Ma 2020 július 08. Ellák napja van. Holnap Lukrécia napja lesz.
Visszaadnák a románok Erdélyt...

Visszaadnák a románok Erdélyt...

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Nemcsak példátlan és felelőtlen, hanem vérlázítóan kártékony.

Míg a román hatóságok a világjárvány ellen küzdenek, a PSD „a parlament titkos irodáiban azért harcol, hogy Erdélyt odaadja a magyaroknak” – ezzel a kijelentéssel örvendeztette meg ma a nagyérdeműt Klaus Johannis, a románok szász államfője. Johannis agyműködésének szabályozóját az akasztotta ki, hogy a román alsóházban egy önrendelkezéssel kapcsolatos dokumentumot nem utasítottak el startból a szociáldemokraták (aztán ezt néhány órával később megtették a felsőházban).

Az államfő televíziós nyilatkozatában észbontónak találta, hogy hova jutott a PSD, és milyen megállapodások köttetnek a román parlamentben. Hozzátette: „Nem akarom, hogy a nemzet fontos ügyeit a PSD döntse el Románia és a románok ellenében. Ez megengedhetetlen”.

Azt is megerősítette, hogy míg ő Románia elnöke, ilyen törvény nem létezhet. Johannis egyébként a televíziós beszédét magyar nyelvű „Jó napot, PSD!”-vel indította.

Hát akkor: „jó napot” mindenkinek!

Mellékesen jegyeznénk meg: ilyen virtigli aljas húzásra soha egyetlen hivatalban lévő román államfő nem vetemedett. Nemcsak példátlan és felelőtlen, hanem vérlázítóan kártékony. Ilyen jellegű hazugságon alapuló gyűlöletkeltésre legutóbb a náci Németország első számú vezetője, Johannis politikai elődjeinek akkori példaképe, a korabeli Románia legfontosabb szövetségese ragadtatta el magát.

Kevésbé közismert, hogy a románok sokat köszönhetnek az erdélyi szász vezetőknek! Az első világháború előtt és alatt Rudolf Brandsch vezetésével kiemelt szerepük volt Magyarország nemzetközi lejáratásában, telesírták a világot a leggusztustalanabb hazugságokkal a nem létező elnyomásukról, 1919-ben pedig azonnal meghirdették, hogy Romániához akarnak csatlakozni.

Az álmuk valóra vált: a szászok Erdélyben a magyar fennhatóság alatt 700 éven keresztül lélekszámban és anyagiakban is szépen gyarapodtak, hogy aztán felszabadulva a magyar elnyomás alól 70 év alatt a román szabadságban megsemmisüljenek.

És mi lett a jutalmuk a kollaboránsoknak? Nézzük csak a magyargyűlölő Rudolf Brandsch esetét: a második világháború után a kommunisták letartóztatták és a román börtönök vendéglátását élvezve úgy pusztult el, mint egy kutya, azt sem tudják pontosan, hogy hol.

Visszatérve a jelenkorra: az erdélyi magyarok csak azt követelik ma is, aminek alapjognak kellene lennie, hogy legyen egy uniós tagállamban. Azt az önrendelkezést, amit Johannis ősei is kértek maguknak 1919-ben. Mindenkinek azt, ami jár!

A történelem kerekei sokszor furcsán forognak, de kétsége ne legyen senkinek, hogy majd mindenki megkapja azt, ami jár. A békétlenkedők, a gyűlölködők és fontolva haladók és az építkezők is. De csak annak adatik, aki kamatoztatja a reá bízott tálentumokat. A szászok eltűntek a történelem színpadáról. Mi ezt nagyon sajnáljuk, de ez az ő döntésük volt! Már csak egy epeömlésben szenvedő karikatúrájuk kísérti a jelenkort, olyan aki románabb akar lenni a románoknál.

És ez már tényleg szánalmas…

Szakács Árpád - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Sport (729) Életmód (1) Gazdaság (652) Történelem (14) Vetítő (37) Jobbegyenes (1793) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (489) Mondom a magamét (4640) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (171) Nagyvilág (1450) Kultúra (6) Tereb (140) Mozi világ (440) Politika (1571) Belföld (5) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (241) Tv fotel (65) Flag gondolja (33) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>