Ma 2024 június 19. Gyárfás napja van. Holnap Rafael napja lesz.
rrrrr.jpg

Állati Megasztár a mozivásznon

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Reese Witherspoon tud énekelni

Az amerikai színésznő már az A nyughatatlan című Johnny Cash életéről szóló filmben is bizonyította, hogy nem csak színészi, de énekesi tehetséggel is rendelkezik, melyben a country énekes feleségét, a szintén világhírű June Cartert alakította-énekelte. Az Énekelj című filmben ő a self-made- woman malac anyuka hangja, és az amerikai bulvársajtó szerint, saját gyerekei könyörögtek a forgatás alatt, hogy legalább otthon ne énekeljen.

Az Énekelj (Sing) című animációs mozira egy rossz szavam sem lehet, mint gyakorló apának. Mindent hozott, amit elvártam, és még a kisfiam is élvezte, pedig először azt hittük lányos film lesz.

Az Énekelj című animációs film inkább ajánlója, mint kritikája

Először is egy szolgálati közlemény: soha ne vegyenek a gyereknek akkora kukoricát, amekkorát kíván, csak eggyel kisebbet, sőt maguknak is! Nem, nem azért, mert ilyen hosszú a film, hanem, mert minden más esetben a családi ebéd ugrott, már amennyiben a matiné-előadásra fizettek be. De, jöjjön a lényeg! Adva van egy koala (Moon), aki az apjától örökölt egy színházat, amely olyannyira likviditási gondokkal küzd, hogy a csőd szélén áll. Jön a nagy ötlet, szervezzenek énekversenyt, mostanában úgyis az a menő – sorban állnak majd a fellépők, ömlenek a nézők.

Koalánk fel is ajánl 1000 dollár pénzdíjat a nyertesnek, ami egy vicces szituáció folytán (nem lövöm le a poént, mert ez a fő motívum, ráadásul tényleg mosolygós) 100 000 dollárrá változik a röplapokon.

Következmény: tényleg óriási sorban jönnek az önjelölt állati énekesek a csigától, a japán cicákon át egészen a bölényig. A zsűri, azaz Mr. Moon színházigazgató, és bájos(nak nem mondható) titkárnője kiválogatják a képzeletbeli város legjobb hangú énekeseit: egy öntelt utcazenész egér, egy számos gyermekes self-made-singer malacanyuka, egy szerelmi csalódott tini-punk tarajossül-lány, egy gigalámpalázas elefántlány és egy érző szívű gengszter-palánta gorilla. (Szép kis csapat – mondhatnánk! De tényleg az!)

És még ezzel sem spoilereztem túl sokat. A rajzolt táncoló-éneklő állatokat, mint archetípust a mozivásznon Walt Disney találta fel, és vitte csúcsra. A recept azóta is (mindig) működik, a siker garantált. Most is! A történet szerint, egy fatális véletlen folytán, minden a szó szerint összeomlik, a földdel lesz egyenlővé, hogy … és itt már nem mesélek tovább, találják ki, vagy inkább nézzék meg!

Az Énekelj ugyanis, hozza azt a biztos dramaturgiát, ami a gyerekeknek kell, de természetesen, ahogy egy jó modern animációs filmhez illik, a szülők is élvezni fogják.

MERT!

Jók a zenék, olyan dalok hangzanak el, amelyeket nap, mint nap hallgatunk a rádióban. Mai slágerek, amiket a kölykök is ismernek, de többször van kikacsintás a könnyűzene történetébe is: például a film egyik katartikus csúcspontján, egy időtlen sláger, az I’m Still Standing (eredeti előadó: Elthon John) hangzik el (hogy mást ne mondjak). És, hogy melyik állat adja elő? Tippeljenek, a válasz ott van az 5 előadó között, vagy inkább nézzék meg a filmet, élvezni fogják!

Zelnik Bálint

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Irodalmi kávéház (537) Mondom a magamét (7657) Szépségápolás (15) Politika (1582) Mozaik (83) Heti lámpás (319) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Életmód (1) Sport (729) Egészség (50) Gazdaság (711) Flag gondolja (36) Nagyvilág (1310) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Tv fotel (65) Kultúra (9) Jobbegyenes (2815) Rejtőzködő magyarország (168) Belföld (11) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Tereb (146) Történelem (18)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>