Ma 2024 április 18. Andrea, Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.
dcbbaa65566e9dbdfea569aa09e96498.jpg

Kritika - G.I Joe - Megtorlás 3D

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az agyatlan akciófilmek népes táborában a G. I. Joe – Megtorlás minden bizonnyal az élmezőnyben végezne. Siralmas egy felismerés, ez van. Sajnos, tudomásul kell venni, a hollywoodi film színvonalában már meg sem közelíti korábbi önmagát.

De az is lehet, hogy én, mint darab néző butultam le annyira, hogy képes legyek elmenni erre a minősíthetetlen vacakra, amit a filmstúdiók urai hatalmas röhögés közepette köszönnek szépen.

Az a gyanúm, manapság elég rövid a mézesmadzag, s még lejjebb a hálás taps szintje. Beérjük néhány izompacsirtával, akik porcelánboltba tévedő elefánt módjára letarolnak mindent.

Erősítésükre érkezik legalább két dekoratív hölgyemény, továbbá, kardjukkal hadonászó ferdeszeműek, s ha ezek után is hiányérzettel küszködnénk, jöhet a vizuális orgazmus. Hiszen ebben a filmben robban minden, ha még nem mondtam volna. Csúcstechnikát bevetve harcolnak a gonosz és a jó erői, nyilván körbeutazva a fél Földet. A két Korea közötti demilitarizált övezettől kezdve, Pakisztánon át, Japántól a Fehér Házig. A fegyverarzenál brutális: árad a vér nélküli halál, szuper ketyerékkel felvértezve kötik meg talán a cipőfűzőjüket is. Hőseink eszesek és töketlenek, vagy tökösek és eszetlenek? Az ellenfél pedig újságot olvas és soha nem talál célba. Különben hogyan lehetne idejük a srácoknak még a legvadabb bevetés közben is egymást piszkálni, zászlót húzni ? Ezek után vonjuk le a következtetést: a ]]>G. I. Joe – Megtorlás ]]>olyan típusú film lett, amelyben állig fölfegyverzett kommandó indul Mariska néni cicájának megmentésére, mert beszorult a szentem az egérlyukba.

Tehát vajúdtak a hegyek és egeret szültek. Nem vitás már, miért állították parkolópályára, s maradtak el a bemutatóval. A késést magyarázták a 3D-re konvertálás rizsájával, látva azonban a produkciót, azt kell mondanom, kár volt lapítani, a kozmetikázás ellenére bűn rosszra sikeredett.

]]>G.I. Joe – Megtorlás kritika]]>

]]>G. I. Joe – Megtorlás]]>nak egyébként a vélt előnyéből lett a legnagyobb hátránya. Ugyanis a töménytelen, gyakran öncélú akcióval ölik meg a filmet. Azt hozzáteszem, némelyikük igen látványos, jól megtervezett és marha profin kivitelezett aprítás, csak az örömből is megárt a sok. Kellene pluszként apró töltelék, valamiféle sztori, ami összeköti a látványelemeket. Ám erre már nem pocsékolták az energiát. Egyszerűen elfelejtettek időt pazarolni olyan apróságokra, mint a történet, a hitelesség, netán a logika. Az első részben megismert karakterek egy részét hanyagolták, vagy gyorsan kiírták. Helyettük hoztak másokat, mérsékelt sikerrel. Az új fiúk közül Dwayne Johnson a várakozásnak megfelelően hozza a drabális benga formáját, Adrianne Palicki pedig a férfi szemeknek nyújt kellemes perceket. Bruce Willis sejtésem szerint húzónévként domborít, időnként előfordul egy-két jelenetben, ám megdöbbentően közönyös pofákat vág. Nyilván senki sem számított Oscar-gyanús alakításokra, sem fifikás sztorira, de az már bántóan fáj, mennyire csaponganak ész nélkül a nem létező történet körül, s mennyi zagyvaságot hordanak össze ebbe a száz percben. Hogy mire is kerülgetett az infarktus, ami kicsapta nálam a biztosítékot, inkább nem írnám le. Egyrészt, elvenném másoktól az örömet a bosszankodásra, másrészt, megtették ezt már több helyen. Inkább közelítsük meg más irányból: a rágógumi rágcsáló agyatlanságoknál nem kell az összes apróságon fennakadni! Meg amúgy is: A világ hatalmas bajban, útra keltek az atomrakéták. Csak a G. I.Joe segíthet. Formás leányok és a világ legjobb katonái mentik is bőrünket, halált megvető bátorsággal. „Ha feldobom talpamat, elfogadom sorsomat!”-aranyköpésekkel buzdítják egymást, szóval, lazuljunk el, megússzuk. Ennyi nem elég?

]]>G.I. Joe – Megtorlás kritika]]>

Ez így igaz. Még sok is. Szórakozni menjünk a játékkatonák kalandjaira, nem kekeckedni! Majd a filmet követően fülészhez. A hangorkán ugyanis mindent elsöpör, ebben tényleg erős a produkció, viszont több sebből vérzik. Hogy még mivel tolhatták el? Talán rendezőjével. Jon M. Chu eddig nem csapott falhoz munkáival. Jelen esetben is botcsinálta szakács módjára járt el: beledobálta az összes hozzávalót levesébe, csupán a végeredmény lett nehezen emészthető.

G.I. Joe – Megtorlás értékelés: Az érzéseim vegyesek, a végső értékeléssel picit vívódtam, sőt, a szalonképesség érdekében, alkalmaztam a cenzúrát is, finomítva a lehúzást. Ha csakis látványfilmként kezeljük, akkor a kivitelezés mesteri, megérdemli a tíz pontot. A sztori viszont egy rakás nulla. A színészeket sem hagyta élni az akciókavalkád, mintha ott sem lennének. A film készítőit könnyen kenyérre kente a hollywoodi szélirány: butuskát és látványosat csinálj, ebből lesz sok pénz, meglásd! – jöhetett az intelem. Illetve, a harmadik rész.

Értékelés: 5/10

filmtrailer.hu - kenobi

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2788) Belföld (10) Tv fotel (65) Nagyvilág (1310) Gasztronómia (539) Nézőpont (1) Flag gondolja (36) Mondom a magamét (7546) Mozaik (83) Vetítő (30) Kultúra (7) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Politika (1582) Heti lámpás (312) Mozi világ (440) Történelem (18) Egészség (50) Gazdaság (705) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (537) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Autómánia (61) Tereb (146)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>