Ma 2024 május 20. Bernát, Felícia napja van. Holnap Konstantin napja lesz.
078df5bad7b1f12591497ac837d23e56.jpg

Kritika – G.I.Joe: A kobra árnyéka

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A napokban került a hazai mozikba a Hasbro katonái által ihletett film. Volt szerencsénk elsők között megnézni, így ha kíváncsiak vagytok a véleményükre, olvassatok tovább…

A szezon utolsó nagy dobására ültem be ma reggel, legalábbis ha a látványt nézzük. Nem sok film maradt már a nyárra, talán emiatt is a kelleténél jobban rá voltam pörögve a filmre. Az is igaz, hogy nem vágytam nagy dolgokra, de a játék katonák által ihletett film bemutatói alapján reménykedtem abban, hogy ha nem veszik teljesen komolyan magukat a készítők, akkor bizony remek szórakozást nyújthat ez a két óra. Az élmény viszont felemásra sikeredett.

 
 
 
A történetet, mint nagyon sok esetben, röviden és igen hosszan is leírhatjuk. Egyrészt van valami szuper fegyver, ami nagyon könnyen és gyorsan pusztít el mindent. Ezt kellett volna hősünknek illetve haverjának átszállítani, de közben megtámadják őket szuper katonák, még szuperebb fegyverekkel, amik ellen semmit nem tudnak tenni. De ekkor jönnek a G.I.Joe-k akik megmentik a seggüket. Innentől a történetünk egyszerű, biztosítani a fegyvereket, beilleszkedni a G.I.Joe-k közé, és természetesen legyőzni a gonoszt. Illetve bosszút állni korábbi sérelmekért. Mert itt bizony van mindenkinek miért leszámolnia.
 
A film előtt, bárki megkérdezte volna tőlem, hogy miért megyek a moziba, biztos azt mondtam volna, hogy a látvány miatt. Így utólag viszont az van, hogy pont itt vérzett el a film. A történet illetve a szereplők még hozták volna a magukét, de a CGI nem sikerült tökéletesre. Annyira kilógott nagyon sok jelenet, hogy már olykor fájt tőle a szemem. Mint ahogy a nagyon színes fegyverektől és gépektől is. Arról már ne is beszéljünk, hogy a homok és a jég alá épített bunkerek egy egész várost alkottak. Ettől függetlenül persze, voltak jól megkomponált akciók is. Párizs utcáin való rohangálás nagyon látványosra sikerült, oda szegezte az ember szemét a képernyőre.
 
 
A jó és a rossz átlagosnak tűnő harcába, még ha nem is túl acélos a történet, sikerült belecsempészni pár apróságot, amin kellemesem meglepődik az ember. A fő karakterek életét bemutató pár flashback pont ilyen, amitől nekem feldobták az egészet. Megtudtunk apró információkat, megismertük a karakterek motivációját. Az egész kapott egy sokkal jobb alaphangot. Nem csak úgy rohangáltak a katonák a semmibe, és nem csak a fegyver volt a fontos, hanem az érzelmek, szeretet is nagy hangsúlyt kapott. Ettől még persze nem fogjuk a filmet sokkal jobban szeretni. Olykor nagyon kínos párbeszédeket sikerült az arcunkba kapni, amin jobb híján csak nevetni lehetett.
 
A szereplőkről is kellene ejtenem pár szót, de talán megbocsátjátok nekem, ha nem sorolok fel mindenkit. Annyi biztos, hogy nagyon sok játék karakter került a vászonra, igaz nem ismerem annyira az előéletüket, illetve nagyon kevéssel játszottam még gyerekként, de még én is megtudtam állapítani, hogy bizony közülük sokan bekerültek a filmbe. Annyi bizonyos, hogy gonosz csajként Sienna Miller nagyon jó választás volt. Mint ahogy Channing Tatum is teljesen jó katonának.
 
 
Értékelés: G.I.Joe: A kobra árnyéka – 6/10
 
A várakozásnak megfelelő gyenge történet, "simán jó" karakterek, viszont olykor siralmas CGI. A történethez még azt is illik megjegyezni, hogy bizony csak rajtunk múlik nézőkön, hogy folytatódjon. A lehetőség mindenesetre megvan rá. Összehasonlításképpen csak annyit tudnék mondani, hogy a játékossága és a könnyedsége miatt a Star Trek felé közelít, így nem tekinthető egyáltalán csalódásnak, de azt a szintet azért nem éri el. 


teddike
(]]>teddike.freeblog.hu]]>)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja 

(Köszönet a UIP Duna Film-nek, amiért lehetőséget biztosított a premier előtti megtekintéshez.)

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Belföld (11) Flag gondolja (36) Kultúra (9) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Tv fotel (65) Nagyvilág (1310) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Gazdaság (709) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (18) Autómánia (61) Mozi világ (440) Mondom a magamét (7610) Jobbegyenes (2805) Tereb (146) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Életmód (1) Heti lámpás (313) Sport (729) Irodalmi kávéház (537) Politika (1582) Nézőpont (1) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>