Ma 2023 december 11. Árpád napja van. Holnap Gabriella napja lesz.
Kampány az állatokért – túl a kétmillión

Kampány az állatokért – túl a kétmillión

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az Állatvédelmi Világszervezet (WSPA) - tíz millió aláírás az állatokért – kampánya 2006 óta tart.

Célja, hogy öt év alatt a világ minden részéről összejöjjön tíz millió ember aláírása az állatok jogaiért.

Jelenleg már több, mint 2 millió aláírás összegyűlt.

A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogyan is bánnak az emberek az állatokkal.
Sajnos számos országban még mindig úgy tekintenek az állatokra, mint egy eszközre. Egy eszköz, melyet meg lehet enni, igába lehet hajtani és ha már „haszontalan”, akkor lelkiismeret furdalás nélkül el lehet pusztítani, esetleg vágóhídra küldeni, hogy még hajtson némi hasznot...
 
 
Mát több, mint fél évszázados az ENSZ Emberi Jogok Nyilatkozata. Tudjuk, ezt a vezérfonalat, amely ajánlásokat fogalmaz meg, hogyan is bánhatnának az emberek egymással, sokan semmibe veszik. Az Emberi Jogok Nyilatkozata a II. Világháború pokla után egy általános igény volt. Nem lehet az emberiség ennyire aljas a saját fajtársainak kiirtásában
 
Az azóta eltelt fél évszázad bebizonyította, hogy de, lehet. Sőt igyekszünk a pusztítást tökélyre vinni. Akkor hogy jönnek ide az állatok?
 
Ahogy a gyerekek, úgy az állatok sem képesek a jogaikat érvényesíteni. Egyáltalán vannak-e, lehetnek-e az állatoknak jogaik?
 
Vagy mindenki úgy bánik az állatokkal, ahogy akar?
 
Hadd idézzünk két nagy gondolkodót:
 
Mahatma GhandiJi, India nagy tanítója mondta: Egy nemzet nagysága és morális fejlődése lemérhető azon, hogyan bánnak az állatokkal.
 
Vagyis ha egy országban, társadalomban az állatokat büntetlenül lehet kínozni, megölni, szenvedést okozni nekik, az megmutatja annak a társadalomnak a valódi arcát.
 
 
Lev Tolsztoj ezt radikálisabban fogalmazta meg: Amíg vágóhidak vannak, addig csataterek is lesznek.
Vagyis ahogy bánunk az állatokkal, úgy bánunk embertársainkkal is.
 
 
Ha létrejönne egy, a tagországok által elfogadott nyilatkozat az állati jogokról, ez jelentős lökést adhatna számos országnak, hogy létrehozza a maga állatvédelmi törvényeit is.
 
A WSPA kampányának kettő milliomodik aláírása GhandiJi hazájában, Indiában született meg. Sashi Tharoor az indiai kormány külügyminisztere volt az aláíró 2010 februárjában.
 
A tíz millió aláírás az állatokért kampány 2011 júniusáig tart. Már kevesebb, mint 8 millió aláírásra van szükség. Csatlakozni a kampány (angol nyelvű) honlapján is lehet: 
 
 
Nawesh
Szerző a Flag polgári Műhely tagja
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2724) Politika (1581) Irodalmi kávéház (531) Kultúra (6) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (7267) Nézőpont (1) Egészség (50) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (694) Sport (729) Vetítő (30) Tv fotel (65) Belföld (10) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Történelem (16) Heti lámpás (282) Szépségápolás (15) Tereb (146) Nagyvilág (1309) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Flag gondolja (34)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>