Ma 2022 július 07. Apollónia napja van. Holnap Ellák napja lesz.
fe2b72254211feda212476364fe433d6.jpg

Zárug Péter Farkas: Európa felszámolja önmagát

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ami Európában zajlik migránsügyben, az nem más, mint civilizációs önfeladás.

Az pedig, amit Angela Merkel német kancellár, Jean-Claude Juncker EU-elnök, Werner Faymann osztrák kancellár és Francois Hollande francia elnök művel, nem más, mint az európai civilizáció teljes elárulása.

A januári és a mostani párizsi merényletek után továbbra is kiállni amellett, hogy a jelenlegi muszlim népvándorlást csakis az univerzális humanizmus alapján szabad kezelnie minden európai népnek és kormánynak, az nem más, mint felsorakozni az európai civilizáció elárulói közé.

Mert bizony a második világháború borzalmaiból kinőtt, s így minden nemzeti érték melletti kiállásban nacionalizmust és fasizmust vizionáló liberalizmus hívei zsigerből utasítják el azt az álláspontot, amely szerint a mai migrációs hullámnak nemcsak egy, hanem két oldala van.

Az egyik valóban az univerzális humanizmus emberi értékei, de másik oldalon bizony ott van a civilizációs és kulturális különbségek problémája is. Angela Merkel, Jean-Claude Juncker, Werner Faymann és Francois Hollande hamis érmével játszik. Az ő bűvészérméjük mindkét felén az „univerzális humanizmus” van felírva, ezért ők bárhogy, bármikor, bárkinek dobják fel az érmüket a migránsválság kapcsán, mindig az univerzális humanizmus oldal lesz felül.

Menekültügyi törvények? Felülírva az univerzális humanizmus jegyében? Schengeni határok? Felülírva az univerzális humanizmus jegyében! Európai integritás? Ezzel szemben is győzött az univerzális humanizmus! Nemzeti szuverenitás? Felülírva! (Kivéve – nagyon helyesen – Magyarország!) Nyílt, erőszakos s immár szervezett határbetörések Macedóniától Szlovéniáig? Jé? Erre is hogy esett ez a fránya érme? Univerzális humanizmus a megoldás!
Csakhogy ez így: csalás. Csalás és egyben árulás.

Mert csal az, aki hamis érmét dob fel újra és újra saját és Európa más népeinek, és civilizációs áruló az, aki az elmúlt évtizedek hamis PC-je mentén saját civilizációja kárára és vesztére azt hirdeti, hogy a mai muszlim népvándorlásnak nincsen civilizációs és kulturális oldala. E hazugságot Európa népe tovább nem tűrheti áruló elitjétől. A mai hamisjátékos nagy européerek már az elmúlt évtizedekben is gátlástalanul hazudtak az észak-afrikai és az ázsiai muszlim bevándorlók európai civilizáción belüli integráló­dásáról. A valóságot megmutatókat izolálták, stigmatizálták, és a politikai aréna valamilyen szélső zugába száműzték, pont azzal vádolva őket, amit maguk tettek: hamisan definiálják a valóságot.

Karl Popper nyitott társadalmát és a multikulturalizmust kritizálhatatlan mantraként harsogták, eltagadták, elhazudták, kisebbítették mindazon jelentkező súlyos értékrendbeli, vallási, szocializációs, nyelvi, politikai eszmék szerinti problémákat, amelyek miatt ma Európa fővárosában, Brüsszelben van az európai iszlám terrorizmus központja. Eltagadták, elhazudták, és az univerzális humanizmus jegyében nem emelték fel a szavukat az ellen, hogy Franciaországban már 2011-ben is – a francia kormány honlapja szerint – 751 „szenzitív városi zóna” volt, amelyekben francia becslések szerint ötmillió muszlim élt elkülönülve mindentől, ami francia. Valójában e területeket félhivatalosan is „no-go”-nak minősítették a francia hatóságok, vagyis szigorúan elkerülendő zónák voltak a nem muszlimoknak. Hazudtak és eltagadtak mindent Európa nagy mainstreem politikusai arról, hogy Lyon, Tou­louse, Marseille utcáin minden integrálódásnak messze ellenállva muszlimok ezrei zárják el az utakat a pénteki imák idején, és a környék francia boltjait bezárásra kényszerítik, miközben a városokban közel száz mecset hangszórójából üvöltetik a pénteki munkanapon, hogy „Allah akbar!”.

Hazudott és hamis érmével játszott az egykori svéd liberális párti Cecilia Malmström is 2011 és 2014 között, bevándorlási EU-biztosként. Ő volt az, aki elsőként ítélte el Görögországot a szárazföldi kerítés építése miatt 2012-ben, mert nem volt neki elég intő jel saját országának muszlim párhuzamos világa. Ő is mindig az univerzális humanizmus hamis érméjét dobta fel, amikor Malmö muszlim negyedének tragikus állapota előkerült, ahova az állami szolgáltatók, a postás, a rendőr, de még a mentők is rettegve mennek be, és bizony az univerzális humanizmus volt az egyetlen problémája Malmströmnek a 2013-as stockholmi gettózavargásokkor is.

És az EU nagy européereinek nem volt évek óta egyetlen kérdésük sem azzal kapcsolatban, hogy Brüsszel Molenbeek-Saint-Jean negyedében, ahol a párizsi merénylők megtervezték brutális tettüket, miként fordulhat elő, hogy a rendőröknek tilos nyilvánosan kávézniuk vagy szendvicset enniük a ramadán idején, mert az felbőszítené a muszlimokat? És Németországban a szociál­demokrata Thilo Sarazzin volt a fő ellenség, mert leírta korszakos könyvében, hogy „Németország felszámolja önmagát”? Angela Merkel kancellár pedig magát kereszténydemokratának mondó politikusként egy szót nem ejtett azzal kapcsolatban, hogy miután a tübingeni egyetemen 2012 szeptemberében felavatták az Iszlám Teológia Központot, a professzoroknak állásuk elfoglalása előtt az iszlám tanács előtt előbb bizonyítaniuk kellett vallási elkötelezettségüket, s a tanács tagjainak intenciói szerint a Korán kritikai elemzése az egyetemi kurzusokon teljesen kizárt.Ezen önfeladások vezettek el Schengen feladásához is.

A Charlie Hebdo elleni és a mostani brutális terrortámadás kapcsán pedig megint ugyanazok hazudják Európa népeinek, hogy a muszlim bevándorlásnak semmi köze nincs a terrorizmushoz. Megint feldobták csaló érméjüket, és persze most is ugyanaz az oldal mutatja magát: univerzális humanizmus, mert ha egy is van a migránsok között, aki valóban menekült, akkor már tilos általánosítani. És szégyellje magát az, aki mégis összefüggést lát terrorizmus és migráció között! De az is szégyellje magát – mondják a bűvös érme bölcsei –, aki a harmadik generációs terroristák, az ISIS franciaországi, németországi, belgiumi és angliai muszlim szélsőséges fiataljai miatt nem akarja befogadni kvóták szerint azokat, akik épp most vannak úton Európa szívébe.

Párizs után, ismerve az immár harmadik generáció óta integrálódni nem akaró, de új hazát foglalni vágyó muszlim párhuzamos társadalmakat, ki kell mondania minden EU-tagállam nemzeti értelmiségének, hogy vége! Lejárt az univerzális humanizmus hamisjátékosainak ideje!
Ki kell mondani, nem hagyhatjuk, hogy Európa minden értékével, amit elsősorban magának és csak ezt követően az emberiségnek adott az évezredek alatt, az egy másik, társadalmilag, vallásilag, értékrendbelileg egy vele konkuráló civilizáció áldozata legyen. Világossá kell tenni, hogy nem az áll ki az európaiság mellett, aki szemet huny a muszlim társadalmak integrálatlansága és agresszív vallási térhódítása fölött, és csak akkor kapja fel fejét, ha már vérengzés van az utcákon. Nem. Ezek az erők saját civilizációjuk elárulói. És sajnos ma az látszik, hogy amennyiben a jelenleg kormányon lévő, áruló politikai osztályok maradnak hatalmon Európában, akkor Európa fel fogja számolni önmagát.

Oriana Fallaci, a neves olasz írónő megírta, hogy egy zsinat alkalmával, amit 1999 októberében tartott a Vatikán a keresztények és muzulmánok közötti kapcsolatok megvitatására, egy neves iszlám tudós a következőkkel fordult a meglepett hallgatósághoz, arcátlanul higgadtan: „Az önök demokráciájának segítségével megszállhatjuk önöket, a maguk vallása révén uralkodhatunk önök fölött.”
Ez van valójában az univerzális humanizmus érme másik oldalán.

Zárug Péter Farkas

A szerző politológus,
egyetemi oktató

]]>www.magyaridok.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (33) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Vetítő (30) Tereb (141) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (15) Gazdaság (665) Kultúra (6) Életmód (1) Sport (729) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (513) Politika (1581) Mondom a magamét (6164) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2349) Heti lámpás (260) Autómánia (61) Nagyvilág (1465) Egészség (50) Belföld (8)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>