Ma 2024 június 22. Paulina napja van. Holnap Zoltán napja lesz.
dbb939077496923a4f3c7136f4be3cb4.jpg

Kritika – Hogyan neveld a sárkányod

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az év legkellemesebb meglepetése, eddig. Ha tehetitek, olvasás helyett, de azt is lehet persze, szaladjatok a moziba, és nézzétek meg. Közel sem tökéletes, de nagyon jó és egyben aranyos családi filmet fogtok látni.

A Dreamworks egy újabb animációját nézhetjük meg a héten a mozikban, és semmivel sem fogunk többet de szerencsére kevesebbet sem kapni, mint az eddigi filmjeik. Pont az ígéri a történet és a megvalósítás is, amit eddig már megszokhattunk. Korábban az "aranyos" jelzővel láttam el a filmet, és ez mostanra sokkal jobban felerősödött. Jól szórakoztam rajta, a mozi közönségével együtt. Jókat nevettünk, és ráztuk a fejünket amikor éppen lassabb vagy értelmetlen részeket néztünk. Voltak ilyenek is, igen, nem ez a legjobb film, de pár előddel szemben simán jobb.

 
A történetünk Berk szigetén játszódik, ahol a vikingek mindennapi harcot folytatnak a sárkányokkal, akik szinte minden héten rátörnek a falura, és elviszik az állatokat. A történet középpontjában Hablaty áll, aki ráadásul a falu vezetőjének a fia, viszont semmilyen érzéke nincs a vadászathoz, inkább csak hátráltatja az embereket abban, hogy elkapják a sárkányokat. Egy támadás során viszont szerencséjének köszönhetően elkapja az egyik legveszélyesebbnek hitt sárkányt. Természetesen a találatot senki sem hiszi el, de ő megkeresi az elkapott állatot, és ekkor teljesen új dolgokat kezd el megtapasztalni. Közel kerül az állathoz, és rájön, nem is annyira vadak ők, mint gondolták.
 
Amellett, hogy aranyos a történet, a megvalósításra is csak azt tudom mondani. A falu, az emberek sőt még az állatok is jól sikerültek. Valamint a szövegek is teljesen szórakoztatóak lettek. A szinkront sem tudnám bántani, nekem tetszett így is a film. Annak ellenére mondom ezt, hogy az amerikai közönség számára pont a hangok lehetnek azok, amik becsábítják őket a mozikba. Párat felsorolok, főleg azért, ha esetleg valaki kedvet kapna az angol szöveghez is: Jay Baruchel, Gerard Butler, Craig Ferguson, America Ferrera, Jonah Hill és még sorolhatnám. Sorozatokból és filmekből egyaránt ismert nevek.
 
A történet egyébként a kiszámíthatóságával együtt tartogat kellemes meglepetéseket. Hiába látni és hangsúlyosan jelen van a tanítási szándék, nem ezzel akarják kiszúrni a szemünket. Van benne egy kis plusz, ami ha nem is éri el a Pixar szintet, még így is kellemes szórakozás lehet az egész család számára. Ha pedig a Dreamworks filmjeit vesszük alapul, akkor a Shrek (első rész), Cápamese, Kung Fu Panda vonalon mozog. A rosszabb oldalon meg első sorban a Madagascar-t említeném, ha már összehasonlítás.
 
Értékelés: How to Train Your Dragon - 7/10
 
Összességében egy nagyon kellemes mozit kaptunk, ennek ellenére vannak azért hibái, olykor leül vagy felesleges vonalra terelődik, de szerencsére gyorsan visszatérünk a helyes útra. A kitérők ugyanakkor érthetőek, hiszen minden fontosnak ható "tanítást" bele kellett rakni a történetbe. A megvalósítást, a rajzokat nem kritizálnám, mint már mondtam, megszokott Dreamworks munka.
 
 teddike
(]]>teddike.freeblog.hu]]>)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1310) Irodalmi kávéház (537) Rejtőzködő magyarország (168) Flag gondolja (36) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Kultúra (9) Sport (729) Politika (1582) Mondom a magamét (7664) Nézőpont (1) Belföld (11) Történelem (18) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Heti lámpás (319) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Tereb (146) Jobbegyenes (2817) Gazdaság (711) Egészség (50) Életmód (1) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>