Ma 2021 január 24. Timót napja van. Holnap Pál napja lesz.
Varga Mihály helyre tette a fröcsögő Jávor Benedeket

Varga Mihály helyre tette a fröcsögő Jávor Benedeket

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Kedves Benedek! Ne tedd ezt!

Varga Mihály pénzügyminiszter helyre tette Jávor Benedeket, a főváros brüsszeli képviseletének vezetőjét Facebook-oldalán.

A tárcavezető Jávor Benedek új cikkére reagált, amelyben szokásához híven a magyar kormányt pocskondiázza.

Jávor Benedek, a Fővárosi Önkormányzat hivatalos lobbistája Brüsszelben, cikket írt az euobserver-en, amelyben szokásos módon szapulja a magyar kormányt. Eddig minden a megszokott, említésre se méltó. Az írás végén oda lyukad ki, jobb lenne, ha az uniós pénzt ők osztanák, mármint Budapest és az NGO-k. Ez sem új dolog, ismerjük – ismerteti Varga Mihály.

Az viszont új elem, hogy mindehhez a magyar gazdasági adatok eltorzításával jut el. A járvány az unió átlagánál jobban megütötte Magyarországot – állítja. Hamis állítás, az első félév adatai szerint a magyar gazdaság 6,1%-kal, az EU átlagosan 8,3%-kal esett vissza. Nem kevés a mienk sem, de jobb, mint az EU-átlag – tisztázza. 

A deficit és az államadósság növekszik, kell a pénz – írja. Nem teszi hozzá, hogy mind a 27 országban, mivel a járvány elleni védekezés felülírja az uniós pénzügyi korlátokat, ezt egyébként épp az Európai Bizottság függesztette fel. Mi is költjük a pénzt egészségügyi és gazdasági védekezésre. Járvány előtt pedig mi csökkentettük a legnagyobb arányban az adósságunkat, amit volt szíves az előző kormány – IMF-adóssággal együtt – feltornázni – emlékeztet.

Eddig az volt a bírálat tárgya, hogy lassú az unióból érkező pénz felhasználása, Jávor most azt kifogásolja, hogy 99%-át már felhasználtuk a 2014-2020-as ciklus pénzeinek. De nem ezért utalja az EU? Nem kellett volna felhasználni? Hagyjuk elveszni? – teszi fel a kérdést a miniszter.

Orbánnak jobban kell az EU-pénz, mint bárkinek, nincs máshonnan finanszírozás – üzeni a szerző. Kedves Jávor Benedek! Ha ez így lenne, akkor már csődben lennénk, pont olyanban, mint amilyet itt hagytatok a Gyurcsány-Bajnai kormány után. Örüljünk inkább annak, hogy visszafizettük az IMF-hitelt, leszorítottuk az adósság költségeit, mindeközben a gazdaság is növekedni tudott, új munkahelyeket teremtve – hívja fel a figyelmet.

Kedves Benedek! Annyit kérek tőled, hogy amikor megbízásodnak megfelelően pénzt akarsz szerezni, azt lehetőleg ne a magyar gazdaság rovására, és ne az olvasók félrevezetésével tedd meg! – zárja sorait Varga Mihály.

]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (249) Gazdaság (656) Irodalmi kávéház (503) Tv fotel (65) Politika (1571) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Történelem (14) Belföld (5) Tereb (140) Rejtőzködő magyarország (171) Szépségápolás (15) Életmód (1) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1453) Titkok és talányok (12) Kultúra (6) Jobbegyenes (1952) Flag gondolja (33) Egészség (50) Mozaik (83) Mondom a magamét (5057) Vetítő (37) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>