Ma 2024 május 24. Eszter, Eliza napja van. Holnap Orbán napja lesz.
Hun kóla

Hun kóla

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Van egy összeesküvés elméletem. Sokan mosolyognak rajta, de csak nem hagy nyugodni a dolog. A nagy kólás cégekről van szó.

Szerintem a Pepsi és a Coca tulajdonosi köre (valahol a háttérben) ugyanaz. A látványos harca a piacokért csak egyszerű vakítás. A pénz pedig csak áramlik a két (mondom EGY!) cégóriás felé.

 Emlékszünk még a legendás filmjelenetre, amikor a fiatalok kólamámorban fetrengtek? Ma már úton-útfélen hozzájuthatunk az áhított nedűhöz. Melyből állítólag az amerikai rendőrök mindig tartanak néhány gallonnal a kocsijukban. Nem azért, mert annyira szomjasak, hanem mert jól oldja a vért. Vagy akár a csontot. Tegyünk egy csirkecsontot egy pohár kólába...
 
 
Ugyanezt teszi a fogzománccal is. Avagy igyál kólát a magyar fogorvosok ajánlásával!
 
De most nem az egészségügyi hatásokat vizsgáljuk. Hiszen azóta, hogy a coca colát gyógyszertárban árulták nagy karriert futott be a nedű. A kommunizmus igyekezett rést ütni az imperializmus folyékony falán. Csehszlovák testvéreink megalkották a Kofalát. Amely még (vagy már) mindig jelentős szeletet hasít ki a kóla tortából (micsoda képzavar. Vagy újítás? Kóla ízű rágógumi, gumicukor, sőt szörp is létezik.)
 
A liberalizmus kóla fronton is új ízeket hozott. Már ha az ízfokozók garmadáját az ínyünk újnak értékeli. Mindenestre a hipermarketek saját márkás kóla termékei borzalmas ízűek.
 
 
Az iszlám világ sajátos módon reagált a kólaízű keresztes támadásra: létrehozta a mecca colát. Hithű mohamedán ha már alkoholt úgy sem ihat, igyon megideologizált kólát. A mecca (ejtsd: mekka) kóla fogyasztása sokszoros csapás az amerikai álomra.
 
Mert a kóla már mindenütt jelen van. Amikor Indiában jártam, átérve a pakisztáni-indiai határon az első, ami szembe ötlött egy falra festett hatalmas coca cola hirdetés. Bár a Vishnu coláról még nem hallottam, azt hiszem, kis hazánknak sem kellen elmaradnia e versengésben. Egy elmés (és a jelenlegi magyarellenes törvényekkel, adójogszabályokkal megnyomorított) vállalkozó piacra dobhatná a Hun kólát. Mert magyar ember igyon magyar kólát. Lehet, hogy ezzel hódíthatnánk meg a világot?
 
Nawesh
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Tereb (146) Belföld (11) Flag gondolja (36) Nagyvilág (1310) Gazdaság (710) Kultúra (9) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Sport (729) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Politika (1582) Irodalmi kávéház (537) Mondom a magamét (7616) Tv fotel (65) Történelem (18) Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2805) Heti lámpás (314) Nézőpont (1) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>