Ma 2023 december 07. Ambrus napja van. Holnap Mária napja lesz.
07ab8eb975dd35e5329b907540b4a813.jpg

Ez történt Hollywood-ban…XXXIII.

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az Avatar bevételeivel ismerkedhetünk, illetve azzal, hogy milyen rekordokat döntött meg eddig. Valamit több, 2010-ben bemutatásra kerülő film előzetesét nézhetitek meg. Érdemes tovább olvasni tehát. 

Avatar: Minden idők (pontpontpont) 

A héten véglegesen is történelmet írt az Avatar, nem mintha ez eddig kérdés lett volna. A cím magyarázatra szorul, és ezt próbálom majd kicsit elemezgetve megfejteni mindenki számára. Hiába a számok, és az összehasonlítás, azért ez még nem minden, de ne vegyük el a film érdemeit, mert nem kevés van neki.
 
Kezdjük ott, hogy a december középen bemutatott film nem talált legyőzőre. Immáron a 7. hétvégéjét nyerte meg, és hétköznap is szépen menetelt előre. Hogy meddig? Nos, 47 nap alatt másodjára is elsüllyedt a Titanic, köszönhetően a hatalmas bevételeknek.
 
 
Január 23-án megdöntötte a Titanic nemzetközi bevételeit (ezzel egyébként mindig bajban vagyok, szóval összbevétel mínusz amerikai bevételek) majd január 25-én az összbevételek alapján is az első lett. És egészen február 2-ig kellett várni, hogy az amerikai bevételeknél is az élre álljon. A Titanic 252 nap alatt érte el egyébként a "hazai" 600 milliót, ezt az Avatar 47 nap alatt tette meg. Az összbevételek pedig már 2 milliárd dollár felett vannak. A Titanic 1,8 milliárdos rekordja tehát a feledésbe merülhet szépen lassan. James Cameron újra a csúcsra ért.
 
Mint ahogy eddig is nagyon jól tudtuk, az éremnek két oldala van mindig. És ne legyünk vakok annyira, hogy csak ezeket a hatalmas számokat figyeljük, még akkor sem, ha meggyőzőnek mutatkoznak. Az Avatar hazai bevételeinek 81% 3D vetítésekből származik (64% normál 3D 16% IMAX 3D). Ehhez tegyük hozzá azt is, hogy 7 és 8 dollár között van egy átlagos jegy ára (Titanic idején 4 - 5 dollár között volt). Az IMAX 14 dollár felett mozog. Ezekkel csak annyit szerettem volna mondani, vagy arra rámutatni, hogy ha okosan gondolkodunk, a 3D és az IMAX miatt jelentősen megnövekedhettek a bevételek, de ez még nem azt jelenti, hogy mondjuk annyian látták a filmet, vagy vettek rá jegyet, mint mondjuk a Titanic-ra. Van még egy érdekes lista, ami az inflációval is számol (a legtöbb év legtöbb filmjét) figyelembe veszi), ezen "csak" a 21. az Avatar. Mondjuk kit érdekel, hogy az Elfújta a szél az első?
 
Tudom ez kicsit most szőrszálhasogatás volt, be is fejezem. Az Avatar a héten még "csak" az 50. napjánál tart. Elnézve a heti filmeket, még ezt a hétvégét is az élet fogja tölteni. De nem is ez a lényeg, maradjunk annál, hogy még súlyos milliók fognak befolyni, és szerintem senki sem tudja megmondani, hogy hol a vége. 2,1 milliárd vagy 2,5 milliárd?
 
A bejegyzés végére még annyit, hogy a Titanic 200 millióból készült, illetve már akkor is lehetett hallani arról, hogy a hajó elsüllyesztéséhez kialakított medence és az "egyéb" költségek 200 millióra rúgtak. Az Avatar ehhez képest hivatalosan 240 millióba került, plusz még jön a technika és az előbb nem említett marketing. Ha ezt mind figyelembe vesszük, akkor az Avatar közel 500 milliónál állhatott meg. De ez csak találgatás és okoskodás.
 
Előzetes: Clash of the Titans
 
Nemzetközi trailer, amelyben láthatunk pár új jelenetet is. Bemutató mint tudjátok halasztva lett, de csak egy héttel. Az ok: 3D.

 
Előzetes: Kick-Ass
 
Az. Év. Legjobban. Várt. Filmje. Pont. - Jött egy új előzetes, eddig még nem látott jelenetekkel:

 
Super Bowl Tv Spot: Shutter Island
 
Azt hiszem a címben minden, ami fontos lehet. Hétvégén Super Bowl, és közben meg lesznek reklámok, nem is egy. A Shutter Island úgy látszik kapott magának egy rövidke lehetőséget, ha már február 19-én végre a mozikba is bekerül.

 
A végre azt jelenti jelen esetben, hogy eredetileg 2009-ben mutatkozott volna be. Mit mondjak még? Martin Scorcese film, DiCaprio főszereplésével.
 
 
Super Bowl Tv Spot: The Last Airbender
 
Nem ismétlem magam, egyébként is az előzetes a lényeg. Eddig látványos, a többiről meg nem beszélünk:

M. Night Shyamalan legújabb filmjéről beszélünk egyébként, amit július 2-án mutatnak majd be.
 
 
The White Rabbit
 
A cím alapján nehéz lenne kitalálni miről is van szó. Mondjuk aki nagyjából tudja, hogy milyen filmek jönnek a közeljövőben talán gyorsan beugrik neki, hogy nemsokára Alice-ra megyünk az IMAX-ba. Na igen, ha már IMAX, akkor gyorsan le is írom, hogy akik az Avatar-t akarják nézni, februárba menjenek el, mivel március elejétől sokkal kevesebb előadás lesz. De vissza Alice-ra. Jöttek új karakterposzterek, nézzétek őket:
 
 
A plakáton rajta van minden, ami fontos lehet. A bemutató egyébként nálunk egy nappal korábban, tehát már 4-én lesz. Az év harmadik világpremierje, értsd úgy, hogy az amerikai bemutatóval egy időben mi is láthatjuk. Becsüljük meg.


teddike
(]]>teddike.freeblog.hu]]>)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja


Híreinket a

 és az  

szállította. 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1309) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (531) Heti lámpás (282) Gazdaság (694) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Flag gondolja (34) Mozi világ (440) Egészség (50) Kultúra (6) Szépségápolás (15) Életmód (1) Politika (1581) Tereb (146) Nézőpont (1) Mondom a magamét (7254) Belföld (10) Jobbegyenes (2724) Történelem (16) Sport (729) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>