezért ha nem találnak valami megoldást a dologra, el kell hagynia az országot. Ekkor történik meg Andrew-al az, amire a legkevésbé számított, és amit a legjobban szeretett volna elkerülni. Margaret megfenyegeti, jobban mondva megkéri a kezét, és emiatt, mint amerikai állampolgár maradhat az országban. A bevándorlási hivatal viszont nehezen hiszi el a történteket, illetve Andrew családjának is be kell mutatni az arát. Emiatt kerül sor a családi vizitre, ahol három nap alatt nagyon sok mindenre fény derül, és nagyon sok minden megváltozik.
 
Érdekes módon, sokkal jobban féltem Sandra Bullock alakításától. De kellemes csalódás volt, vagy én voltam nagyon hangulatomban. Remekül hozta a kemény főnököt, az érzelmeket teljesen mellőző nőt, és részben emiatt is rengeteg komikus helyzet épült rá, amiben szerintem rendkívül jól hozta a karakterét. Ryan Reynolds számomra kicsit szürke volt, még akkor is, ha nagyon jó partnere Sandra-nak, de valahogy most eltörpült mellette. Az általa hozott karakter nagyban hasonlít egyébként a Mindenképpen talán mesélő apukájához.
 
 
A történettel nem sokat érdemes foglalkozni. Könnyen kitalálhatóak a fordulatok. Már az elején tudjuk, hogy nagyjából mi fog történni. De azért vannak bizonyos helyzetek, ahol egy kicsit elbizonytalanodik az ember a végét illetően. A film jelentős része, főleg a családnál töltött idő nagyon sok vicces helyzetet hozott, és emiatt akár még azt is tudom mondani, hogy érdemes megnézni. Első randis film, vagy anyukát esetleg apukát lehet elvinni rá, ha fiatalabb korában nagy Sandra rajongó volt.
 
Értékelés: The Proposal (Nászajánlat) – 5/10
 
Sokkal csöpögősebb, giccsesebb előadásra számítottam. És mint mondtam, elviselhetetlenebb Sandra Bullock-ot képzeltem el, de ez a része kellemes csalódás volt. Tipikus egyszer nézhető film, előre kiszámítható végkifejlettel. De lehet azért röhögni pár helyzeten, sírva nem fog kijönni senki a filmről, ez biztos. 


teddike
(]]>teddike.freeblog.hu]]>)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (322) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (537) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Gazdaság (713) Nagyvilág (1310) Autómánia (61) Flag gondolja (36) Jobbegyenes (2825) Rejtőzködő magyarország (168) Nézőpont (1) Életmód (1) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Mozi világ (440) Mondom a magamét (7719) Kultúra (9) Vetítő (30) Történelem (18) Belföld (11) Politika (1582) Tereb (146) Gasztronómia (539) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>