Ma 2024 június 18. Arnold, Levente napja van. Holnap Gyárfás napja lesz.
Zelenszkij tankcsapdában

Zelenszkij tankcsapdában

Flag

Szöveg méret

1
Átlag: 1 (1 szavazat)

Lóvá tették az ukránokat.

— Mit talált mostanában a hírek között Józsi bá? — kérdem, amint meglátom az utcán.
— A nyugati országok lódító versenyét figyelem január vége óta.
— No, és milyen nagyotmondásról van szó?
— A történet úgy indult, hogy a franciaországi ukrán nagykövet január végén bejelentette, a nyugati országok összesen 321 Leopard 2 tankot szállítanak majd Ukrajnának. — Ez nem olyan nagy szám. Vagy ezer kilométeres a frontvonal… — akadékoskodom.
— Annál szebb a történet. Nem sokkal a január végi német „engedély“ után kezdődtek a problémák. Szóban a legbőkezűbbek a lengyelek, a spanyolok és a skandináv országok voltak. Most meg ők adták a legnagyobb pofont az ukránoknak — mondja a szomszéd, majd hunyorít felém.
— És, mik a számok?
— A lengyelek 142 tank ígéretével ültették fel az ukrán kormányt, majd az igazság pillanatának eljövetelekor lett belőle 14, aminek egy része (vagy mind?) állítólag már át is jutott Ukrajna területére. De a spanyolországi vetített 53 Leopard is 4-6 darabra fogyatkozott. Ne felejtsem ki Sanna Marin asszonyt, a finn miniszterelnököt, aki szerint most éppen mind a 200 tankjukra szükségük van.
— Talán rájött, hogy országa határos Oroszországgal? — mondom gonoszkodva, és azonnal el is szégyellem magam.
— Ugyanez juthatott eszébe a norvégoknak is, akik alig 8 tankot küldenek, de a svédek is mindössze 10 Leopardot ajánlanak fel Zelenszkijnek.
— Ennyi a legvéresebb szájú, — teszem hozzá — Magyarországgal, kormányunkkal szemben legpofátlanabb országok politikusainak ígéreteiről. De biztos a németek meg az amerikaiak kipótolják majd.
— Nem oda Buda! Németország úgy tűnik, csak 18 Leopar 2-t ad, de ennél is érdekesebb az amerikai lódítás, mert Biden januárban 31 tankot ígért azzal, hogy azokat „hónapokon belül“ szállítja az Egyesült Államok. Nem tudom, a mellény volt-e nagy, vagy a hazug embert érték utol igen hamar…, szóval, a legfrissebb hírek szerint már nem biztos, hogy idén tudják küldeni.
— Erre mondják, hogy Putyin már csak egy kávét kér! — zárom a beszélgetést, mert ehhez nincs mit hozzátenni, ha csak nem azt, hogy így teszik lóvá tapasztal baloldali politikusok a zöldfülűeket. Közben kezet fogunk Józsi bával. Megállapítom ismét, hogy van még szorítása az öregnek, és mi tagadás, várom, hogy következő találkozásunkkor mivel hozakodik majd elő.

Üdvözlet, KJ

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Belföld (11) Egészség (50) Gazdaság (711) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (537) Sport (729) Mozaik (83) Politika (1582) Mozi világ (440) Tereb (146) Flag gondolja (36) Gasztronómia (539) Kultúra (9) Heti lámpás (319) Történelem (18) Jobbegyenes (2815) Mondom a magamét (7657) Szépségápolás (15) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Nézőpont (1) Nagyvilág (1310)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>