Ma 2023 november 30. András, Andor napja van. Holnap Elza napja lesz.
b38070d8c5031863d5c2b8527076647b.jpg

Ez történt Hollywood-ban…XXII.

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Újabb bejegyzésünkben kicsit visszatekintünk a múltba, és megnézzük, hogy szeptember milyen filmes bevételeket hozott, ismerkedünk az Edge of Darkness és a The Expendables új jeleneteivel. Illetve mutatunk nektek Saw 6 és egyéb más plakátokat is, olvassatok tovább. 

Box Office: Szeptember

Kicsit késő már arról írni, hogy mi is volt szeptemberbe? Nem hiszem, amúgy is, most a rengeteg sorozat miatt kicsit háttérbe szorultak a filmek. De mint tudjuk, ez sem tart sokáig. A blockbuster időszak végeztével kisebb számokra kell számítanunk, más mércével kell mérnünk a filmeket, de nézzük csak, mik is voltak:
 
Egészen nyugodtan mondhatjuk, hogy a szeptember rendkívül erősen indult. Na jó, ez nem igaz, de akár az is lehetett volna. Három film harcolt a képzeletbeli dobogóért, melyek közül az All About Steve jött ki talán a legjobban, de még így is rémesen gyengén. Első hétvégéjén 11M dollárt gyűjtött csak be, amit nagyon nehéz munkával csak megháromszorozni tudott azóta. Az új filmek képzeletbeli második helyét a Gamer foglalta el, amely részemről nagy csalódás. De nem ez dönti el a bevételek alakulását. Gerard Butler csak 9M dollárra volt képes katonaként, ráadásul így egy hónappal a bemutató után, még mindig csak 20M dollár van zsebben. A legkevesebb moziban az Extract került egyébként bemutatásra, amely jelenleg 10M dollárnál tart, de ha azt nézzük, hogy 8M-t költöttek rá, akkor talán másképp vélekedünk erről a bevételről.
 
 
A második héten a Whiteout kezdett a legtöbb moziban. A 35 milliós film kemény 4 millióra volt képes az első hétvégén, amit nagyon fárasztó melóval egészen 10 millióig dolgozott fel. Ezt hívhatjuk már buktának, ugye? Kevesebb moziban bemutatott Sorority Row is nagyobb bevételre volt képes az első napokban, ráadásul a film költségvetése is csak harmada az előbbinek. Jelenleg a 12 milliót közelíti éppen. A legkevésbé sem meglepő eredmény, hogy Tyler Perry-t továbbra is imádja az amerikai közönség. Kezdésnek 23 millió dollár, azóta pedig összesen 50M. Ezt meg hívhatjuk szép eredménynek, talán. A nagyobb filmek mellett eltörpül mozik számában a 9, de ha nem is robbantott bankot, a bemutatótól számított pár hét alatt visszahozta a költségeit. Jelenleg a 31 millió dollárt ostromolja. Az első hétvégén egyébként 10 millióval nyitott. Emlékszik még valaki, hogy mi is az a Whiteout, és mennyivel kezdett?
 
A harmadik hétvégén szintén egy animációs film győzedelmeskedett. Cloudy With A Chance of Meatballs szakított magának 30 milliót, majd szépen feltornázta 96 millióra. Ezek természetesen az eddigi számokhoz képest elég magas eredmények, de ha azt mondom, hogy 100 millióba került a film, akkor kicsit másképp nézzük a bevételeket. Egyébként azt jegyezzük meg, hogy minden idők harmadik legjobb szeptemberi kezdése volt ez. A legnagyobb után, jöjjön a legkisebb. Konkrétan Megan Fox és a Jennifer's Body. Amely "csak" 6 millióra volt képes, és jelenleg a 16 millió felé közelít. Szép volt Megan, megy ez neked robotok nélkül is. Jennifer Aniston is visszatért a vászonra, méghozzá a Love Happens-el, mely film kezdésnek zsebelt 8 milliót, és jelenleg 22-nél tanyázik. A heti bemutatók közül a végére hagytam az Informant-ot, pedig ezt várom a legjobban. Az amerikai közönség sem taszította ki Matt Damon újabb filmjét. 10 milliós kezdés, 30 millió összesen.
 
 
A hónap végére maradt két nagyobb bukás is, na meg egy sikeres musical, a Fame. Utóbbival nagyon nem foglalkoznék, jelenleg 20 milliónál tart, a két bukás viszont érdekesebb. Egyrészt itt van a Pandorum, amelyre 40 milliót szántak, de egyelőre csak 9-et sikerült neki összeszednie. Szép eredmény, nem? Viszont még ennél is rosszabb helyzetben van a Surrogates, amelyre 80 milliót dobtak ki, és egyelőre csak 32-t tudtak összekaparni.
 
Nálunk a helyzet kicsit más, mármint csak nagy vonalakban követték a hazai bemutatók, az amerikai mintát. Jött egy kisebb pótlás a Hajsza a föld alatt személyében, amely nem nagy sikereket ért el a közönség szemében. Ennél jobbra sikerült a District 9 fogadtatása, mely film nálunk 41 millió Forintot termelt, és több mint 35 ezren voltak rá kíváncsiak. Ezekre a bevételekre is rá tudott pakolni A végső állomás, amely már három hete van műsoron, és eddig több mint 130 millió Forintot szedett össze, 87 ezren voltak kíváncsiak rá. Azért az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a 3D miatt is magas a bevétel. És azt se felejtsük el, hogy szeptember inkább a Moziünneptől, és a régebbi filmektől volt hangos.
 
Top 10 (Amerikai bevételek alapján)
 
1. Transformers 2 - 402M $ (832M $)
2. Harry Potter 6 - 300M $ (927,7)
3. UP - 292,6M $ (458,9)
4. The Hangover - 275M $ (457,5)
5. Star Trek - 257,1M $ (384,1)
6. Monsters vs. Aliens - 198,3M $ (379,9)
7. Ige Age 3 - 195,2M $ (874,1)
8. X-Men Origins: Wolverine - 179,8M $ (371,4)
9. Night at the Museum 2 - 177,1M $ (411,8)
10. The Proposal - 163,1M $ (290,5)
 
 
Mel Gibson újra nyomoz: Edge of Darkness
 
Mel Gibson visszatér a nagyvászonra, remélhetőleg egy Payback szintű mozival. A történetről annyit, hogy Gibson egy veterán zsarut fog alakítani, akinek lányát megölik. Elkezd nyomozni az ügyben, és elég mélyre kell ásnia azért, hogy kiderüljön az igazság. Reméljük azért visznek majd ebbe egy kevés izgalmat is. Jöjjön most egy előzetes, amely sokatok érdeklődését felkeltheti:
 

 
A bemutató várhatóan, az amerikai közönség számára, 2010 január 29.-én várható.
 
 
 
Sly és még sokan mások akcióban: The Expendables előzetes
 
Nem nagyon szeretnék ehhez az előzeteshez semmit sem írni, jöjjenek csak a tényék: Bemutató 2010 augusztus 20.-án lesz! A szereplők: Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Eric Roberts, Randy Couture, Steve Austin, David Zayas, Giselle Itié, Terry Crews, Mickey Rourke, Arnold Schwarzenegger, Brittany Murphy, Charisma Carpenter, Liam Hemsworth és Gary Daniels.
 

 
Filmes plakátok
 
Amolyan búnuszként, ajánlóval egybekötve, jöjjön pár plakát a jövőből: először is, október végén kerül bemutatásra a Saw 6, így ehhez láthattok egyet. November végén érkezik a Zombieland, megnézhettek egyet az előbb említett Edge of Darkness kapcsán is. A végére pedig marad a Woman in Trouble, amely csak azért keltette fel a figyelmemet, mert nagyon sok sorozatból ismert arc fog játszani benne:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
teddike
(]]>teddike.freeblog.hu]]>)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja


Híreinket a

 és az  

szállította. 

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Heti lámpás (279) Sport (729) Történelem (16) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2719) Autómánia (61) Belföld (10) Gazdaság (693) Mozaik (83) Flag gondolja (34) Mondom a magamét (7237) Gasztronómia (539) Tereb (146) Vetítő (30) Életmód (1) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1309) Mozi világ (440) Nézőpont (1) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Politika (1581) Irodalmi kávéház (531) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>